Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hisztek abban, hogy nem...

Hisztek abban, hogy nem feltétlenül azzal alapítunk családot, aki a nagy ő számunkra?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 24. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nem
2011. ápr. 24. 11:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Pedig 33 vagyok. Nem a családalapítás a lényeg, hanem a harmónikus, boldog kapcsolat az alap. Ha ez nincs, nézeteltérésekbe és megalkuvásokba még pluszba gyereket szülni, és egy életen át kínlódni, mert a kezdeti nyilvánvaló visszásságok az idő múlásával csak felerősödnek.... Nem.
2011. ápr. 24. 11:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én családomban az volt a jellemző, hogy minden felmenőmnek volt egy nagy szerelme, akit vakon szeretett, aztán az egyszer csinált egy kis hülyeséget, amiből sértődés lett, és mivel ez nem fért bele a tökéletes képbe, ott lett hagyva, és a következő pasival/csajjal akivel járt a rokonom szinte egyből össze is házasodott.

Egy kivétel volt, annak a házasságnak a vége válás lett. Nem tudom, valahogy mindenkinek sikerült megtalálnia azt, akivel együtt tud élni, mert nem úgy néz rá, mint egy félistenre, ezért jobban tudja tolerálni a hibáit.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez jó.

Persze látok kivételt is, csak nem a családon belül. Azaz egy kivétel volt, a nagymamám keresztanyja, aki sose ment férjhez, mert nem engedték régen a szülők, hogy hozzámenjen a szerelméhez. És érdekes módon egyedül, de boldogan halt meg. A család szerint hülye, szerintem meg igaza volt.

Nálam az jött le, hogy az ember csak akkor marad meg a "nagy Ő"-nél, ha elég toleráns és érett ahhoz, hogy felfogja, a nagy szerelme sem tökéletes. Ha erre nem képes, akkor kiköt egy olyan mellett, akivel csak jól megvan.

2011. ápr. 24. 11:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy értjük a "Nagy Ő"-t. Amilyenről álmodtunk, aki mindig tökéletes számunkra és olyan is marad? Biztosan nem ezzel köt házasságot az emberek többsége. Aki úgy elég jó, de ezt-azt el kell viselni tőle? Ez már sokkal valószínűbb.
2011. ápr. 24. 12:53
 15/16 anonim válasza:
Szerintem életünk különböző szakaszaiban más-más nagy Ő-t keresünk. Ez velem is így van. Volt olyan nagy Ő az életemben, aki után évekig nem tértem magamhoz, de már nem tudnám elképzelni, hogy családot alapítsak vele. Felnőttem és változott az értékrendem is. Ami 20 évesen mindennél fontosabb volt egy kapcsolatban már nem vonz kicsit sem :)Szóval szerintem, ha van elképzelésed arról, hogy milyen életet is szeretnél élni a pároddal, akkor meg fogod találni a te hercegedet, aki nem feltétlenül szőke, lehet még lova sincs, de Ő tudja neked azt nyújtani, amitől Ő lesz az igazi ;)
2011. ápr. 24. 14:56
 16/16 anonim ***** válasza:

11:22 vagyok.

Aki lepontozott úgy érzi, hogy neki olyan pár kellene, aki csak "ha nincs jobb, jó leszel te is" alapon van vele??

Mert gondolom azért lettem lepontozva, mert nem akarom becsapni sem magam, sem a másikat. Hát érdekes, hogy valakinek ez a vágya. Persze nem zavar, legyen úgy ahogy jó neki.

2011. ápr. 24. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!