Mit, és hogy csináljak, hogy jobb véleménnyel legyenek a barátomról?
BOCSI KEZDŐ VAGYOK. KICSIT ÖSSZE KEVERTEM A SORRENDET. EZ A HELYES:
Tehát. (16 éves vagyok.) 10. osztályos. Amikor elkezdtem a 9.-et rá egy hónapra Októberben összejöttem ott egy (mostmár 20éves) sráccal. Több hónapig voltunk együtt. Voltak kisebb nagyobb félreértések de mindig jól jöttünk ki belőle. Aztán nyáron külön voltunk. Most megint összejöttünk Szeptemberben. Október végén először lefeküdtem vele. Ezt mai napig nem bántam meg. Tudni illik szűz voltam még. Tehát teljesen megfontoltam, és átgondoltuk ezt az egészet. És ugy közösen döntöttünk. Nem volt semmi baj. Nagyon jó volt vele. Egyetlen baj van! Mégpedig a szüleim! Rossz pletyka terjeng a barátomról. Drogozik. Apa állandóan a fejemhez vágja. És így félek lehozni, vagy épp bemutatni őt. Nemtudom, hogy csináljam. Még nem beszélt apa meg ő.De anya látta már,sőt még "át is lopott nálluk". Igaz,egyetlen lányuk vagyok. Van egy öcsém és egy bátyám. Tehát apuci szeme fénye. De tudtára szeretném adni,h én is FELNŐTTEM, vagy ha nemis felnőttem,de boldog vagyok a barátommal, és szeretném ha ők is jó véleménnyel lennének róla,és nem tiltana tőle.
Először is, fontos része a dolognak, hogy a barátod valóban drogozik, vagy csak ezt pletykálják róla. Ha tényleg drogozik, akkor apukád joggal aggódik.
Ha meg rendes gyerek és nem drogozik, miért nem viszed haza bemutatni? Sokkal jobb, mint titkolózni. Miért pletykálják róla ezt? Extrém a kinézete, vagy ilyesmi? Ekkor is jobb lenne bemutatni, mint hoyg apukád meglásson benneteket az utcán. Habár ez attól is függ, hogy mennyire szigorú. Ha őrjöngene-bezárna-megverne, akkor jobb a titkolózás, de ha nincs ilyen veszély, akkor mutasd be a srácot.
Én is azt kérdezném, hogy a barátod tényleg drogozik vagy valami rossz akaró terjeszti ezt róla? Ugyanis ezen áll vagy bukik az egész. De van egy olyan mondás, hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél", szóval ha valakire nagyon sokan azt mondják, hogy drogozik, akkor valami alapja csak lehet, hisz ezt nem mondják csak úgy bárkire...
És most engedd meg, hogy válaszoljak, mint szülő: én tuti, hogy nem engednélek a közelébe, ha kiderülne, hogy tényleg drogozik. Soha nem engednélek el hozzá. Nem vagy még elég idős ahhoz, hogy ezt el tudd dönteni racionálisan. Szerelmesen sok olyat tesz az ember, amit tiszta fejjel nem tenne. Szerintem gondolj bele a szüleid helyzetébe is. Ha tényleg drogozik az a srác, te jobbat érdemelsz és természetes, hogy a szüleid féltenek. Minden szülő így reagálna, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!