Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csak a fiúk mehetnek...

Miért csak a fiúk mehetnek locsolni? Nem igazság h ők mehetnek és ezáltal gyűjthetnek egy kis pénzt

Figyelt kérdés

Húsvétra én ás a bátyám kaptunk egy nagy édességet csomagot. Jó,mindketten egyformán kaptunk,semmi gondom nincs vele.

Ma viszont a bátyám elment locsolni,elment az összes nő rokonunkhoz,és hazajött vagy 20 ezer ft-tal,annyit összelocsolt.

Engem is meglocsolt,és kiakadt amiért én csak az egyik csokitojást adtam neki oda az édesség csomagból. Pénzt akart volna,de hát nekem nincs pénzem! 14 éves vagyok,mág diákmunkázni se tudok. Zsebpénzt meg nem kapunk,utoljára karácsonyra kaptam egy kis pénzt,de az már rég elfogyott.

Igazságtalan h a fiuk ilyenkor megtudják szedni magukat,nekem is jól jött volna a pénzt

2011. ápr. 25. 14:58
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ez "nveles", csaladi szokas fuggo. Nalunk, soha, meg mikor fiatal is voltam, nem ment a locsolas a penzre. Most is, mikor jonnek ferfi ismerosok locsolkodni, nem kapnak semmit, esetleg egy piat. Jot nevetunk es beszelgetunk.
2011. ápr. 25. 15:08
 12/34 anonim ***** válasza:
98%
Én is haragudtam régen emiatt. Ezért közöltem a bátyámmal hogy vigyen magával. El is vitt, nagyon helyesek voltak akikhez mentünk én azért kaptam locsoló pénz, mert elkisértem a bátyámat. :-) Máskor meg közöltem vele, hogy ha kap pénzt nekem is vegyen valamit, mert én sajnos nem mehetek locsolkodni, de én is szeretnék... Ő jófej, meglehetett vele beszélni.
2011. ápr. 25. 15:12
 13/34 anonim ***** válasza:
74%

Én sose adtam locsolásért pénzt senkinek.

Valahogy nehezen is tudom elképzelni, most jön egy srác, meglocsol, énmeg nyúlok a zsebembe, megköszönöm és a kezébe nyomok egy 5000est?

Elég tré akárki is találta ki..

2011. ápr. 25. 15:12
 14/34 anonim ***** válasza:
96%
Az igazság az, hogy egyes vidékeken (nálunk Magyarországon) még úgy 50-60 évvel is szokás volt, hogy délután meg a nők mentek locsolni, más helyeken meg másnap. Aki háborog, az elevenítse fel ezt a szokást. Másrészt meg nem kötelező pénzt adni, régen se azt adtak. Mi sose adtunk egyik rokonnak se pénzt, nemhogy a barátoknak, haveroknak. 1-2 év után 2-3 ember lekopott, a többi továbbra is jött, mert náluk nem a pénz számított. Szerintem ez így jó, aki csak a pénzért jár locsolkodni, menjen máshová élősködni. Most már csak azért nem járnak, mert lett egy kis hétvégi házunk és oda szoktunk kimenni ilyenkor a hosszú hétvégére, de van, hogy kedden vagy szerdán így is átjönnek pótolni.
2011. ápr. 25. 15:20
 15/34 anonim ***** válasza:
96%

32 éves anyuka vagyok, van egy öcsém. Amikor kicsik voltunk, mindig adott a pénzből, amit összelocsolt.

Ma már szerintem ciki pénzt adni és elvárni a locsolásért. Kétéves a kisfiam, ma locsolkodni mentek apukájával :). Megütköztem volna azon, ha pénzzel jött volna haza. Viszont nagyon jólesett, hogy észrevették és megdicsérték hogy vagányan, pasisan van felöltözve, és hogy főtt, festett tojás helyett ő kindertojást, csokitojást kapott - mert várták őt, gondoltak rá, hogy jobban örülne ezeknek, mint a sima tojásnak. Szeretettel fogadták és süteménnyel, gyümölcslével kínálták, nem pedig pénzt nyomtak a markába.

2011. ápr. 25. 15:31
 16/34 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, nagyon egyetértek Veled, igazad van! Ezt a kérdést én is feltettem anno. Felháborít ez, hogy pénzt szokás adni, bár ez 10-20 éve így van... Mi süteményt, italt szoktunk kínálni, ennyi.
2011. ápr. 25. 15:34
 17/34 anonim ***** válasza:
20%
Ez nem igazságtalan, ez népszokás. Ha nem ismered a szokásokat akkor egy aluliskolázott ostoba vagy. De ha ennyire zavar öltözz be fiúnak.
2011. ápr. 25. 15:38
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Én elvből nem adok pénzt.A Húsvét nem erről szól.Ha kell, napokat rászánok arra,hogy egyedi,kézműves technikával készített hímes tojást adjak vendégeimnek.Vendégül is látom őket.Senki nem távozott még csalódottan.
2011. ápr. 25. 15:39
 19/34 anonim ***** válasza:
93%

Igazad van!

Az öcséd meg tök köcsög, hogy a testvérétől pénzt vár el!

2011. ápr. 25. 15:51
 20/34 anonim ***** válasza:
77%
15.38 - nem zavar, hogy a pénzadás NEM a népszokás része?
2011. ápr. 25. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!