A csaladotok hogyan tudja kifizetni a szinte duplajara emelkedett torleszto reszleteket a banknak, amit lakasra vettetek fel?
Hát mi már nem tudunk tovább spórolni eddig is alig volt 16 fok a lakásban...
Újabb hitelt kell felvennünk, abból visszafizetni a régieket és ami marad pénz abból megélni valahogy... :(
A későbbiekben meg még nem tudni mi lesz.
Hát ilyen drasztikusra mi sem számítottunk... Nekünk 50-ről 96 lett a havi törlesztőnk, ami szerintem nagyon nagy mértékű növekedés. Ráadásul én 2 héten belül szülök, így a jövedelmem is csökkenni fog (kb 20 ezerrel havonta). A férjem fizuját is a válságra hivatkozva csökkentették 20 ezerrel havonta, szóval mi is nyakig benne vagyunk a kakiba... Mi is a rezsin próbálunk spórolni, meg nagyon alap kajákat eszünk, meg csúszunk időközönként a számlákkal... Most annyit látok előre, hogy jön az adóvisszaigénylés, abból ki tudom fizetni az elmaradt számláimat, aztán hogy utána mi lesz, azt nem tudom.
Annyi biztos, hogyha a babánk betölti az 1. életévét, megpróbálunk kitelepedni külföldre, mert sajnos ami itthon van, annak nem látom a végét, sem anyagi, sem politikai, sem etnikai szempontból. Addig meg valahogy, ha más nem megy, még egy hitellel kihúzzuk....
Belekalkulálni!
Hát a dupla törleszőrészletet még hagyján!33000ról 62000re!Bár szerintem ilyen mértékű növekedésre még a legokosabbak se számítottak!
Én az elsők között voltam,akik elvesztették a munkahelyüket,újabb -50-60000Ft havonta!
A másodállásom megmaradt 70%os fizetésért végzem el a munkám!
-100000 Ft testvérek között is!
Spórolás!
1.telefonszámla
2.kevesebb Tv csatorna
3.többet főzök,mert az olcsóbb
4.gyakrabban látogatjuk meg a szüleim "ebédidőben"
5.kijárok Ausztriába vérplazmát adni
6.eladom a régi,kinőtt ruháinkat,kamrában álló könyveket
7.és vadul lecsapok minden munkalehetőségre
8.a végső megoldás,hogy az egyik szobát kiadjuk!!!
NEMTOM!
K.rva élet!
Bocs!
Sajonos a bankok alacsony kamatokkal csábították az embereket a nem forint alapú hitelek felvételére, és nagyon sokan nem vették figyelembe az "apró betűt", vagyis hogy az árfolyamkockázatot a hiteligénylő vállalja.
Nekem is vannak ismerőseim ebben a cipőben, mindenen spórolnak, amin csak lehet. Sőt, van aki még az állását is most veszítette el. Borzasztó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!