Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén: keresitek a jót az...

Őszintén: keresitek a jót az emberekben?

Figyelt kérdés

Olyan sokszor hallom, hogy itt mindenki boldogtalan és elégedetlen, mert a világ szörnyű, az emberek rosszak és nincs semmi, aminek örülni lehetne.

De most őszintén felelve: ti keresitek egyáltalán a jót és tiszteletre, becsületre méltót az emberekben, vagy mindenkihez közömbös, esetleg negatív szemlélettel közeledtek? Ha szembe jön veletek valaki, csak a rosszat szúrjátok ki rajta, vagy megpróbáljátok a szépet is megkeresni benne? Igyekeztek egyáltalán, hogy felkutassátok mások pozitív tulajdonságait, mindig és minden helyzetben? Adtok esélyt mindenkinek arra, hogy megmutathassa milyen valójában vagy hamar ítéltek?

Sosem értettem, hogy várhatja valaki, hogy szájába repüljön a sült galamb: senki nem fogja megtalálni a jót a világban, ha nem is keresi. Én kesergés helyett kutattam, próbálkoztam és sikerült - s egy alapvetően boldog lénynek vélem magam, épp ezért, mert szeretem az embereket. Mert megtaláltam, amit szeretni lehet bennük.

Tehát: próbálkoztok egyáltalán? :)

2011. ápr. 16. 23:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%
Keresném én, de már keresni sem merem... =(
2011. ápr. 16. 23:34
 12/27 anonim ***** válasza:
Van egy nő, akiről egy jó barátom azt mondta (nem direktbe, hanem csak visszahallottam a hugomtól), hogy egy "boszorkány". De mikor összekerültünk, tudtam, ki akarok tartani mellette, szerettem volna bepillantást nyerni a kemény külső hély alá...éreztem hogy ki kell tartanom. 2 évbe telt, mire kezdett megbízni bennem vagy én sem tudom, de mostanra személyes dolgokat is elmond, meg hogy mi bántja, olyasmik, amiket talán nem épp mindenkinek mond el. Megtudtam , hogy egyrészt miért olyan a fellépése a külvilág felé, amilyen. És ez nagyon jól esik, jó érzés hogy az embereknek ott lehetek. Persze volt olyan is bőven, aki kihasznált...meg most is van, csak talán nem annyi. De ez az eset, és a hasonlók miatt érdemes próbát tenni és esélyt adni az embereknek! Idővel azt hiszem megtanulja az ember, kivel érdemes "próbálkozni". Mármint, van olyan, akivel emberileg tényleg nem lehet mit kezdeni sajnos... én igy gondolom :)
2011. ápr. 17. 00:14
 13/27 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: csak még annyi, hogy mielőtt még valaki szentnek vagy álszentnek titulálna, szent az nem vagyok, álszent meg remélem hogy nem...nem szeretnék lenni :). Csak érdekes volt, mert pont ezeken a dolgokon és ezen a személyen gondolkodtam a napokban. Üdv
2011. ápr. 17. 00:16
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem keresem sem a jót, sem a rosszat az emberekben, mert a tetteik, szavaik úgyis elárulják hogy adott embr jó vagy sem, ezért nem kell keresni szerintem.

Az hogy egy ember jó legyen, az nem sült galamb amit várok, hanem az illető természete. Ha nem jó ember hanem rossz, akkor aztán várhatnék én bármit, tehetnék én bármit, a fejemre is állhatok, akkor is szar ember, ennyi.

Szeretn minden embert, megszámlálni reggel a harmatcseppeket a leveleken, szivárványról álmodozni és pillangót h*gyozni gyönyörű és felemelő érzés lehet, de a világot nem váltja meg, és az emberek nem lesznek jobbak tőle ha alapjáraton nem jók, és a gondjaink sem oldódnak meg. Nem azt mondom hogy szomorkodni kell, de attól ha valaki jókedvű, maximum magát tesz jobbá, de másokat nem. Egy mosollyak jobbá teheted a napod - de a világmegváltás sajnos nem ennek a reszortja.

2011. ápr. 17. 00:17
 15/27 anonim ***** válasza:

Ez most ilyen dolog, nem emlékszem kinek a válaszát olvastam, mikor ez jutott eszembe..

