Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapcsolat a bókok, és az...

Kapcsolat a bókok, és az őszinteség függvényében. Féltétlenül melyik KELL?

Figyelt kérdés

Nem olyan embernek tartom magam, aki ha ismerkedésről van szó, ne tudna kedveskedő megjegyzéséket tenni ismeretlenek semmiségeire. Ugyanakkor azt látom/tapasztalom (*), hogy a (haj)bók gyakorlatilag elvárt dolog; mindaddig, amíg az ember őszintén CSAK kedves, figyelmes, empatikus, és jó társaság (amire a nők többnyire elmondottak alapján "buknak"), addig nem indul meg semmilyen "folyamat". Ugyanekkor, "ha már bók, legyen kövér" elven akármilyen igazságtartalmú bók játszik/játszhat, mert nem a tartalom a lényeg, hanem a bókolás ténye. Hogy is van ez? Mit gondoltok erről? Ki ért ezzel egyet?

(*): értsd: kipróbált dolog.

2011. szept. 22. 21:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem szerettem, ha csak azért mondott nekem egy férfi valami szépet, hogy kedveskedjen, mert annak annyi a jelentősége, mint halottnak a csók. Semmi értelme! Én a jelenlegi páromat külön megkértem a kapcsolatunk elején, hogy legyen mindig őszinte, még akkor is, ha nekem az fáj. Csak az igazat!
2011. szept. 22. 21:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az őszinteség a fontos! Nekem sosem bókolt túlzottan a párom, az udvarlás alatt sem. Nem is lett volna szükség rá, nyilván azért hív randevúra, mert bájosnak, vonzónak talál. Akkor meg minek ezen lovagolni? Megfelelően intelligens nőnek nincs szüksége parasztvakításra.
2011. szept. 22. 21:45
 3/16 A kérdező kommentje:
Ön nő? Férfi netán?
2011. szept. 22. 21:46
 4/16 A kérdező kommentje:
Hja, hülye kérdés! X) Bocsánat.
2011. szept. 22. 21:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
21:45 vagyok. Minek tűnök?? :D Nő, meglepően logikus gondolkodással:)
2011. szept. 22. 21:55
 6/16 anonim ***** válasza:
Ja és 23 életévvel:) De nem vagyok biztos benne, hogy reprezentálom a korombeli lányok hozzáállását sajnos!
2011. szept. 22. 21:56
 7/16 anonim ***** válasza:

Nekem jólesik a bók, ha érzem, hogy őszinte. De én is szoktam bókolni, mert ha hiszed, ha nem, nagyon sok férfinak is jólesik.

A számomra a bók azt jelenti, hogy valaki különös figyelmet szentel egy kedvező külső, vagy belső tulajdonságomnak, ami neki szimpatikus, vagy tetszik bennem.

Mi a férjemmel szinte naponta kapunk egymástól bókokat, dicséretet. Tarthat minket bárki érzelgősnek, nem bánjuk. Az ilyen szavak olyanok, mint a simogatás.

Az őszintétlen bókok viszont pont az ellentétes hatást érik el, inkább taszítóak.

2011. szept. 22. 21:59
 8/16 A kérdező kommentje:
Én 24 éves vagyok és férfi. A kérdés nyilván nem véletlenül merült fel bennem, tehát itt máris mutatkozik némi differencia. :) Ennek megvitatására indult ez a kérdés.
2011. szept. 22. 22:01
 9/16 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Jó hallani, ha ilyen "apróságokra" is telik még néhányunknak... ugyanakkor ez máris más tészta. Veszem a bátorságot feltételezni, hogy a bók, mint olyan, egy minimális szintű ferdítés, ha úgy tetszik célratörőség nélkül már nem is bók. Mondhatnók: a bók elvi alapja egy minimális őszintétlenség.

2011. szept. 22. 22:06
 10/16 anonim ***** válasza:

ma 22:06

Ez attól függ. Mi pl. nem érezzük ferdítésnek. De talán más egy szerelmesen mondott bók, mint ismerkedéskor egy "célratörő", ahogy fogalmaztál. Bár az is lehet őszinte. Szerintem a legtöbb emberben lehet valamit találni, amivel őszintén lehet neki bókolni. Főleg abban, aki tetszik. Mert valamiért csak tetszik.

2011. szept. 22. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!