Egy többszörösen összetett családi problémával állok szemben, mit tehetnék?
Az első gondom az öcsém elkényeztetése. (attól függetlenül, hogy nagyon szeretem, ne higgyétek azt, hogy szívtelen vagyok vele kapcsolatban, csak őszintén írok róla) 5 éves korára egy sznob, verekedős, elkényeztetett, szófogadatlan kis srác lett belőle. Mindent megkap, ha valamit eltör, rögtön kicserélik neki, ha verekszik velem (simán lever, ennyi idősen 112 cm és 30 kiló) és rá merek szólni, akkor én vagyok a bunkó, meg a szemét itthon. Ha kap valamit nem azt mondja, hogy köszönöm, hanem morog, vagy elkezd verekedni. Ez az ajándékozgatás már olyan, mint egy WS Teleshop reklám. Gyereknap? Ajándék! Kedd van? Ajándék! Hétvége? Ajándék! Kiszedtünk egy szálkát az ujjadból? Ajándék!!! :D "Szegény" gyereket most jól elkényeztetik, pár év múlva meg majd a gyereknek nyal vissza a fagyi, mert azt szokja meg, hogy mindenért megjutalmazzák, később pedig ez nagyon nem így lesz. Majd akkor fognak a szüleim is "szégyenkezni", ha majd a gyereknek olyan kell, amire már nem telik. A gyerek szemébe ez teljesen érthetetlen lesz, és önzően fog viselkedni. Hiába magyarázom ezt nekik, egyszerűen még én vagyok leordítva. A kisgyerek elfojtja az érzéseit, azt sem tudja kimutatni, ha örül valaminek, azért morog állandóan.
Második nagy problémám anyum takarítási mániája. Folyton mást se hallok, csak hogy ilyen sok a számla, olyan sok a számla (ahelyett, hogy a gyerekjátékokon spórolnának, amiért alkalmanként kiadnak akár 10-20ezret is, rajtam akarnak azzal, hogy 5 percig fürödhetek csak, nem aludhat nálunk senki, mert etetni kéne, meg vizet használ... stb.) de ha ilyen sok a számla, és egyre drágább lesz, kérdem én: Minek kell naponta felporszívózni(egy bazi nagy vizes porszívónk van, ami csak úgy eszi az áramot), 5-féle kaját főzni, aminek a fele kikerül a kukába?! Arról nem is beszélve, hogy nekem papolnak a "fürdési 5 percről", már csa azért is, de tegnap megmondtam nevelőapumnak, hogy neki is 5 perce van, és próbáljon meg azalatt mindent normálisan megcsinálni, 5 perc után rákapcsolom a fürdőszobavillanyt. Megmértem! 18 és fél percig pancsolt, folyamatosan folyatta a vizet, persze az 5 perc elteltével full sötétben. Kaptam érte a lecseszést szépen, de legalább rádöbbentettem a saját dolgaira is, mielőtt velem foglalkozik.Mit tehetnék egy ilyen családdal? Annyi gond van még, majd kommentbe ha megkérdezitek, leírom, de ez így is elég hosszú lett, sajnálom. 17/L
Jézusss!
Amúgy ha mégy egyetemre lehetsz koleszos is és vállalhatsz diákmunkát. Vagy ha nem tanulsz tovább, akkor dolgozol majd és költözz össze lányokkal albibe. De otthon ne maradj.
egyébként velem is detto ez van,a családom teljesen kikészített,lelki betegségből testileg is olyan beteg lettem,ami viszont megvisel lelkileg-mint egy ördögi kör.És ehhez hozzájárultak ők is és akkor semmi lelkiismeret furdalás,kaptam már hideget-meleget,pl ilyet "sz*rok a betegségedre".A megoldás továbbra is a menekülés,de sajnos a lelki sebek és anormális család hiánya mindig megmaradnak.Ha szeretnél,írj privátot,belátom sokat nem segíthetek,de szívesen meghallgatlak mert megértem a problémádat.
21/L
Kérdéskiíró, utolsó hozzászólás:
Most komolyan... az meg sem fordult a fejedben, hogy öcséd meg emocionálisan használ ki?
Amúgy ekkora szembeszéllel minek erőlködsz? Már most mész tönkre belé; Öcséd nemfog éhen halni. A legjobb, ha elhúzod a csíkot olyan meszire, amilyen messzire csak tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!