A lányom 4hónapig dolgozott vállalkozóként 1 cégnek. Ez volt az első és egyetlen munkahelye. Kérheti e a Bérpótló támogatást az önkormányzattól?
Én ezt a linket találtam. Az szerepel itt, hogy legalább egy éves együttműködésben kell lennie a lányodnak a munkaügyi hivatallal ahhoz az utóbbi két évben, hogy ezt megkaphassa,
valamint az egy háztartásban élőkre jutó kereset nem lehet több kb. 26.000 Ft-nál (ez azért elég alacsony)
Sőt..itt azt mondja vagyonnal sem rendelkezhet a család..
Valamint, ha meg is kapja elvileg havonta ki kéne jönni ellenőrizni a lakókörnyezetet (nem tudom ezt már csinálják -e) és ha bármilyen közmunkát kap, azt el kell végeznie.
Sok sikert kívánok azért Neki és ha van időd kérlek írd meg hogy alakult a dolog és tényleg így van -e, mert érdekelne.
Szia!
Pontosan ezt a választ kaptam,hogy előtte 1 év együttműködés kell a munkaüggyel...Az 1 főre jutó összeg is annyi,,,és igen kevés,,,ez is meg amit kap az ember utána az is,,de több mint a semmi:(((Ha az egész család jövedelmét számolnák akkor is a szinten alul lennénk,,,de ha a nagykorú gyermek már nem iskolás akkor egyedülállónak számit hiába él a szülőkkel.
Remélem nem nagyon zavaros amit írtam:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!