Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye jogos a felháborodásom?

Ugye jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés
Anyám mar több hete pedzegeti, h a mamámat műtő orvosának adni kellene pénzt, mert rendes volt meg gondoskodó és normalisan felvázolt mindent és hátha a családban lesz még ilyen probléma és akkor legalább rendes lesz megint- anyám szerint! Hiába mondom neki h ő megdolgozott azért a pénzért és anyu se kap azért + pénzt h kitakarítja a gyereket a kakibol. ezért állandóan megy közöttünk a vita és ndm bírom meggyőzni h ne adjon neki. kért borítékot tőlem h hnap odaadja a pénzt, de az gyerekes vna ha nem adok? tanácstalan vok mostmár iránta!
2011. ápr. 20. 21:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
51%

Jogos. Én is utálom a hálapénzt, meg egyebeket (nővéreknek is kis ajándék), mert sokat keres(nek) így. Pl. én bőrklinikán voltam a betegségemmel, "csak" 5 ezret adtam az orvosnak, de voltunk vagy 20-an és minden héten újak jöttek és ők is ennyit szántak rá (kikérdeztem őket, mert először voltam ilyen helyzetben). Rengeteg pénz jön be neki(k) így! A másik meg a szülés, ott is sokan 10 ezertől 100-ig (olvastam itt egy párat) adnak pénzt! Hihetetlen, pedig az orvos jó esetben semmit nem dolgozik a szülésnél, nem ő nyomja, tolja, stb...

Ráadásul az én dokimnak annyi volt a feladata, hogy rám nézett, mondta mi legyen és kész! Rossz gyógykrémet íratott fel és keveset, mert azt se tudja, hogy mennyi megy el havonta a betegségemre!

2011. ápr. 21. 10:34
 22/24 anonim ***** válasza:
74%

Első válaszoló vagyok.

Leírtam hogy az ALACSONY BÉREK ÉS EMIATT A HOZZÁÁLLÁS MIATT nem fog eltűnni a paraszolvencia.

Erre hárman leírták, hogy de az alacsony bérek is! El tetszett olvasni, hogy mit írtam?

2011. ápr. 21. 11:00
 23/24 anonim ***** válasza:
50%

A felháborodásod akkor lesz jogos, ha az orvos el is fogadja a pénzt. Addig ne ítélkezz az orvos felett.

Anyukád meg csak a legjobbat akarja az anyukájának.

A felnőtt világ ilyen, megtanítjuk a gyerekeinknek, hogy az orvosi hivatás milyen nemes, nincs is annál nemesebb mint életeket menteni, önzetlen, megfizethetetlen. Aztán bekerül nagyi a kórházba és szembe jön a való élet. Nem hinném, hogy az orvosi pályát össze lehetne bármelyik másikkal is hasonlítani, emberekkel foglalkozni a legnehezebb a világon, beteg emberekkel meg különösen. Ha valamit, hát azt nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy valaki azért ment orvosnak, mert meg akar gazdagodni. Már csak azért sem, mert lám, az itteni hozzászólásokból sem jön le egyértelműen, hogy akkor most sokat keresnek az orvosok vagy éppen keveset. Hogy nem a munkájukkal egyenértékű a fizetésük, az biztos. Állami kórházakról beszélek.

Aki meg azt számolgatja, hogy 5000Ft/beteg, az vegye bele azt is, hogy az orvos azt is mondhatja, hogy az egyiktől nem fogadja el, mert tűrt, nem panaszkodott, együttműködött a saját érdekében vagy mert látszott rajta, hogy nem él jól, míg a másiktól elfogadja cserébe a hisztiért, a nyavalygás hallgatásáért, a többlet figyelemért, amit kiharcolt, stb.

2011. ápr. 21. 11:22
 24/24 anonim ***** válasza:
54%

Én imádom, amikor emberek csak annyit látnak, hogy hú hát ő orvos, biztos jól keres. Ad 1: tisztában van-e vele egyáltalán,hogy egy orvos,hogy lesz orvos. Ahogy már írták, min. 10 évig tanul.

Akinek habzik a szája, az tényleg csinálhatja utána. Ad 2: magas fizetés? Magyarországon? Ne viccelj! Európa összes országa körberöhög bennünket. Nem hiába mennek nyugatra orvosaink.

Ez kb. olyan, amikor az ügyvédet is szidják,hogy egy "papírt" mennyi pénzt kér. Igen, ott nem a magát a papírt kell megfizetni, hanem azt az x év kőkemény tanulást!

Ja és még egy példa. Nemrég az autószerelőmnek 15 ezret hagytam ott egy kb. fél órás melóért. Rárakott valami eletromos kütyüt a kocsimra és megoldotta a bajom. Na de neki ezért tanulni kellett, meg tapasztalatra szert tenni,hogy 10 perc alatt rájöjjön, hogy mi baja. Most akkor álljak neki puffogni, hogy miért ennyi!

És általánosítani sem szabad. Valóban vannak gátlástalan orvosok, akiknek semmi sem elég, de láttam én már olyat is, aki pl. nyugdíjastól soha egy fillért nem fogad el.

2011. ápr. 21. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!