Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon jól döntöttünk? (SÜRGŐS)

Vajon jól döntöttünk? (SÜRGŐS)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap lagziba kéne menjünk,a tatám tesójának az unokájához.Alig 1 éve elveszítettük aput autóbalesetben,így maradtunk hárman(Anyu,bátyám és én.Nagyon megromlott az anyagi helyzetünk és nyilván lelkileg sincs minden rendben.Bátyám tavaly végzett az egyetemen,de sajnos apu nem érte meg a diplomaosztóját.Megpályázott egy munkát,3 hónapig húzták,mire közölték,hogy mégse veszik fel.Ez múlthéten derült ki...bátyám teljesen kiakadt.Nekem a tandíjamat kéne fizetni jövőhétig,persze nincs miből...Tegnap eljöttek anyu szülei,hogy akkor hogy mint lesz a lagzival.Mondja anyu,hogy úgy döntöttünk,hogy nem megyünk,mert nincs miből,meg valahogy nincs kedvünk bulizni...Erre mama mondta anyunak,hogy mond meg apádnak(mintha engedélyt kéne kérjen..) erre tata mondta,hogy nem tehetjük ezt velük,meg hogy mit képzelünk.Soha nem veszekedtem tatáékkal,de tegnap nagyon összevesztem velük.Mondtam,hogy mégis miért kell eljátszani,hogy tökéletes minden,mikor összeroppanunk.De nem értik meg,továbbra is úgy vannak vele,hogy most majd mit gondolnak róluk,ha mi nem megyünk.Elővette a pénztárcáját és lerakott 50.000forintot,hogy vegyünk ruhát..(neki általában 150.000forint van a pénztárcájában,minden ok nélkül,alapból...) aztán mondták,hogy majd ők állják az esküvői ajándékot,mindent.Annyit mondtak,hogy döntsük el holnap 4 óráig,hogy megyünk vagy nem.és elviharoztak innen.

Utálom már,hogy ez megy..mindig el kell játszani a tökéletes minden.Minden évben kétszer el kell menni a családdal bálba,mutatni,hogy milyen összetartó a családunk.Persze mindenki tudja,hogy tatám még 72 éves korában is csalja mamámat..mindig is ez volt.

Annyira ideges vagyok és végtelenül szomorú...

2011. ápr. 15. 09:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedd, hogy bárki beleszóljon a Te és szűkebb családod életébe. Ha nincsen se kedvetek, se pénzetek, és tényleg nem akartok menni, akkor ez a Ti döntésetek! Ha valami tényleg nem esik jól, akkor sem szabad csinálni, ha az éppen "társadalmi elvárás". Nem másoknak kell mutatni, hogy minden ok. Hanem magatoknak kell érezni, mennyi fér bele, és ennek jegyében cselekedni. Az elvárásokat pedig sz*rjátok le! A Ti életetek, és igazán csak úgy lehettek boldogak, ha nem mások, hanem magatok rendelkeztek felette.
2011. ápr. 15. 09:48
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
szerintem menjetek el.mindent állnak,ráadásul nektek sem árt kizökenni egy kicsit a mindennapokból.mikor meghalt a nagypapám nekünk s menni kellett volna lagziba.nem sok kedvem volt,de elmentünk és kicsit jólesett kikapcsolódni.remélem segítettem
2011. ápr. 15. 09:51
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek kifogások.

1. Apukád nem akarná, hogy ne menjetek miatta.

2. Egy állás meg nem kapása nem indokolja, hogy ne menjetek, tudod, hány ilyen lesz még? Rengeteg!

Az egyetlen elfogadható dolog, ha nincs pénzetek. De azt meg kaptatok. Én nem vennék új ruhát, azt biztos, az útiköltségre elfogadnám a pénzt, és csak jelképes ajándékot vennék, mert más tollával (pénzével) ne ékeskedjen az ember.

"Tatával" pedig kibékülnék, és megbeszélném vele, hogy segítsen be a tandíjba, hiszen módjában áll.

2011. ápr. 15. 09:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Ne menjetek! Mert így döntöttetek. Kész. És add vissza a pénzét és mondd meg neki, hogy nem hagyjátok magatokat manipulálni és lelkileg zsarolni. Ha neki fontosabb az, hogy "mit szólnak majd a mások", mint a ti érzéseitek és pillanatnyi helyzetetek, akkor nem kötelező jóban lenni sem.
 5/12 anonim ***** válasza:
Vedd meg a ruhákAT,máskor is jól jön,amit adott a Tatád abból,majd elmentek az esküvöre,megvacsiztok és szépen hazajöttök.Nem kell adni a hu de happy családot,de legalább kicsit kimozdultok. Neked is jól jön majd a vásárolt öltöny a fősuli vizsgákhoz,Tatának mond el h nincs pénz a tandijra,segítsen.
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

*Ne engedd, hogy bárki beleszóljon a Te és szűkebb családod életébe. Ha nincsen se kedvetek, se pénzetek, és tényleg nem akartok menni, akkor ez a Ti döntésetek!

Alapvetően igazad van. Egy dolgot felejtesz el, de azt nagyon. A család attól család, hogy jóban-rosszban. Ha a jóból (esküvő, valaki boldogsága) kivonod magad, akkor a rosszban sem számíthatsz a családra. Pedig a kérdezőéknek ugyancsak szüksége lenne a család lelki és anyagi támogatására. Ha lesz*rják a családot, ahogy javaslod, a család is lesz*rja majd őket, és igazuk is lesz.

2011. ápr. 15. 09:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Számomra nem teljesen egyértelmű a leírásból, hogy mi volt a döntő ok, amiért nem akartok menni.

1. Anyagi ok. Megoldódott.

2. Mert magatok alatt vagytok. Abból, amit leírtál, ez teljesen érthető. Ugyanakkor egy lagzi nagy esemény, ami - opcionálisan - csak egyszer van az ember életében, és ha nem mentek el, mert épp rossz passzban vagytok, és nincs kedvetek, az nagyon rosszul eshet. Akkor is, ha tényleg rossz passzban vagytok. Gondolom, azért nem fogtok örök életetekre begubózni?

3. Mert totál elegetek van a családból, a 72 éves hűtlen tatából, meg egyébként is. Tulajdonképpen erről írtál a legkevesebbet, úgyhogy ehhez nem tudok sokat hozzáfűzni. A házasulandókkal való kapcsolatról például semmi nem derül ki, pedig ez az ő napjuk lesz, így szerintem ennek kéne a legfontosabb szempontnak lennie.

Ha a házasulandókat nem bírjátok (esetleg kölcsönösen), nem érdekel titeket, mit gondolnak rólatok stb., akkor felesleges odamenni jópofizni. Szóltok, hogy nem mentek, és viselitek a következményeket. Anyagiakra, meg egyebekre hivatkozni viszont nem érdemes, mert abból ilyen szerencsétlen helyzetek lesznek, mint most ezzel az 50.000 forinttal.

2011. ápr. 15. 10:00
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszakat!

19 éves lány vagyok,elfelejtettem odairni.

Ezek nem kifogások,vagyis nem annak szántam őket.Hanem egyszerűen felkelni is alig van erőnk.Tudom,hogy lehet még olyan,hogy nem kapjuk meg az állást,de azért vagyunk kibukva,mert úgy számoltuk,hogy akkor áprilisba több pénz lesz már és a tandíjat is kiszorítjuk belőle. Aput se kifogásnak irtam,hanem mert ez lenne az első,hogy nélküle megyünk..tudom,nehéz lesz az első,de könnyebb lenne,ha nem ilyen lelki állapotba kerülne rá sor.

Sajnos nem olyan egyszerű,hogy megvacsizunk és hazajövünk.412kmre lesz a lagzi,szóval külön busszal megyünk,és ha megunjuk hajnal 2kor,akkor meg kell várni azokat,akik reggelig akarnak bulizni,mert a végén már indulunk is vissza..Néhány héttel ezelőtt mondtuk,hogy mi megyünk a mi autónkkal,de erről szó se lehet,nekünk is a busszal kell menni...

2011. ápr. 15. 10:02
 9/12 A kérdező kommentje:
jah és nem kapunk pénzt ajándékra,hanem egy borítékot adnak nekünk,hogy adjuk oda...
2011. ápr. 15. 10:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Menjetek el,19 éves vagy,apud se akarná,hogy otthon ülj és bánkodj,ő azt szeretné,h ugyanaz az életvidám csajszi legyél,mint előtte,hidd el!

Nekem sincs már apum,és értem min

mész keresztül,de talán ez a lagzi adna lökést,hogy kicsit kimozduljatok ebből,amiben vagytok. Mert az Élet folytaodik,bármennyire is fájdalmas és nehéz Apud nélkül! Tatának meg mond meg h nem tudjátok kifizetni a tandíjat,segítsen most.

2011. ápr. 15. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!