Honnan fogom megtudni, ha ne adj'isten meghal?
Ez a 84 éves ember még vadászni jár, rengeteg ember dolgozik a keze alatt.
De nem is ez a lényeg.
Én voltam nem olyan régen hagyatéki tárgyaláson, megkérdezték a rokonokat, hogy hány gyereke van.Azok bemondták hogy x, nem kellett semmi papír.Na most engem simán kihagynak, így nem is létezem.
Soha nem keresett, nem segített semmiben, kicsi korom óta a nagyim nevelt, így ne mondjon véleményt az, aki nem ismeri a hátteret.Én mégis kapaszkodom, alázkodom, szeretném, de nem engedi.Én csak egy "vadhajtás"vagyok, és az is maradok Neki.Évek óta ez megy, nem enged a maga által felállított normából, nem enyhül, de már beletörődtem, csak nem akarom azt, hogy még azt se tudjam, ha elmegy. Csak 84 éves kár.
A kommpromitálókra nem vagyok kíváncsi!
érts már meg, hogy ha megkérdezik és letagadnak, akkor érvénytelen a hagyatéki tárgyalás.
ha te megjelensz fél év múlva, akkor megismétlik az egészet.
(arról nem is beszélve,hogy főleg egy ügyvéd nem engedheti meg magának, hogy közjegyző előtt hamisan tanuskodjon és aláírja, hogy : egyéb rokonáról nem tudunk.)
ha az apád érdekel akkor tartsd vele akapcsolatot.
ha a hagyaték,akkor fordulj ügyvédhez
Jogi oldalról nézve: amikor apám meghalt(én az első házasságából születtem)az özvegye nem jelentette be, hogy vagyok. Amikor elmentem a polg.mesteri hivatalba érdeklődni, mikor lesz a hagyatéki tárgyalás (tudtam apám haláláról én vittem kórházba), közölték velem, hogy én papíron nem létezek, az özvegy nem tett rólam említést.:((
Jogos a kérdező felvetése!!!
Ha attól tartasz, hogy nem fognak értesíteni, akkor itt az ideje, hogy szétszórd a "névjegyed" apád körül. Keresd fel a féltestvéreid és kösd a lelkükre, hogy feltétlenül értesítsenek. Kérdd meg őket, ha úgy érzed, hogy kihagynának, nem bízol meg bennünk, akkor ne a jóindulatukra várj.
Ha ezt kevésnek érzed MIUTÁN megtetted, akkor jöhetnek a szomszédok vagy valaki olyan, aki ismeri az apádat és tud rólad, valaki, akit értesítenének, ha meghalna. Kérd meg, hogy feltétlenül szóljon neked. Ígértesd meg vele. Mivel a kívülállónak nem érdeke, hogy neked ne szóljon, az ígért szó pedig lelkiismereti dolog, bízhatsz benne.
Legvégső esetben meg, ha tudod, hogy melyik felekezethez tartozik, akkor figyeld az egyházi hirdetőt - az én nagyanyám mindig onnan értesült, hogy melyik, a templomban már rég nem látott barátnője halt meg éppen... talán morbid, de így volt.
34 évesen annak is itt az ideje, hogy feldolgozd, habár ő az apád, valójában nem akar téged már régóta. Nehéz dolog ez, tudom, de ha elfogadod, hogy létezhet ilyen és megtörténhet veled, akkor talán már nem fog fájni annyira. Biztos egy csomó mindenre rányomja ez a helyzet a bélyegét az életedben, de ennek nem kell így maradnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!