De mint példáúl, nem rég egy ember (cigány, de most hagyjuk ezt ki) becsapott engem, ellég sok pénzröl, azt hittem jó ember, és kérte a segítségem, és így tovább, hát most jól bevert. Még nem történt hasonló velem, ezért elsöre nem akartam elhinni, és gondolom ezért is tudot így átverni.

Na de a lényegre, ö úgy viselkedik felém mint egy "barát", és kb mindennap találkoztunk, beszélgettünk, jó ö sokat beszélt pénzröl meg ilyen dolgokról.

Most mikor már elegem van, és már beláttam hogy nem fogom vissza kapni a pénzem, nem akarok találkozni vele többet, ö még mindig hív hogy miért nem találkozunk, meg hogy kell a segítségem bízik rám.

Ha most én mennék hozzá, ö jobban átverne, de idövel, csak jobban megismernénk egymást, és úgy mond haverok lennénk. és attól hogy ö egy csomó pénzel meg mi mással lehúzott, attól még "barátok" lennénk.

A mire ki akarok akadni, a lényeg mind ennek, hogy igen, ha elleget keresünk, és elleget elfogadjuk, akkor mindenkiböl lehet egy barátot, jó embert csinálni.

2011. ápr. 17. 00:44
 16/27 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés.Manapság az emberek csak a rosszat látják a másikban, a jót észre se veszik...Ami elég sz*r dolog.Az embereket nem árt kiismerni egy kicsit hogy kiderüljön róluk hogy valójában milyenek.És az őszintét megvallva az emberek többsége kétszínű, hátba támadó sunyi kis disznó...

Legalábbis az én környezetemben.Meg kell válogatni kiben lehet megbízni és kiben nem.Még akiről azt gondolom hogy jó ember néha még azokban is csalódnom kell.Ezért úgy határoztam hogy akik megérdemlik azokkal normális vagyok a többiek meg nem érdekelne., persze zavar hogy velem szemben milyenek de ahogy olvastam valahol az ilyeneket le kell rázni magunkról és továbblépni!!!

2011. ápr. 17. 01:16
 17/27 anonim ***** válasza:

Én igen :D

Ha szembe jön velem valaki akkor először a rosszakat szúrom ki, és utána jönnek a pozitívak :/ és persze adok esélyt mindenkinek ::D

De persze "mindenki" kinézetről ítél :/

2011. ápr. 17. 04:59
 18/27 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést akár én is feltehettem volna, csak talán nem ezekkel a szavakkal.

Igen, nem lehet mindig csak a rosszat keresni és csak azt látni. Igenis van jó is ebben a világban, mégpedig nem is kevés, csak ki kellene nyitnunk a szemünket. Felesleges szájcséplés volna, ha én is ugyanazt elismételném, mint amit az előző hozzászólók leírtak. Alapvető dolog, hogy minden embernek vannak jó és rossz tulajdonsági. Az viszont rajtunk áll, hogy melyiket akarjuk meglátni és főleg kihozni a másikból. Legtöbb embernél bevált az, hogy ha kedvesen és barátságosan viselkedünk vele, akkor előbb utóbb ezt is kapjuk vissza valamilyen formában. Persze kivételek vannak, miért is ne lennének, de törekedni kellene arra, hogy kihozzuk az emberekből a jót. Talán naiv vagyok, álmodozó, hiszékeny, de azt nagyon jól tudom, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy beskatulyázzuk magunkat és el zárkózzunk minden szép és jó elől, megfosztva magunkat attól a lehetőségtől, hogy igazán boldogok legyünk.

2011. ápr. 17. 05:23
 19/27 anonim ***** válasza:

Szerintem sokat számít az is hogy az ember épp milyen kapcsolatban van a kedvesével, szeretteivel, mert valahogy azt az állapotot sugározza a külvilág felé is.

Tehát ha téged szeretnek otthon, akkor te jó passzban leszel, higgadt leszel, nyílt és boldog, így sokkal szimpatikusabb leszel az idegenek számára is.

Ellenkező esetben viszont egy zord visszahúzódó dög leszel, akire mindenki utálattal néz, és csak az lesz a barátod, akinek ez a fétise, hogy kősziklákat törjön meg :)

2011. ápr. 17. 07:49
 20/27 anonim ***** válasza:
Mióta vidékről Pestre költöztem, azóta előítéletes vagyok.A rosszat kiszúrom előbb, sőt azt keresem.
2011. ápr. 17. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!