Gyerektartás módosítást kérvényez a párom, az exnek nem tetszik és azt akarja h amit a párom nem ad oda pénzt azt én fizessem. Jogosan?
A páromnak új munkája van,beadta a bíróságon a keresetet h módosítsák a gyerektartást. Az ex azt akarja h maradjon minden úgy,ahogy eddig és rajtam követeli a maradék pénzt amit nem ad oda a volt férje.
6 éve vagyunk együtt,nemrég született meg a közös babánk. A párom eddig 40.000Ft-ot adott,azonban most módosítást kér,h 40%ot fizetne. Így az ex kb 6-7 ezer ft-tal kapna kevesebb pénzt. Ő rajtam követeli a pénzt amivel kevesebbet fog kapni.
páro,nak két gyereke van,és eddig 20 ezer ft-ot fizetett gyerekenként. tehát 40ezret. Most az új munkája miatt kevesebbet is keres,és jobban jönnénk ki ha 40%ot vonnának a fizetéséből mintha fix összeget adna.
Az ex szerint nem fogják megítélni,mert bejegyzett élettársak vagyunk és igenis közöm van a férjem kifizetnivalóihoz tehát a gyerektartáshoz. Ha mégis ezt megítélnék akkor nekem kötelességem kipótolni az összeget 40 ezerre,mert a gyerekei szájából veszem el az ételt ez miatt.
De nekünk is szükségünk van a pénzre. Ő is elmehetne dolgozni,nem olyan picik már a párom gyereki. Idegileg kikészít ez anő. Kapom tőle az sms-eket h miattam halnak majd éhen a gyerekei.
na várjunk csak ! a volt feleségénél két kiskorú gyermeke van a párodnak ?nálatok meg született egy közös ?
akkor a gyerektartás így oszlik.Fizetés 50% /3 gyerek az gyerekenként :16.6%szóval a volt feleségnek 33.2%jár!!!!!
A férjem ügyvéd, biztonság kedvéért megkérdeztem. Miután kiröhögte magát, mondta, hogy a kedves kolléga pénzért még azt is megírná, hogy a gyereknek három feje lett, de annak is pont annyi lenne a valóságalapja.
A családjogi törvény a mérvadó, az ügyvéd meg vagy hülye, vagy pénzért bármit.
Ti fogjátok nyerni a pert, a bíróság nem blöffökkel, hanem jogszabályokkal operál.
1. Az ex meg az ügyvéd erölködhetnek, hogy fizessetek többet, elérni nem fogják, hogy megitéljek nekik.
2. A gyereket CSAK a szülö köteles eltartani, a szülö élettársa nem.
3. A tartásra kötelezett szülö gyerekenként a SAJÁT fizetése max. 20 %-át kell hogy fizesse egyerekenként, de összesen legfeljebb 50 %-ot az ÖSSZES gyerekre. (Itt van 3 gyerek, akikre max. 50%-ot fizet az apa, ennek két harmada, azaz 33 % jár az exnél lévökre.)
4. Te ne idegeskedj, az egész csak blöff az ex részéröl, mert ö jobban járna, ha visszalépnétek.
5. Ragaszkodjatok ahhoz, hogy a biróság állapitsa meg a törvényes gyerektartást, és feltétlen átutalva fizessétek.
Jogászként nagyon jót nevettem.
Már többen is írták neked a helyes választ, csak megerősíteni tudom őket. Nem szabad bedőlni ennek a halandzsahalmaznak, mert messziről jött ember azt mond, amit akar. Amit az ex mond, annak meg SEMMILYEN jogszabályi alátámasztása nem létezik.
A gyermek tartásának megállapításakor kizárólag az apa fizetését veszik figyelembe, ha a vele élő nőt NEM, még ha milliókat keres is havonta. Ugyanis mindegy, kivel él az apa, az élettárs nem kötelezhető tartásra (érdekes is lenne). És az összeg megállapításánál nem a háztartás jövedelmét veszik alapul, csak a párodét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!