Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan fogom megtudni, ha ne...

Honnan fogom megtudni, ha ne adj'isten meghal?

Figyelt kérdés
Az apám már 84 éves.Nem tartottuk a kapcsolatot, évente 2x beszéltünk.Van két féltestvérem, akikkel egyszer találkoztam az életben.Ha apám meghalna, engem értesítenek?Vagy hogyan működik ez?
2011. ápr. 16. 15:36
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Ügyvéd?Az egyik féltestvérem állítólag Pesten ügyvédnő.Tudnék így labdába rúgni? Nem hiszem.Nem is a vagyon érdekel, de ha történik vele valami, akkor én nem is fogom tudni?Nem is létezem, ha nem mondanak be a közjegyzőnél?
2011. ápr. 16. 16:03
 12/31 anonim ***** válasza:

Ha külföldön élsz a kutya sem fog értesíteni.

Szerintem ideje lenne már meglátogatnod a 84 éves apádat.

Lehet, hogy az életben utoljára látod...

2011. ápr. 16. 16:03
 13/31 anonim ***** válasza:
49%

ma 16:03

Tudsz labdába rúgni.

Első körben úgy, hogy nem adsz iylenekre, hogy "állítólag"

Másodsorban meg nem képviselheti saját magát mégha az is, és ugyanolyan jogaitok vannak mivel testvérek vagytok

Ne legyél ostoba!

2011. ápr. 16. 16:05
 14/31 anonim ***** válasza:
Kénytelenek "bemondani" mert ha nem és utólag jelentkezel, akkor ugyanúgy lefolytatják a hagyatékit újra.
2011. ápr. 16. 16:05
 15/31 anonim ***** válasza:
Nem kell senkit sem bemondani, a nyilvántartó hivatal még nem lett privatizálva (sajnos), pedig már eladhatnák, vagy felgyújthatná valaki.
2011. ápr. 16. 16:08
 16/31 A kérdező kommentje:
Nem külföldön élek, hanem egy városban Vele.Egy éve voltam nála, akkor kinézetett az ablakon, és azt kérdezte, hogy "magát ugatják a kutyák???" 10 percet beszélgettünk, szeret, meg "büszke rám", és ennyi.Nem is ez a gond, 34 éves fejjel ebbe már beletörődtem.De honnan fogom megtudni, ha meghal?Nem utólag akarok értesülni róla!
2011. ápr. 16. 16:08
 17/31 anonim ***** válasza:

ma 16:08

Talán ha tartanád vele a kapcsolatot akkor nem ilyen lenne, de egy 80 éves embertől amúgy se várd, hogy egyik percrőla másikra felismer, lehet már a kapuig sem lát el.

Amúgy postán fognak értesíteni hivatalból.

A közjegyző lekérdezi a nyilvántartó irodát, aztán kiértesít mindenkit.

2011. ápr. 16. 16:11
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem tartod vele a kapcsolatot akkor csak utólag értesülhetsz róla..

Nem azért de a mai világban már nem elérhetetlen egy mobil telefon. a

Családi kedvezmény meg kb havi 3 ezer forintba kerül előfizetéssel, és inygen beszélhettek minden nap.

Sőt kapni már öregeknek kifejlesztett nagygombos meg kijelzős mobilt is, és nem is drága kb 8-10 ezer forint.

2011. ápr. 16. 16:14
 19/31 anonim ***** válasza:
88%

1. Ha apád nevén vagy, akkor hivatalosan ö az apád, te meg a gyereke vagy - anyakönyvileg is.

2. Ha hivatalosan az apád, akkor automatikusan örökös vagy, és hivatalból értesitenek.

3. Akár ügyvéd valamenyik féltestvéred, akár nem, azt nem lehet megtenni, hogy téged nem értesitenek.

4. Ha tényleg jogász valamelyik féltestvéred, akkor ö egész biztos tudja, hogy mivel járna, ha téged kifelejtenének - erre ök fizetnének a legjobban rá. Ez ugyanis nem olyan, amit lehet igy is meg úgy is nézni.

20/31 anonim ***** válasza:
76%
De ha már egy városban laktok szerintem nem rokkansz bele ha ránézel egy héten egyszer.
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!