Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám az új családjával...

Anyukám az új családjával boldog, s mindig érezteti, hogy én nem tartozom közéjük. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Született két húgom, akik most 2,5 és 4 évesek. Engem anyukám már nem szeret annyira, az apámnál töltöm a legtöbb időt, mert ha otthon vagyok, mindig valamivel belém kötnek. Hozzám egy kedves szava nincs, nem mondja, hogy szeret, nem simítja meg az arcomat, nem ölel meg. Ha én megölelem, akkor meg csak kényszerből hagyja. Mosogatok, főzök, kitakarítom a szobámat, és mikor oda eljutnék, hogy elmenjek valahova, akkor kiabál velem pitiáner dolgok miatt. Már nem szeretek velük menni, mert olyankor csak a húgaimat dicséri mindenkinek és engem pedig soha. Az apám viszont sokat iszik és felelőtlen, nem lehet vele sem beszélgetni, csak azért vagyok ott, hogy nyugalomban legyek, meg tudjak tanulni. Anyukám nem hogy éreztetné, hogy engem is ugyanúgy szeret, folyton veszekszik velem, belémrúg olyan dolgok miatt, amiket nem kéne felfújni (pl. bekapcsolom fél órára a gépet és akkor már kiabál), soha nem dicsér meg. Már úgy kezelnek itthon, mintha a házicseléd lennék vagy nem tudom, egy kolonc, aki azért jó, ha megfőz, meg segít, de szeretni már nem kell. Mit tehetnék?

18/L

2011. ápr. 25. 10:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Hasonló a helyzetem, csak itt a pasi miatt veszekedünk. Kirándulni engem sem hívnak. Tavaly pl Pestre mentek fel az állat kertbe, tudták szeretnék elmenni, de én éjszakásba dolgoztam, melóból meg nem akartam menni, nem is bírtam volna, az meg már eszükbe se jutott h akkor egy nappal később menjenek. Mondjuk láttam anyámon h nem is bánja... (vér szerinti húgom van) Én nem tudok vele beszélni, mert támadásnak veszi és szemét leszek. Megint.

20/L

Ha gondolod írj privit, beszélgeetünk.

2011. máj. 1. 09:53
 22/24 anonim ***** válasza:
szegény:( tudom milyen lehet, velem is ez volt/van. Én már egy 6hónapja elköltöztem és ha én nem hívnám őt akkor nem is keresne
2011. máj. 1. 11:19
 23/24 anonim ***** válasza:
Nálunk oda-vissza működik a dolog.Én is ugráltatom a lányaimat eleget,van egy féltesójuk,a nevelőapjuktól.Rá is rengeteget vigyáznak.Néha van is morgás,de tudják,hogy szeretem őket, 2 műszakban dolgozom fizikai munkában,hogy mindenük meglegyen.Azért álltunk neki építkezni,hogy nekik külön szobájuk lehessen.A nagylányom már inkább barátnőm,mint lányom.16 és 11 évesek.Én a helyedben azt csinálnám,hogy nem csinálnék otthon semmit.Csak a saját szobád tartsd rendben.Ha nincs kaja csak magadnak csinálj.Az anyád dolga,hogy ellásson mindennel amire szükséged van.Ha nem teszi,nincs joga tőled sem elvárni semmit.Majd ha nem csicskázol neki,észreveszi hogy vagy!!!!Akkor el lehet mesélni neki,ha ő így akkor te is így,és ha nem akar végleg elveszíteni majd gondolkodik.Ha nem,akkor sajnos én is azt mondom,mielöbb saját lábra állni,és elfelejteni.Néha egy telefon,és ennyi.
2011. máj. 1. 12:52
 24/24 Georgina Bojana válasza:
Nehéz a helyzet, de nem megoldhatatlan! Te hamarabb lettél felnőtt, mint ahogyan akartál volna. Nema Te hibád. Így alakult. Mivel nincs aki a kezed fogja, így magadnak kell figyelned mindenre: tanulásra, barátaidra, s arra mindenképpen el ne kutyulódj! Nagyon vigyázz kikkel mész el szórakozni, most olyat is hallottam, hogy ha egy percre is ott hagyod a poharadat, bármit belecsöppenthetnek, ellophatnak, megalázhatnak, eladhatnak. Félelmetes dolgok történhetnek meg egy védtelen lánnyal. Rettenetesen sajnálom, hogy nincs aki ezeket a dolgokat elmondja Neked. Nem azt mondom, hogy ne bízz senkiben, de azt igen, hogy többször is forgasd meg azt a személyt, akit barátodnak tekintesz. A legfontosabb, hogy ezek szerint nem kapsz szeretetet, s ilyenkor fordul elő, hogy egy fiú, aki szép szavakkal, öleléssel - de könnyen leve(het) a lábadról, babával hagy a sorsodra. Sőt le is tagadja. Az első terhességet nem ajánlatos megszakíttatni, mert nemcsak az egészséged, de főleg a lelked sérül! Nagyon vigyázz magadra! * Önállósítsd magad lakáson belül, ülj össze az Édesanyáddal és írjad össze, mit kell megcsinálnod, mit vár el Tőled. Ezzel szemben Te mit kapsz, tehát ellátást, zsebpénzt. Azt mindig mondjad meg hová mész és kikkel. Ne élj vissza a helyzettel, hogy nem törődik veled. Ezek nagyon fontos dolgok! Tanulj, mert csak így lesz reményed. Egy tanulatlan lány, könnyen elkavarodik. Az nem egy élet, hogy örökké mások keze-lába legyél, mosogass valahol. Én a Te helyedben tanulnék nyelveket, s akár ápolónőként külföldre dobbantanék. De ott is, nagyon óvatosan! Élesben a kórházat keresném meg levélben, lemásolt/lefordított bizonyítványaimmal. No, ott annyit kereshetsz, s ha észnél vagy, s félre is teszel. A legjobb, ha 3-an barátnők összeröffennétek és együtt bérelnétek lakást, így a költségek megoszlanának. S, évek múlva úgy jöhetnél haza, hogy önálló lakást vásárolhatnál, de nem ám hitelre, készpénzre. Egy aprócska kis ékszerdobozt. Nagyon fontos, hogy tanulj, vigyázz nagyon magadra, a rossz emberek szél ellen is megszagolják a kiszolgáltatott, magányos, fiatal csínos leányokat. El sem hinnéd, micsoda förtelmes a világ. Én mindig óvtam - túlságosan is! - a leányomat. Most ezt teszem Veled is, meg ne haragudj. Tudod, vannak, akik belesétálnak egy jóképű fiú csapdájába, s lehet, hogy várandósan, vagy mások kapcájaként akár itthon, akár külföldön, mint szexrabszolga szó szerint lelki-testi nyomorban tengődnek! Nagyon vigyázz magadra, a lelkedre! Szeresd a testvéreidet, ők nem tehetnek semmiről. Légy felnőtt, okosabb, mint az Édesanyád. Én megkockáztatom még azt is, hogy köszöntsd fel, szégyellje Ő magát, hogy nem olyan édesanya, mint ahogyan lennie kellene. Szeretettel és féltve minden rossztól üdvözöllek: Georgina Bojana*
2011. máj. 1. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!