Tényleg olyan szörnyű, ha valaki szüzen megy bele egy házasságba?
5 éve vagyunk házasok, de 9 éve ismerjük egymást. A férjemnek nem volt előttem szexuális kapcsolata és ez a mai napig zavarja őt.(nekem volt) De ilyenkor már mit lehet tenni?
Amúgy imádjuk egymást, de mostanában gyakran emlegeti, hogy nem tudja milyen lehet mással. És azt kérdezgeti, hogy nekem milyen volt másokkal. Néha már betegesnek tűnik, de lehet én is így viselkednék fordított helyzetben.
Mielőtt még azt írnátok, hogy biztos meg fog csalni: Abban biztos vagyok, hogy nem. Hamarabb fog beleőrülni ebbe az egészbe... De én ezt se szeretném.
A mai emberek többsége ezt azért nem tudja elképzelni, mert ma a csapból is az folyik, hogy szexelni kell minél több emberrel, meg kiélni magunkat. Ha az folyna a csapból, hogy milyen gáz házasság előtt szexelni, akkor fordítva lenne és a házasság előtti szexet tartanák szörnyűnek. Régen azokat nézték le, akik házasság előtt már nem voltak szűzek, ma azt, aki szűzen házasodik meg. Én csak azt nem értem, minek kell lenézni meg kicikizni egymást. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki és persze a párjának kényelmes.
Sokan érvelnek azzal a házasságon belüli szex ellen, hogy mi van, ha rossz vele a szex és amiatt megy tönkre az egész. Hát én nem tudom elképzelni, hogy életem szerelmét, akit elveszek feleségül csak azért elhagyjam, mert nem jó eleinte a szex. Nem csak úgy, ha elveszem feleségül, hanem akkkor is, ha csak járunk és úgy fekszünk le egymással. Mert ugye nem csak házasságon belül lehet rossz a szex, azokkal is előfordulhat, akik már esküvő előtt szexelnek. Rá lehet hangolódni egymásra idővel, senki se születik úgy, hogy tökéletesen szexel, az a lényeg, hogy ha szeretjük egymást és türelmesek vagyunk, akkor nem kell emiatt elhagyni a másikat, mert bele lehet jönni.
Szerintem sokakra jellemző (főleg férfiakra), hogy amíg működnek a dolgok vagy legalábbis nekik kényelmes, addig nem tudják igazán értékelni (tök mindegy miről van szó, de mondjuk egy igazán szerető társat például).
Szóval nem értékelik, azt gondolják másokkal is van ilyen jó, vagy csak egyszerűen a kíváncsiság vinné őket másfelé.
Aztán meg rájönnek, hogy mással sem jobb vagy hogy milyen jó is volt az elsővel. És utólag értékelik csak, amikor már sokszor késő...
Na most ha elmenne "tapasztalni" a párod, valószínű rájönne erre. De mégis, mi van ha nem és mondjuk valami tűrhető nővel fut össze, hogy akár el is hagyna téged...
Szóval szerintem nem megoldás kimenőt adni neki. Másrészt szemétség lenne tőle, hogy előre kifontoltan használ ki egy másik nőt...
Ha ti jól kijöttök, tudtok egymással beszélgetni és az ágyban is jó... akkor szerintem inkább találj ki újdonságokat, hogy érdekesebb legyél és ne gondolkodjon már máson.
A szűzen házasságba menés aláírásánál is gondolni kellett volna erre. Nem baj az, csak az ember tartson ki a másik mellett, ha már...
Mondjuk én azt mondom jobb érettebb fejjel házasodni. És itt nem az a lényeg, hogy lepedővirtuózzá fejlődjön valaki, hanem megtanuljon alkalmazkodni, elfogadni, hogy mindenki másmilyen és ilyesmi... házasságot csak akkor, ha tényleg akarja az ember a másikat...
Oh, hát gáznak nem gáz, csak a későbbiekben szinte mindig felveti az általad említett problémákat.. És ha te is szűz lettél volna, az sem jelentene semmit: Ugyanúgy kíváncsi lenne arra, vajon lemaradt-e valamiről, ráadásul még rágná magát amiatt is, hogy talán te is ugyanúgy érzel, mint ő.
Mondani talán annyit mondhatsz neki, hogy ha valakivel szerelem nélkül és alkalmi jelleggel jön össze az ember, akkor általában nem olyan nagyon jó, nem ismeri egymást a két fél, nem tudják mi a jó a másiknak. Hosszabb kapcsolatban, némi összecsiszolódás után már más, de akkor is felmerülhetnek teljesen eltérő igények, elvárások és személyiségbeli problémák. (pl valaki túl szenvedélyes) Az, hogy valaki olyan társat találjon, akivel éppen kiegészítik egymást és mindkét fél maradéktalanul elégedett legyen, nagyjából fehér holló kategória. Talán ettől jobban érzi majd magát, ha úgyis szeret veled lenni:)
Ami azt illeti, én már bizonyosan nem fogok szűzként férjhez menni, és bár az összes eddig partneremet teljes lelki nyugalommal kitörölném az emlékeimből, egy dologért hálás vagyok: ha valaki mellett végre megállapodok, tudni fogom, hogy jó helyen vagyok.
Szerintem szörnyű szüzen házasodni, de most nem ez a lényeg.
Bontakoztasd ki egy-két másik éned az ágyban, és azon kívül. Van olyan lelki bugyrod, amit még nem ismer, és megmutatnád neki?
Legyen sokkal jobb a szex! Általában akkor gondolkodnak el ilyeneken, ha már nem szerelmesek, vagy ha már nem kielégítők a szeretkezések.
Ő akkor ezek szerint az a típus, aki még kiélné magát. Elhiszem, hogy úgy gondolod, nem csalna meg. Szerintem sem - a tudtod nélkül. Mivel ha ezt tervezné, fel sem hozná a témát, hanem sunyiban intézkedne.
Viszont az könnyen lehet, hogy megkér rá, nézd el neki, hogy valaki mással van, vagy kérni fogja, hogy vegyetek be harmadiknak egy nőt.
21:09-es vok
hozzátenném: én nem hiszek ebben a nem éltem ki magam dumában... csak ahogy sokan írták: trendi ezt mondani.
nekem a párom volt az első, én is neki, nem érzem, hogy lemaradtam valamiről, boldog vagyok mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!