Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor ez mi? Miért...

Most akkor ez mi? Miért csinálja ezt anyukám?

Figyelt kérdés
Már teljesen kivagyok. Egy erős gimnáziumba járnak, és néha becsúsznak rosszabb jegyek. Most pl. kémia. Én rengeteget gyakoroltam rá. És értettem is... de a dolgozat egyszerűen nem sikerült. Általánosban mindig minden ment, és mindig kitűnő voltam, így kicsit rosszul esik, hülyének érzem magam. Anyukám azt mondta, hogy senkit nem érdekel, hogy 9.-ben milyen jegyeim voltak. És egyébként is, még mindig négyesre állok kémiából. És megnyugodtam. Anyukámnak azt mondta, őneki tök jó a négyes, ez nem az a gimnázium ahol kitűnőnek kell lennem. Persze én nem vagyok megelégedve magammal, de ez kicsit megnyugtatott. Most a TZ-m szerintem 3-as lesz, így van 3 3-asom, 4 4-esem, és 1 5-ösöm. Erre hazajövök, mondom neki ezt, és így elkezdi, hogy: Na az marha jó... de ilyen "Úristen mi lesz most" hangsúllyal. És mondtam neki, hogy ez engem zavar, mert eddig nem érdekelte ha négyes leszek. Erre azt mondta, hogy most sem érdekli, csak beszélni szeretne róla. De ahányszor szóba kerül ilyeneket mond. "Az Tök jó. Akkor meg miért nem ment? Mert magolsz (nem magolok... de nem hallgat meg engem)? Ez marha jó, ez hihetetlen" És mindezt ilyen hogylehetszilyenhülye hangsúllyal. Mikor meg szólok neki, az a válasz, hogy csak beszélni akar róla... Már kikészülök tőle :/
2011. ápr. 15. 21:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Erről szokj le, mert egyetemen egyenesen öngyilkos leszel. Szóról szóra megtanultam egy 300 oldalas könyvet egy vizsgára, és a tanár megbuktatott...:) És nem csak engem, aznap mindenkit. Sajnos bele kell törődni, hogy ilyen az élet. Hiába akarsz valamit, van rá esély, hogy az mégsem úgy sikerül. De nem baj, menni kell tovább.
2011. ápr. 15. 22:15
 12/15 A kérdező kommentje:
De akkor miért mondja először azt, hogy: Ez nem baj, utána meg jön a "Ez marha jó" szöveggel? TZ megírása után nyugodt voltam. Mert én mindent megtettem, és már úgysem tudok változtatni rajta. Fel is hívott, hogy megkérdezze hogy ment. Mondtam, hogy szarul. De azt mondta, nincs semmi baj, van ilyen... Erre most meg...
2011. ápr. 15. 22:16
 13/15 anonim ***** válasza:
68%
Na, ő az a tipikus anyuka, aki pár év múlva vakarni fogja a fejét, hogy vajon miért nem mond el neki semmit a gyereke? És persze akkor is a gyerek lesz a hibás, mert "te nem mondasz el nekem semmit, le se szarsz, kizársz az életedből". De az sosem jut az eszükbe, hogy megvizsgálják a saját kommunikációjukat, vajon elég konzisztens volt-e, vajon nem adott-e okot a gyereknek, hogy távolságtartóbb legyen? Persze, hogy inkább hallgat a kölök, kinek hiányzik, hogy összezavarják, megtévesszék, frusztrálják és fárasszák nap mint nap?
2011. ápr. 15. 22:40
 14/15 anonim válasza:

Helló Kérdező!

Szülő - gyerek viszony. Mivel alapvetően különbözőek vagytok (korban, tapasztalatban, személyiségben, valószínűleg érdeklődésben, képességekben stb.) miért lenne hasonló a kommunikációtok? Teljesen biztos, hogy sokszor a szavak mögött más a szándék, mint ahogy elsőre gondolod (persze ez oda-vissza igaz lehet). Biztos, hogy édesanyád támogatni és ösztönözni szeretne téged, de valószínűleg nem a legmegfelelőbb módon és szavakkal. Ezt bizonyítja, hogy "egyszer így - egyszer úgy" reagál. Szerintem keresi a legmegfelelőbb módot arra, hogy "hasson rád". A lényeg: tudatosítsd benne, hogy te minden tőled telhetőt megteszel, magadban pedig azt, hogy a szándék pozitív. Nem kell "túllelkizned" a dolgot, hiszen ígyis-úgyis megküzdesz a jegyekért! :)

2011. ápr. 16. 16:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Pontosan ezt csinálta az én anyám is elsős koromtól kezdve.Kilencedikbe, ha rossz jegyet hoztam rögtön azzal jött, hogy el fognak tanácsolni az osztályból. ( Az évfolyam legerősebb osztálya volt.) Többször voltam depressziós is az iskoláséveim alatt. Az első egyetemet végigbukdácsoltam, és végül kirúgtak. Önbeteljesítő jóslat volt, mert ha csak egy szimpla vizsga nem sikerült, már azt kellett hallgatnom, hogy úristen ki fognak rúgni! A kirúgás után meg azt hallgattam, nekem már annyi. Én nem adtam fel, és újrakezdtem ugyanazt a szakot egy másik egyetemen. Még most is akadnak problémáim, de keservesen megtanultam a leckét: nem mesélek semmit a tanulmányaimról, csak amennyit feltétlenül muszáj!

Szerintem beszélj vele, mond el miért bánt ez, és ha nem segít, akkor kitartani valahogy. De hidd el, hogy képes vagy rá, ne járj úgy mint én!

2011. ápr. 18. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!