Szeretnétek ha 2000 Ft lenne egy doboz cigi, és a sok szenvedélybeteg ne tudja rátok fújni a füstöt a buszmegállóban, piacon, vagy az utcán szembe jövet? Miért jó nekik a büdös száj, sárga fogak, büdös ruha?
A kérdés jó. Én is elszenvedője vagyok mások szenvedélyének, folyton egy légtérbe kerülök olyan emberekkel, akiknek fogalmuk sincs a dohányzási kultúráról, sőt nem is érdekli őket, hogy az mi fán terem. Az a szörnyű, hogy jelenleg még mindig ők vannak többségben és a füstöt nem bíró emberek kényszerednek elkerülni őket. Én megértem a függőségeket, szerintem szinte mindenkinek van ilyen-olyan, csak más-más dolgokban. De egyik függőséget sem lehet rátukmálni egy másik emberre, a dohányosok többsége pedig ezt teszi.
Nálam ez olyasmi, mintha pl. odacsinálnék egy társasház folyosójára vagy más küszöbére és úgy tennék, mint ha nem volna más választásom. "Bocsi, rámjött és kész."
Nos, nekik még mentegetőzniük sem kell, mert nálunk még mindig az a furcsa, ha valaki nem kér más füstjéből (úgymond kényeskedik) és odébbmegy, ahelyett, hogy a dohányos keresne helyet magának, mint ahogy egyes nyugati országokban teszik.
Talán 30-40 év múlva nálunk is így lesz. Kár, hogy nekünk már nem fog számítani.
Köszönöm a válaszokat!Tisztelet a kivételnek! ( pl.21:40-kor író)
Azokra gondoltam,akik nyugdíjemelést,segélyt kérnek,hogy aztán a cigerettára való meglegyen.Azzal semmi bajom,aki kultúráltan csinálja,(persze az egészségét sajnálom)de sajnos a magyarok többsége bunkó.Nem tud megfelelően viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!