Hogyha örökbe szeretnék fogadni egy gyermeket hova kell
forduljak?
Nem, nem kell igazolni. De nem kapsz babát.
Amíg párok állnak sorban,addig ők az elsők.
(azért egy gyereknek jobb családban mintha egyedülálló neveli még akkor is ha te egésznek érzed magad.)
2011. ápr. 24. 18:18
12/20 A kérdező kommentje:
persze aláírom.nem tudjátok, hogy az 5+ éves gyerekekre is ekkora kereslet van? nem szeretnék babát meg annyira kis gyermeket sem.
figyel én csináltam a pszichológiai tesztet, a tanfolyam után. Minden harmadik pár is "megbukott". Egyedülálló nem kap babát.
Az a baj, hogy ma csak azt a gyereket lehet örökbe adni, akiről az anya lemond.A gyerekek 99 százalékáról pedig nem hajlandók lemondani.
Otthagyja a kórházban de nem mond le, mert " nem tagadom meg a gyerekem".
és ha 5 évente egyszer érdeklődik, akkor az már elég, hogy ne lehessen automatikusan lemondatni.
Nevelőszülő lehetsz.
Örökbe nem fogsz gyereket kapni.
2011. ápr. 24. 18:31
14/20 A kérdező kommentje:
akkor marad a nevelőszülőség. köszönök minden választ!
Szia!
Nem kell igazolnod a meddoseget, hisz nem meddo is fogadhat orokbe. Szerintem hatrany, hogy egyedulallo vagy, DE nem kizaro ok, ezt biztosan tudom. Megkerdeztem tobb helyen is az orokbefogadas felteteleit, mert mi is terveztuk. Vannak ilyen alapitvanyok, keress ra, hogy alapitvany orokbefogadas a google-ben, mert sok van. Ne foglalkozz a rosszindulatu megjegyzesekkel!
2011. ápr. 24. 21:10
Ja, es 5 evesre nincs nagy varakozas, de nagyon keves idosebb gyerek van, de oket alt. senki nem akarja, mert aki idosebb korban kerul orokbefogadasi statuszba, az olyan serult erzelmileg, hogy nagyon kevesen tudnak banni vele. A ferjem nagymamaja anno fogadott orokbe egy idosebb gyereket, aki az eletere is tort. Sokan ilyen hatterrel jonnek alt. drogos, alkoholista szuloktol, megnyomoritott lelekkel. Vagy pedig azert nem tudtak oket orokbe adni babakent, mert sulyos betegek. Down-korosok vagy sulyos testi fogyatekosok. Ezt mindenkepp tudnod kell...
2011. ápr. 24. 21:13
17/20 A kérdező kommentje:
mindeképpen nagyobb gyermeket szeretnék.tudom, hogy lelkileg sérültek, ezért segíteni szeretnék legalább egynek.direkt neki van már egy szoba üresen.
18/20 A kérdező kommentje:
beteget is fogadnék örökbe nekem nem lenne hátrány.Köszönöm a válaszod!
Fogadhatsz orokbe, mindenkepp vedd fel a kapcsolatot alapitvanyokkal. Szerintem a neveloszuloseget nagyon gondold meg, mert ott a gyerek es te is nagyon komolyan serulhettek azaltal, hogy a neveloszuloseg nem orokbefogadas, az egy nagyon nehez feladat es o ugy nem a te gyereked lesz. A leirt helyzet alapjan en a helyedben orokbefogadasra torekednek. Van eselyed, mert nekem a holgy, akivel beszeltem, mondta, hogy lehetseges. Tuti, hogy meg tudod oldani, csak a megfelelo helyhez kell fordulnod.
2011. ápr. 24. 21:49
20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.amint lehetőségem lesz rá körül nézek a neten és felkeresek jó pár alapítványt.
Kapcsolódó kérdések: