Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kénytelen voltál a gyermeked...

Kénytelen voltál a gyermeked nevelését másra bízni? (Többi lent. )

Figyelt kérdés
Sajnos úgy alakult, hogy nincs más megoldás. A párommal mindketten messze kaptunk állást, közelebb egyszerűen nincs. Az anyagi helyzetünk kilátástalan volt, most talán jobb lesz, viszont csak úgy tudjuk megoldani a dolgot, hogy a gyermekünket egy ideig (lehet, hogy jó ideig) a nagyszülőkre bíznánk. Imádják egymást. Jó lenne tudni, milyen hatással lesz ez rá, így olyanok válaszát várom, akik hasonló helyzetben vannak. Előre is köszönöm.
2011. ápr. 15. 21:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Szándékosan fogalmazok ilyen ridegen és keményen, miközben elhiheted, hogy rengeteget bőgtem. Egyáltalán nem könnyű ez a döntés, nem is tettem volna fel a kérdést, ha így lenne. :(
2011. ápr. 16. 13:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem vagy Te vagy a férjed vigye magával a gyereket, a nagyszülők meg lejöhetnek néha besegíteni, vagy találhatsz egy bölcsit és akkor délután vagy este hazaviszed és dolgozol. Ha meg az anyagiakkal van a gond, akkor, az aki egyedül van fizet valamennyit a másiknak, plusz a nagyszülők, rokonok is besegíthetnek. Egy ilyen korú gyerekre ez nagyon romboló hatással lenne,szerintem nagyon meginogna a bizalma, ami később is nagyon káros lesz számára az emberi kapcsolatok kialakításában;például ismerek olyan embert, aki bizalmatlan, egyszer kijelentettte, h még a saját gyerekeiben sem tud megbízni, szomorú és fájdalmas dolog ez.(olvass utána ennek:voltak pszichológiai kísérletek, hogy mi történik kisgyereknél, ha az anya kimegy egy időre a szobából...a könnyed temperamentumú gyerekeknél megvan a bizalom, ők tudják, h az anya vissza fog jön, az érzékenyebbeknél elvész a bizalom, sírósak stb. ha mindez hosszabb ideig tart, h nincs ott az anya jóval nagyobb az esélye annak, h meginog az anyában a bizalma...,vagy ott van a kórházas eset(gyerekek, skik hosszabb időt töltöttek kórházban a szülők nélkül), ott úgy tűnik, h idővel megnyugszik a gyerek, de a valóság az, h azért csendes, mert nagyon mélyen megviseli, h a szülők nélkül van és sokszor visszaveti a későbbi testi és lelki fejlődést is és biztosan vannak még más kísérletek is a témában, nézz utána).

Szerintem a gyereked a legfontosabb, találj valami megoldást, biztosan van, mindig van kiút, még a legnehezebb helyzetben is, itt a gyermeked élete a tét, és semmi más!...Sok boldogságot kívánok a családotoknak!

2011. ápr. 16. 20:14
 13/13 anonim ***** válasza:

3 éves voltam amikor anyámék elváltak,nagyimhoz költöztünk anyával (a biológiai apámtól szerencsére még a láthatást is megtagadták)

De anya nem talált munkát,igy évekig nagyimék neveltek,anya pedig jött amilyen gyakran tudott,és hivott naponta amikortól bevezették a vezetékes telefont.

Igy felnőtt fejjel sincs rossz érzés bennem emiatt,hisz jó helyen hagyott.

2011. ápr. 18. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!