Egyszerűen gyűlölöm a családomat! Mi a megoldás? 16/l
Már így érzem régebb óta. A szüleim állandóan idegesek, ingerültek néha napján van jobb kedvük, állandóan stresszesek, már én is ideges vagyok ha ők hazaérnek, sokat veszekszünk, úgy érzem nem tudok velük együtt élni
és nem is érzek irántuk szeretetet, múltkor apu pofozott meg, nemrég anyu vert meg, tudom, hogy néha akkor szólok vissza amikor hallgatni kéne de nem tudom magamba tartani. állandóan atakarításon jár az eszük és emiatt ordibálnak pedig szoktam segíteni.
Gondolom munka és anyagiak miatt ennyire stresszesek.Ezt meg tudom érteni, mert én már felnőtt vagyok,tapasztaltam , mennyire ki tudja készíteni az ember idegeit a munkával és anyagiakkal kapcsolatos idegeskedés.Csak én ezeket a gondjaimat nem a családomon, hanem a tárgyakon és a munkámon töltöttem ki.Próbáld meg, hogy kedvesen fogadod őket, várd őket valami kedves aprósággal, például készíts nekik kávét vagy teát.Mikor kicsit jobb hangulatban találod őket, mondd meg nekik, hogy úgy vetted észre, mostanában nagyon idegesek rád,ennek mi az oka?Mivel segíthetnél nekik?
Próbáld ki, remélem, lesz valami pozitív változás.
Ja, így más, hogy megmondta , nem voltál betervezve.Legalább ne mondta volna...
Hát, így sajnos reménytelennek tűnik az eset, mert ezt nem a stressz okozza, hanem a szeretet hiánya.És így hiábavaló lenne minden igyekezet és kedveskedés.
Csak azt nem értem, az ilyenek miért vállalnak gyereket?!
Hamarosan felnőtt leszel és elköltözhetsz majd, lehet egy saját családod, amiben majd szeretni fognak téged is.
Szívből együttérzek veled. Bármilyen sok is a stressz a munkahelyen, és bármilyen kevés is a fizetés, ez nem magyarázat arra, ha valakik így bánnak a gyermekükkel. Pont 16 éves vagy, benne a tinédzser korban, amikor egy fiatal sokkal érzékenyebb, sebezhetőbb.
Én se tudok megoldást. Mivel még fiatalkorúnak számítasz, nem tehetsz meg akármit. Ha már nagykorú leszel, akkor elköltözhetsz, ha lesz hova és kihez. Addig még van két éved. Használd ki ezeket az éveket arra, hogy kitalálod hogyan tovább. Most, per pillanat még nem tehetsz semmit azon kívül, hogy megpróbálod meghúzni magad, és minél kevesebb támadási felületet hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!