Párom kritizálja az alakom. Meddig normális ez?
21 éves nő vagyok, 177 cm, 65 kg. Én nem érzem magam egyáltalán kövérnek, ,sőt jól érzem magam úgy ahogy vagyok. Igaz van egy nagyon kicsi felesleg a csipőn, combon, meg a hasamon, de nem olyan durva.( akkor szedtem fel amikor fél évig tabit szedtem)
Barátommal 2 éve jöttem össze, őt már vékonyan ismertem meg, később derült ki h kemény fogyózással 15 kilót ledobott.Én sosem fogyóztam, mert nem éreztem h szükségem volna rá.
Utóbbi időben elég gyakran szokott megjegyzéseket tenni az alakomra pl. ma probáltam egy ruhát és mondta h kövérnek tűnök benne és a hasamról kéne leadnom kicsit. Ezen eléggé kiakadtam,mert nem ez volt az első ilyen beszólása. A másik h néha púposan járok és az utcán, boltban, akárhol vagyunk megfogja a hátam hátulról és kiegyenesít. Nekem ez nagyon kellemetlen, mert nagyon figyelek a tartásomra, de nyilvánosan csinálja ha kicsit is begörnyedek.
Erre azt mondja, h azért mert egyenesen szebb vagyok (nyilván így is van), meg h azért csinálja, mert szeret. Megh az igénytelenség ha vki fiatalon és egészségesen elhanyagolja magát,van úszógumija vagy rossz a tartása. Igen az, de furcsa h másoktól meg csupa pozitívat hallok az alakomról uh nem értem. Nekem ez már nagyon idegesítő, mondtam is neki, de ugyanúgy folytatja a kritizálást. Mivel beszólogat (szerinte szeretetből) kezdem elveszíteni az önbizalmam is.
Ez normális h ennyire kritizál? Tényleg szereteből teszi? Ha igen akkor miért folytatja annak ellenére is h kiakadok? Nekem ezek nagyon rosszul esnek :( Vagy én reagálom túl??? Nagyon kiváncsi lennék mások véleményére!
Saját példát írnék le, hátha segít kicsit.
Mivel alacsony vagyok, nagyon érzékeny vagyok 1-2 kg súlyingadozásra is, mert bár kevésnek tűnik, a mélységem miatt nagyon látványos ennyi is. Volt egy nagyon stresszes időszakom, 44 kg-re lefogytam, ami viszont már túl kevés volt, kilógtak a csontjaim. Hátradőltem, hogy ehetek nyugodtan, fér rám. 47 lenne az ideálig, az utóbbi egy évben viszont már 50 lettem.
Néha szóvá is tettem, hogy mennyire nem jó ez így, kitakarítottam itthonról a hízlaló ételeket, stb. Férjem eleinte értetlenkedett, hogy mi bajom van, neki nagyon nem tetszettem gebén, végre van mit fogni rajtam, nehogy fogyózzak.
Majd ő is kezdett kicsit elfolyni, zsír nem sok ment fel rá, de az izom látványosan eltűnt, főleg vállról. Néha szóltam, hogy legalább néhány fekvőtámaszt, valamit...
Egyszercsak - úgy, hogy a súlyom stagnált dekára pontosan - megkaptam, hogy nagy a fenekem. Néztem, mint boci az újkapura, hogy bakker, egy hónapja még ez tetszett, mi történt?
Zavarba jött, hogy akkor rossz a mérleg, de most már kicsit vegyek vissza, tényleg kezdek túlhízni.
Utólag visszagondolva, onnan indult, hogy én is jobban rekfelktorfénybe állítottam az ő alakját és gondolom felmérte, hogy nem tetszik ő se magának, de igazán változás se lett. Így magát is méricskélte, engem is...
Korábbi történet, más szereplővel: súlyára dekára vigyázó testépítő, megkockáztatom a testképzavaros kifejezést is. Napi 5-6 alkalommal tükörben egy szál p.öcsben nézegette magát, majd aggódva kérdezte, hogy nem hízott-fogyott-e. (100 kg színizom)
Na, akkor versenysúlyomnál voltam, viszont ő hamarabb észrevett pár dkg változást, mint a digitális mérlegem.
Ha csak az utóbbi időben kezdte el akkor egyáltalán nem az alakoddal van a baja! Van valami a háttérben...vagy valaki?
Mondd meg neki hogy sürgősen hagyja abba a szekállást, vagy foghatja a cókmókját és költözhet. (Mert szerintem tuti ilyesmi van a dologban. A férfiak akkor kezdik el a másik külsejének reckírozását, ha nekik van vaj a fülük mögött. Főleg, hogy addig megfeleltél neki)
Valóban valaki írta...és ha terhes leszel? HÍzol, csíkos stb? Simán otthagy, mert már nem modell alkatod van? Micsoda görény pasik vannak!
a magasság/súl paraméterket tekintve gyáltalán nem vagy kövér. tehát ha mégis van itt-ott felesleg, akkor sem diétáznod kéne, inkább mozogni. az a kis zsír pikk-pakk leolvad. azt ne hagyd, hogy piszkáljon. de, ha igaza van (ezt csak Te tudhatod), akkor tegyél ellene. ne akkor kezd el, asmikor piszkál vele, hanem amikor úgy érzed magadtól.
tartás: ezt nekem apám csinálta mindig :) nem csak esztétikai okai vannak. ha nem akarod, hogy 40 éves korodra fájjona hátad, tényleg figyelj erre oda.
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!