Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megházasodom, miért jobb...

Ha megházasodom, miért jobb szülőktől külön élni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 21:14
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
71%

Igen, igaz, hogy régen együtt élte mindenki a szüleivel, de azzal azért vitatkoznék, hogy olyan remekül meglettek volna. Olvasd el Németh Lászlótól az Iszonyt és a Gyászt, gyönyörűen le van bennük írva, hogyan lehet egyetlen hangos szó, veszekedés nélkül, mindig tiszteletteljes stílust használva egymás idegeire menni.

Olvastam valahol, hogy a paraszti családokban ez úgy működött, hogy amikor a férfi hazahozta a feleségét, annak az anyós lett a főnöke, és az esetek nagy részében zsarnokoskodott fölötte. A fiatalasszony alig várta, hogy anyósa meghaljon, és a fia megnősüljön, hogy végre ő is zsarnokoskodhasson valakin...

2011. ápr. 18. 09:18
 22/32 anonim ***** válasza:
65%
Mert egy házasságban épp elég nagy feladat egy emberhez alkalmazkodva kialakítani egy közös életet... ha szülőkkel éltek, akkor még két emberhez alkalmazkodni kell...
2011. ápr. 18. 14:59
 23/32 anonim ***** válasza:
27%
Látom az elején a normális és értelmes válaszokat szépen elkezdte egypár anyós lehúzni :) Aztán csodálkoznak miért utálja őket a menyük :P
2011. ápr. 19. 08:41
 24/32 anonim ***** válasza:
68%

Azért, mert amíg nem laksz külön, addig gyerek-státuszban vagy. Hiába vagy felnőtt a korodat tekintve otthon gyerek vagy!

Nem leszel önálló, amíg el nem költözöl.

Nem igaz, hogy valaki tud önállósodni a szülőkkel együtt lakva. Ez egy illúzió csak, bár valakinek ez a jó.

Neked kell főznöd, mosnod, vasalnod, takarítanod, csekket befizetned, idődet beosztanod egyedül, hogy megéld azt, hogy független, önmagadért felelős, felnőtt ember vagy.

2011. ápr. 19. 11:07
 25/32 napietus ***** válasza:
31%
van, akinek jobb, van, akinek nem. nálunk pl. anyósom lakott nálunk, mikor már beteg volt. ő mindig mondta, hogy nem akar a terhünkre lenni, de nekünk inkább az lett volna teher, ha a szomszéd faluba kellett volna átjárni segíteni neki. így jobb volt, hogy együtt voltunk. a barátnőmék meg anyósáéknál laknak a tetőtérben, külön bejárat van, kb. annyira zavarják egymást, mint 1 társasházban a szomszédok. szóval nem lehet így kijelenteni, hogy mindig jobb, mert minden élethelyzet más.
2011. máj. 13. 07:35
 26/32 napietus ***** válasza:
22%

ja, még annyi, hogy érdemes az eszünkre is hallgatni. ha nem lett volna itt nálunk ez a "minden áron külön" divat, lehet, hogy nem lennénk ekkora sz*rban lakáshitel-fronton. mert aki megengedheti magának, természetes, hogy saját házat vesz, ha neki így jó, de itt az is így tett, akinek erre nem volt elég tőkéje. most látjuk az eredményt. Németországban sok rokonom van, ott ez nem ennyire divat, legalábbis azon a vidéken. hatalmas házak vannak, amelyekben több generáció is él, egy házban, de mégis szeparálva. pedig egy kicsit jobb a gazdasági helyzet, mint itt.

tehát ésszel éljen az ember, úgy tessék ilyen döntést meghozni.

2011. máj. 13. 07:50
 27/32 anonim ***** válasza:
Utolsó: gondolom a hatalmas német házak is felépültek valamiből. Mo.-on szerintem nem a hatalmas családi házakból menekül a többség, hanem a 2-szobás panelből és családi házból.
2011. máj. 13. 09:09
 28/32 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Gyerekkoromban velünk élt a nagymama. Szerettük persze, de anyukám gyakorlatilag gyerekként élt mellette. Ha főzött, nagymamám beleszólt mindenbe, mit hogy csinál.

A szüleim bármiben sszámíthatnak rám és viszont, de zavarna ha együtt kéne élnem velünk. Ígyis többször van vitánk, mert apukám bármit megenged a gyerekeimnek, ha rájuk szólok valamiért, akkor ő rám szól, hogy ÉN ne piszkáljam őket.

Egy példa: a szüleimmel és a gyerekeimmel ültünk a kocsiban, vittek haza minket, a lakástól kb. 5 percre voltunk, mindez este 7-kor. Az egyik lányom nem követelőzően, csak szépen megkérdezte, hogy a nála lévő kakaóscsigát megeheti-e ott a kocsiban.

Én válaszoltam, hogy ne egye meg most csak vacsoraa után, mert azonnal hazaérünk, egyrészt ne kenjen össze mindent (tél volt, nagykabát, iskolatáska az ölemben) pl télikabátot a kocsiban, másrészt ha most megeszi, akkor nem fog vacsorázni és este 9kor tör rá az éhség, amikor már feküdni kéne.

Erre apám: Persze hogy megeheted, miért ne ehetné meg ha éhes, nem baj ha morzsáz, majd kitakarítom a kocsit.

Én meg hiába magyaráztam,hogy a télikabátokat nem kéne összecsokizni mert az nem olyan hogy bevágom a mosógépbe és másnapra száraz, továbbá a gyerekkel cseszek ki, ha nem vacsorázik rendesen és késő este akar éhen halni.

De nem, megint én voltam a túlzottan szigorú.

2011. máj. 13. 09:14
 29/32 A kérdező kommentje:

Éltem németben. A fiatalok már 18 éves korukban különköltöznek a szüleiktől. Albérletbe.

A hatalmas családi házakban pedig több külön család él.

2011. máj. 13. 09:16
 30/32 anonim ***** válasza:
Emberfüggő. Én meg megírhatnám az iszonyt a különélésről. Mi kezdetektől külön élünk. Nem is osztoznának a várukon a nagyszülők! Kár, hogy ilyenek. Nem is nagyon látogatnak minket, havonta-kéthavonta beugranak, lefényképezik az unokákat, aztán húznak. Minden gyerekkel tökegyedül voltam itthon, senkivel nem lehetett megosztani semmit, reggeltől-estig nem szólhattam senkihez, legfeljebb, ha szerencsém volt és akadt valaki a játszótéren. A gyerekektől 1 perc szabadidőnk sem volt, soha nem lehettünk kettesben, soha egy mozi, kirándulás. Alig ismerik az unokák a nénit és bácsit, akik a nagyszülők. És ez a véglet is nagyon szörnyű, asszem rá is ment az egész család...
2011. máj. 13. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!