Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon jól döntöttünk? (SÜRGŐS)

Vajon jól döntöttünk? (SÜRGŐS)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap lagziba kéne menjünk,a tatám tesójának az unokájához.Alig 1 éve elveszítettük aput autóbalesetben,így maradtunk hárman(Anyu,bátyám és én.Nagyon megromlott az anyagi helyzetünk és nyilván lelkileg sincs minden rendben.Bátyám tavaly végzett az egyetemen,de sajnos apu nem érte meg a diplomaosztóját.Megpályázott egy munkát,3 hónapig húzták,mire közölték,hogy mégse veszik fel.Ez múlthéten derült ki...bátyám teljesen kiakadt.Nekem a tandíjamat kéne fizetni jövőhétig,persze nincs miből...Tegnap eljöttek anyu szülei,hogy akkor hogy mint lesz a lagzival.Mondja anyu,hogy úgy döntöttünk,hogy nem megyünk,mert nincs miből,meg valahogy nincs kedvünk bulizni...Erre mama mondta anyunak,hogy mond meg apádnak(mintha engedélyt kéne kérjen..) erre tata mondta,hogy nem tehetjük ezt velük,meg hogy mit képzelünk.Soha nem veszekedtem tatáékkal,de tegnap nagyon összevesztem velük.Mondtam,hogy mégis miért kell eljátszani,hogy tökéletes minden,mikor összeroppanunk.De nem értik meg,továbbra is úgy vannak vele,hogy most majd mit gondolnak róluk,ha mi nem megyünk.Elővette a pénztárcáját és lerakott 50.000forintot,hogy vegyünk ruhát..(neki általában 150.000forint van a pénztárcájában,minden ok nélkül,alapból...) aztán mondták,hogy majd ők állják az esküvői ajándékot,mindent.Annyit mondtak,hogy döntsük el holnap 4 óráig,hogy megyünk vagy nem.és elviharoztak innen.

Utálom már,hogy ez megy..mindig el kell játszani a tökéletes minden.Minden évben kétszer el kell menni a családdal bálba,mutatni,hogy milyen összetartó a családunk.Persze mindenki tudja,hogy tatám még 72 éves korában is csalja mamámat..mindig is ez volt.

Annyira ideges vagyok és végtelenül szomorú...

2011. ápr. 15. 09:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Bocsi,ha nem egyértelmű.

Szóval tatám igazi vaskalapos.Azt,hogy most adnak pénzt,százszor a fejükhöz vágják majd.Például bátyám mezőgazdasági vonalon végzett,szereti ezt csinálni.Fő szempont volt,hogy ilyet végezzen,mert tatám bíztatta,hogy ha végez,akkor művelheti a földet.Sok földjük van.Bátyám végzett és felhoztuk,akkor akkor kivenné bérbe a földet(persze nem mindet)Erre jött,hogy mi mégis hogy gondoljuk,majd akkor lesz mienk a föld,ha ő meghal.De mondtuk,hogy fizetjük a haszonbért.Annyi különbség lenne,hogy nem a Gipsz Jakab fizetné,hanem mi.Persze erről szó se lehet.Nagyon megalázóan szokott viselkedni velünk,ezért nem szeretnénk elfogadni a pénzét.

A lagzi a tatám testvérének az unokájának lesz,nem közeli rokon,évente 1-2 alkalommal találkozunk.

2011. ápr. 15. 10:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Én nem mennék. Félre téve a sztorit amit írtál a nagypapádról. Mindegy mennyibe kerül vagy tulajdonképpen ingyen van. Nem vagytok olyan lelki állapotban. Nyűg lenne az egész.

Én elmennék. Végül is jelen anyagi helyzetetekben nem kerül pénzbe és hátha sikerül kikapcsolódni, néhány órára elfelejteni a gondokat. Ha már 2 percig tudtok valamin kacagni, akkor megérte az egész.

Szóval bárhogy döntötök, csak jó lesz. És tudod mit? Ez esetben ne szégyelljetek kicsit önzők lenni. az legyen a lényeg, hogy NEKTEK mi a jó.

2011. ápr. 15. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!