Férjem 14 éve folyamatosan játékgép függő szenvedélybeteg. Vállalkozó. Lehetne-e cselekvőképességet korlátozó v kizáró gondnokság alá helyeznem?
Ha gondnokság alá helyezed, mit érsz el vele? Azt, hogy bármi hülyeséget csinál (mert lakat alá nem zárhatod), azért téged vonnak felelősségre.
Menekülj addig, amíg lehet és ne nézz hátra!
Kapott már tőled esélyt éppen eleget, a saját életét mindenki úgy tolja el, ahogy akarja!
De kedves kérdező! Ez az utolsó mondat terád is érvényes!
Gondolkozz és cselekedj.
Nem olvastam el az elottem szolokat, csak a kerdesedet. Ha beszamithato (nem orult) akkor nem lehet korlatozni a szabadsagat. Szerintem akkor mindannyiuk bezaratna alkesz, drogos rokonat, ismeroset, mert szerintem van mindenkinek ilyen ismerose :)
A te eletedert csakis TE vagy a felelos. Amikor a felelosseget masra haritod, ebben az esetben a ferjedre, akkor te mint aldozat szenvedsz a kapcsolatban, es ketsegbeesetten kered masok velemenyet, segitseget.
Nem bantani akarlak felre ne ertsd. Azt szeretnem, arra szeretnelek ravenni igy ismeretlenul, hogy szedd ossze magad, allj a ket labadra, es vedd a sajat eleted iranyitasat a sajat kezedbe! mert lathatoan a ferjed (betegsege) igen szarul iranyitja mindkettotoket! Amig te nem cselekszel, nem fog valtozni semmi. Ne varj csodat, ha o nem akarja oszinten, akkor nem fog megvaltozni csak ugy egyik naprol a masikra a semmibol. Raadasul ugy h van mar 14 jol begyakorolt ev a hata mogott.
illogikátlan egyszerűen egyszer is megpróbálni olyasvalamit amiből tudod h nem nyerhetsz. egyik jó barátom rendkívül értelmes ember és mindig lehet számítani rá ha baj van bedobott a gépbe 2ezer forintot. mondta h pörgessek mert szűz kéz nyerni fog. mondtam neki h nem mert ezzel sem fogom támogatni az ilyesmit. én még soha nemdobtam be pénzt.
egyik régi osztálytársam mesélte h egyszer betért vmi csöves kinézetű férfi szakadt ruhákba feldobott 20ezret majd nyert 60at aztán a bár aztmondta h nemfizeti ki végül megegyeztek abba h áruban cigiben és piában kifzetik.
ebből is látszik h a ház úgyis nyer ha véletlenül te nyersz. mondjuk én alap h rendőrt hívtam volna ezzel kb az 5-ödét fizették ki mint amit a srácnak kellett volna kapnia
Voltatok már rehabilitáción?Nem csak pszichiáterhez kell menni vele,azt szinte felesleges,beviszed a kórházba,benntartják amíg nem látnak javulást,kap gyógyszert ha szükséges,vannak foglalkozások,egyéni beszélgetések,csoportfoglalkozások,pszichológus.
Ne haragudj,tudom miről beszélsz,én is átéltem,de voltaképp te most azért akarod elhagyni,mert 14 év alatt nem tudtál rajta segíteni!Beteg embert elhagyni...szomorú!Segíteni nem meglépni a gondok elől,hiszen a férjed így ez már a te problémád is!Valami nem stimmel nála lelkileg és te el akarod hagyni :( Szomorú...így jönnek létre a hajléktalanok!Beteg emberbe még nagyobbat rúgni a földön!!! :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!