Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gátol párkapcsolatok kialakítá...

Gátol párkapcsolatok kialakításában, hogy nem tudom, hogy jelentsem be itthon. Hogy tudok ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Itthon nem megszokott, hogy ilyen-olyan srácokat hozok a lakásba. Még csak nem is beszélek ilyenekről a szülőknek, bátynak. Megismertem valakit, még nem találkoztunk személyesen, pár hét múlva tervezzük. És gátol az, hogy nem fogom merni elmondani itthon. Így félve kezdek bele az egész dologba.

Mert ugye ha komolyabbra fordul, akkor természetesen (vagy csak nekem?) meg kéne említenem... de még sose mondtam ilyet anyának. Valahogy cikinek érezném, kínosnak, kellemetlennek.

Mi erre a megoldás?

19/L

2011. ápr. 14. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Én se beszéltem soha a szülőknek, ilyenről, de az élet megoldja.

Nekem is megoldotta. Nem kellett rajta annyit gondolkodni.

2011. ápr. 14. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyelőre ne említsd meg, majd ha tényleg komoly lesz.Ha pedig már az lesz odaállsz a család elé, és közlöd, hogy megtaláltad életed párját, szeretnéd ha ők is megismernék:)
2011. ápr. 14. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Én 16 évesen voltam így. Nálunk is ugyanez volt a helyzet.

Úgy kezdtem elmondani, hogy kaptam egy rózsát, amikor 3 hónaposak voltunk, hazahoztam, és kérdezgettek a fiúról..

Ennek már lassan 2 éve:)

2011. ápr. 14. 18:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Nincs ebbe semmi ciki,vagy kínos!Ha komolyra fordul a fiúval,mindenképpen be kell majd a szüleidnek mutatni.Ez így megy.De előtte ülj le az anyukáddal meséld el neki,hogy van egy fiú akivel együttjársz,stb stb-hidd el nem fogja leharapni a fejed.
2011. ápr. 14. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:

nem tudom, h mitől van benned ez a gátlás, de valami el lett cseszve, ha egy teljesen természetes dolog ekkora zavart okoz neked.

19 éves, majdnem felnőtt lány vagy, engedtessék már meg, h legyen udvarlód!

bocs, nem tudom elképzelni azt, h ez miért lenne ciki, hogy ebben a korban valakinek van párja????

2011. ápr. 14. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem muszáj róla beszélned, ha nem akarsz. Bár elég gáz, hogy ennyire nem vagy őszinte kapcsolatban a szüleiddel. Nem a részedről gáz. Az ő részükről. Hogy nem sikerült így alakítaniuk a nevelésedet, hogy bátran fordulhass hozzájuk.

Ha a kedvesed szeretné megismerni a szüleidet, akkor hívd emg magatokhoz egyszer és előtte közöld a szüleiddel, hogy szeretnéd nekik bemutatni egy nagyon kedves barátodat, és kész. Ezért ne legyél frusztrált. A kettőtök kapcsolatában nem játszik szerepet, csak akkor, ha úgy érzi a párod, hogy szégyelled őt otthon.

2011. ápr. 14. 22:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Én nem mutattam be a páromat, egyszerűen összefutottunk az utcán, tömbház előtt, üzletben a szüleimmel. Ma már 4. éve hogy együtt vagyunk, a párom se mutatott be különösebben, megismertem a szüleit menet közben. Ma már minden oké:)

21-L

2011. ápr. 14. 23:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Pedig egyszer ezt is el kell kezdeni. Legyél bátor, és hajrá. Normális szülő örül, ha az ilyen korú gyermekének párja lesz, és tartozhat valakihez. Nincs mit félned.

Ha egyszer együtt vagytok, futólag megemlíted, hogy anyu, van egy srác, akivel mostanában elég jóban vagyok...

2011. ápr. 15. 07:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Az 5. hozzászóló félreértette. Megengedik, hogy legyen valakim, és azt se mondtam, hogy ebben a korban ciki, ha valakinek van párja. Bejelenteni ciki NEKEM.

Egyáltalán nem beszélünk ilyen "intim" dolgokról a családban. Ez a baj, ugye..?

Sose értettem az olyan lányokat, akik mindig hazavisznek mindenkit, és simán járnak-kelnek a szülők társaságában. Irigylem őket, hogy ilyen felszabadultan tudják ezt kezelni szülők előtt. Tudom, hogy természetes, hogy az embernek párja van, csakhát ha nem beszélünk ilyenekről, ha nem így nőttem fel, akkor nehéz belefogni.

Sokat segítetek, köszi! (Komolyan mondom.)

2011. ápr. 15. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!