Mit csinálnátok ebben a helyzetben?
Szinte majdnem 100%ra tudom, hogy a 17 éves lányomnak viszonya van a 35 éves tanárával. Majdnem szívinfarktust kaptam, mikor megtudtam. A lányom nem tudja, hogy tudom.
Mit kellene tennem?
Én semmiképpen sem támadnám le a lányomat. És a tanárt sem zaklatnám. Attól függ milyen a kapcsolatotok a lányoddal. Ha jóban vagytok, bizalmas a viszonyotok akkor valld be őszintén, hogy megtudtad ezt az infot, és félted őt. Beszélgessetek a kapcsolatról. Tudd meg mit érez a lányod. És ha veszélyben látod próbálj hatni rá, de erőszakkal csak még jobban a karjaiba lököd a tanárnak. Mert ebben a korban dacolni fog a szülői szigorral szemben. A fontos, hogy tudja nem ellene vagy, hanem támogatod, ha szüksége van rá.
Ne aggódj, ha 17 éven át jól nevelted, akkor nem lesz gond.
Üdv
Nehéz helyzet.
Te ismered a legjobban a lányodat, próbálj a megérzéseidre hagyatkozni.
Ha úgy érzed megtudod vele beszélni, akkor tedd azt.
Viszont ha nem, akkor a tanárát kell felvilágosítanod a lehetséges következményekről.
A utóbbi esetnél én a helyedben a férjemmel/párommal mennék.
Persze vannak kivételek, mint ahogy azt az előző válaszoló is írta, én ezúton szeretnék nekik további boldog életet kívánni de az esetek nagyobb részében azért a szülő megijed ebben a helyzetben.
A lány még túl fiatal, a férfi pedig túl "tapasztalt" egy 17 éveshez képest. Túl nagy a szakadék. A szülő meg persze védi a gyermekét. De sajnos nem mindig tudja az ember, mikor cselekszik megfelelően.
Én a fentieket javasolnám a kérdezőnek.
Szeretetet, bátorságot, türelmet és kitartás kívánok!
Nálunk középsuliban ugyanezért rúgtak ki egy töritanárt. Hagyd ki ebből a lányodat, ha ennyire "butuska" - már bocsánat -, akkor nem fog érteni a szép szóból.
Menjetek be a suliba, beszéljetek a tanárral és fenyegessétek meg, hogy ha nem hagyja békén a lányotokat, akkor következő utatok az igazgatóhoz vezet, aki simán ki fogja ezért rúgni.
Milyen bizonyítékod van a dologra?
Én legeslegelőször a lánnyal ülnék le megbeszélni a dolgot. Az igazgató szerintem az utolsó lépés legyen, ha már semmi más nem segít, hiszen ezzel a saját lányod előtt egy életre eláshatod magad.
Mi lenne,ha mindez egy év múlva történik,mikor a lányod főiskolára jár,nem lakik otthon "felnőtt" és bemutatja neked a 35 éves pasiját. Akkor is ennyire kiakadsz?Vagy esetleg azt mondod,hogy meredek egy kicsit,de végülis felnőtt nő,tudja mit akar...Annyit fog számítani az az egy év?
Egyébként én is beszélnék a gyerekemmel,de tuti nem támadó stílusban.Amíg pedig nem tudsz semmi biztosat,addig nem hiszem,hogy feljelentéssel és hasonlókkal kellene vagdalkozni..
Szerintem is beszélj vele, bár valószínűleg nem sokat ér.
17 évesek szerelmei nem szoktak sokáig tartani, de azt kénytelen leszel kibekkelni,
Első érzésre én is "rátámadnék" a tanárra, de nem biztos hogy ez valóban jó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!