Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok ebben a...

Mit csinálnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Szinte majdnem 100%ra tudom, hogy a 17 éves lányomnak viszonya van a 35 éves tanárával. Majdnem szívinfarktust kaptam, mikor megtudtam. A lányom nem tudja, hogy tudom.

Mit kellene tennem?

2011. ápr. 26. 13:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Magántanár? Ha nem, kérj tőle fogadóórát...
2011. ápr. 26. 13:52
 12/21 anonim ***** válasza:
79%

Én semmiképpen sem támadnám le a lányomat. És a tanárt sem zaklatnám. Attól függ milyen a kapcsolatotok a lányoddal. Ha jóban vagytok, bizalmas a viszonyotok akkor valld be őszintén, hogy megtudtad ezt az infot, és félted őt. Beszélgessetek a kapcsolatról. Tudd meg mit érez a lányod. És ha veszélyben látod próbálj hatni rá, de erőszakkal csak még jobban a karjaiba lököd a tanárnak. Mert ebben a korban dacolni fog a szülői szigorral szemben. A fontos, hogy tudja nem ellene vagy, hanem támogatod, ha szüksége van rá.

Ne aggódj, ha 17 éven át jól nevelted, akkor nem lesz gond.

Üdv

2011. ápr. 26. 13:53
 13/21 anonim ***** válasza:
Honnan jöttél rá?
2011. ápr. 26. 14:01
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz helyzet.

Te ismered a legjobban a lányodat, próbálj a megérzéseidre hagyatkozni.

Ha úgy érzed megtudod vele beszélni, akkor tedd azt.

Viszont ha nem, akkor a tanárát kell felvilágosítanod a lehetséges következményekről.

A utóbbi esetnél én a helyedben a férjemmel/párommal mennék.

Persze vannak kivételek, mint ahogy azt az előző válaszoló is írta, én ezúton szeretnék nekik további boldog életet kívánni de az esetek nagyobb részében azért a szülő megijed ebben a helyzetben.

A lány még túl fiatal, a férfi pedig túl "tapasztalt" egy 17 éveshez képest. Túl nagy a szakadék. A szülő meg persze védi a gyermekét. De sajnos nem mindig tudja az ember, mikor cselekszik megfelelően.

Én a fentieket javasolnám a kérdezőnek.

Szeretetet, bátorságot, türelmet és kitartás kívánok!

2011. ápr. 26. 14:02
 15/21 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk középsuliban ugyanezért rúgtak ki egy töritanárt. Hagyd ki ebből a lányodat, ha ennyire "butuska" - már bocsánat -, akkor nem fog érteni a szép szóból.

Menjetek be a suliba, beszéljetek a tanárral és fenyegessétek meg, hogy ha nem hagyja békén a lányotokat, akkor következő utatok az igazgatóhoz vezet, aki simán ki fogja ezért rúgni.

2011. ápr. 26. 14:17
 16/21 anonim ***** válasza:
45%
A tanar felhasznalta a poziciojat, hogy lanyod, es meg ki tudja hanyat, megkapjon. Igazgato legyen az elso ut.
2011. ápr. 26. 14:27
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

Milyen bizonyítékod van a dologra?

Én legeslegelőször a lánnyal ülnék le megbeszélni a dolgot. Az igazgató szerintem az utolsó lépés legyen, ha már semmi más nem segít, hiszen ezzel a saját lányod előtt egy életre eláshatod magad.

2011. ápr. 26. 14:29
 18/21 napietus ***** válasza:
én először a lányommal beszélnék. 17 éves, hiába tagad, az anyja vagy, tudod, mikor hazudik. utána, ha már biztos a dolog, a tanárral. közölném vele, hogy ha nem akarja, hogy feljelentsem, akkor szakítson a lányommal, de viharos gyorsan. kap rá 24 órát. ha ez sem hat, igazgató...
2011. ápr. 26. 14:38
 19/21 anonim ***** válasza:
85%

Mi lenne,ha mindez egy év múlva történik,mikor a lányod főiskolára jár,nem lakik otthon "felnőtt" és bemutatja neked a 35 éves pasiját. Akkor is ennyire kiakadsz?Vagy esetleg azt mondod,hogy meredek egy kicsit,de végülis felnőtt nő,tudja mit akar...Annyit fog számítani az az egy év?

Egyébként én is beszélnék a gyerekemmel,de tuti nem támadó stílusban.Amíg pedig nem tudsz semmi biztosat,addig nem hiszem,hogy feljelentéssel és hasonlókkal kellene vagdalkozni..

2011. ápr. 26. 14:59
 20/21 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem is beszélj vele, bár valószínűleg nem sokat ér.

17 évesek szerelmei nem szoktak sokáig tartani, de azt kénytelen leszel kibekkelni,

Első érzésre én is "rátámadnék" a tanárra, de nem biztos hogy ez valóban jó megoldás.

2011. ápr. 26. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!