Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén: keresitek a jót az...

Őszintén: keresitek a jót az emberekben?

Figyelt kérdés

Olyan sokszor hallom, hogy itt mindenki boldogtalan és elégedetlen, mert a világ szörnyű, az emberek rosszak és nincs semmi, aminek örülni lehetne.

De most őszintén felelve: ti keresitek egyáltalán a jót és tiszteletre, becsületre méltót az emberekben, vagy mindenkihez közömbös, esetleg negatív szemlélettel közeledtek? Ha szembe jön veletek valaki, csak a rosszat szúrjátok ki rajta, vagy megpróbáljátok a szépet is megkeresni benne? Igyekeztek egyáltalán, hogy felkutassátok mások pozitív tulajdonságait, mindig és minden helyzetben? Adtok esélyt mindenkinek arra, hogy megmutathassa milyen valójában vagy hamar ítéltek?

Sosem értettem, hogy várhatja valaki, hogy szájába repüljön a sült galamb: senki nem fogja megtalálni a jót a világban, ha nem is keresi. Én kesergés helyett kutattam, próbálkoztam és sikerült - s egy alapvetően boldog lénynek vélem magam, épp ezért, mert szeretem az embereket. Mert megtaláltam, amit szeretni lehet bennük.

Tehát: próbálkoztok egyáltalán? :)

2011. ápr. 16. 23:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Szia,nem nem keresem,mert utána meg a kés a hátamban,ez a tapasztalatom!sajnos.
2011. ápr. 17. 08:06
 22/27 anonim ***** válasza:
Nekem pont a jó vélemény és bizalom megelőlegezésével sikerült nagyon jó baráti kört és kellemes szociális környezetet kialakítanom. Úgyhogy a válaszom: igen.
2011. ápr. 17. 08:27
 23/27 anonim ***** válasza:
Sajnos bennem van egy jó adag perfekcionizmus, kritikus hozzáállás és megelőlegezett csalódás az emberek iránt, ezért a hibáikat hamar észreveszem és súlyosabbnak ítélem, mint kellene. Ettől sokat szenvedek, mert nagyon nehezen alakítok ki kapcsolatokat. Tudatosan kell ellensúlyoznom, ami a hétköznapokban nagyon nehéz.
2011. ápr. 17. 11:22
 24/27 anonim ***** válasza:

Nekem kivétel nélkül a kés a hátban effektus jött elö mindenkinél. Már ismerkedni sem akarok, mindig kihasználják, hogy naivan segítek mindenkin, amit veszek megfelezem a másikkal stb. A családom, férjem családja is ilyen, az ismerösök is.

Pont emiatt már senki sem érdekel, inkább védekezem. Ha kedvesen próbál valaki hozzámállni, arról is biztosan tudom, hogy megint ki akar csalni tölem valamit, vagy a képembe mosolyog de a hátam mögött mindenféle vagyok a számára. Nekem ez nem hiányzik.

2011. ápr. 17. 11:35
 25/27 anonim ***** válasza:

Én optimista szemléletű ember vagyok, próbálom mindig és elősször a jót meglátni. :)

Szerintem minden ember angyalnak születik :P jo ez teljesen ilyen vallási "duma" de egy számban hallottam és szerintem teljesen igaz. Az emberek nem rosszként születnek hanem önmagukat teszik rosszá ha teljesen elzárkózott,önző, pesszimista életet élnek.

15/L

2011. ápr. 17. 11:44
 26/27 anonim ***** válasza:
Én pont mostanság vettem észre magamon,hogy egyre toleránsabb vagyok és mindnekiben észreveszek valami jót:D Érdekes,mert régebben nem ilyen voltam,talán kezd benőni a fejem lágya
2011. ápr. 17. 12:40
 27/27 anonim ***** válasza:
Én néha már túlzottan is :). Nekem van egy ilyen dolgom, hogy ha találkozom vkivel, és antipatikus, addig ostorozom magam, és mondom magamnak, hogy ne ítéljek elsőre, amíg nem találok benne vmi jót... amiről volt, hogy kiderült, hogy csak bemeséltem magamnak, hogy a lelkiismeretemet nyugtassam, mert tényleg jó volt az első megérzésem. De ezzel együtt kevés olyan ember van, akit gyűlölök, és akiben nem tudtam találni semmit sem, ami jó, vagy semmi kedvességet nem éreztem az irányából (max. 4-5 ilyen ember van).
2011. ápr. 17. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!