A férjem barátja totál sznob, mindenkit lenéz a feleségével együtt, hogy lehet őket kezelni?
Egy Burberry sál 70 000ft, egy Loui Vuitton a duplája, én is hisztirohamot kapnék, ha a vendéglátóm gyereke összecsokizná...
Kedveském, most inkább nem részletezném a nem túl ide illő véleményemet rólad. Az ilyenektől, mint te, csak simán felfordul a gyomrom. Ha van annyi eszed, akkor azt a flancos sálat nem ilyen helyre veszed fel, mert tök felesleges. Amúgy meg ki lehetett mosni. Akkor hol a probléma? Vannak, akik éheznek, te meg egy nyamvadt sál miatt hisztizel? Azért gondolkodj már el előbb egy kicsit!
Egy Burberry sál 70 000ft, egy Loui Vuitton a duplája, én is hisztirohamot kapnék, ha a vendéglátóm gyereke összecsokizná...
Tudod, nem az a lényeges, hogy valaki szegény vagy gazdag, hanem, hogy hogy tudja kezelni a helyzetet. Ha valaki szegény, de mégis képes boldogan élni, akkor én mondom azt, hogy inkább lennék szegény, de boldog. Ha valaki gazdag, és ettől elszáll magától, lekezelően viselkedik másokkal szemben, akkor az nem érdemli meg a gazdagságát. Létezik olyan, hogy alázat, szerénység és nagylelkűség. Gazdag családban nőttem fel, de a szüleim arra neveltek, hogy ha csak egy tábla csokit is kapok, annak is tudjak örülni. Aki gazdag és igazán gazdag, nem pedig sznob bunkó, az nem nézi le a szegényebbet. És tudod miért? MERT NINCS SZÜKSÉGE ARRA, HOGY LENÉZZE! Ezek ugyan számodra talán lényegtelen dolgok, de mégis ez különbözteti meg a (szegény) gazdagot, az igazán gazdagtól. Ha az agyad még nem szőkült el teljesen a hidrogéntól, akkor talán megérted. hogy miről írtam.
Elnézést az offért: én írtam azt, hogy ezek a márkás cuccok valóban nyújtanak-e annyit, amiért érdemes ekkora nagyságrenddel többet kiadni értük. Erre azt a választ kaptam, hogy kiemel a prolik közül. Hát ez elég sivár lélekre vall, ugyanis egy tárgy birtoklása önmagában nem emel ki sehonnan, maximum azt a látszatot lehet vele kelteni, hogy a tulajdonosa magasabb társadalmi réteghez tartozik. Ezeket hívjuk 'státusszimbólumoknak'. Viszont értékrendfüggő, hogy kinek mi mennyire fontos. Én például az egyik leghíresebb sportautómárkát használom, erre nem is sajnáltam, de eddig sosem jutott ilyesmi az eszembe, hogy a kocsitól lennék más ember. A kocsi tetszett, szerettem volna, megtehettem, hogy megveszem és megvettem és élvezem. De nem lettem tőle másik ember. De ostobaságnak tartom, még ha pénze is van az embernek, hogy bizonyos hétköznapi használati tárgyakért százszoros-ezerszeres árat fizessen, mert úgy érzi, hogy a vagyoni helyzete kötelezi. Szerintem az a normális gondolkodás, hogy amire szükségünk van és megengedhetjük, azt megvesszük. Pl engem nem érdekel a plazmatévé, elnézegetem minden este a negyvenezres nyolcéves Beko-mat és képes vagyok a Po....éba beülni nem márkás ruhában és nem érzem ettől kisebbnek magam.
A kérdezőnek meg annyit, ahogy egy mégelőbbi hsz-ban írtam: ne engedd, hogy kisebbségi érzést plántáljanak beléd a puccos holmijukkal és a pózer viselkedésükkel. Beszéld meg a pároddal is, hogy téged feszélyez a lenéző leereszkedő viselkedésük és nem szívesen látod őket. Az ilyen az nem barát. A barát arról ismerszik meg első körben, hogy ŐSZINTÉN és KÖTETLENÜL jól érezzük magunkat a társaságban. Aki feszélyezi az embert, az minden, csak nem barát.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:15
Azt hiszem mindent elmondtál, amit itt mondani lehetett. Ha nem fogja fel a kedves sznob válaszoló, akkor nem érdemes rá időt fecsérelni.
Hogy hogy lehet kezelni az ilyeneket? hát vagy felvenni a versenyt velük és nagyobb sznobnak lenni, bár az nehéz, ezért maradnék annál a módszernél hogy "le kell szarni őket"
nem idegesíteni magadat a dolgaikon, az az ő dolguk... valószínűleg őket is idegesítik a te dolgaid pl, nem kell róla tudomást venni és foglalkozni vele "ha valakinek problémája van veled, az az ő problémája" ez az én módszerem ;) amúgy is az ellentétek vonzzák egymást pl egy hideg begyepesedett ember nagyon jól el tud lenni egy laza stílusúval, kiegészítik egymást, néha kell baszogatni egymást a dolgaitok miatt de ez is a barátság része ;) ne félj leoltani őt a P. be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!