Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is tönkremegy a...

Szerintetek is tönkremegy a házasságok kb.80%-a gyerekvállalás után?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. Kivételek persze vannak, de az átlagról beszélek. Az intimitás gyakran megszűnik, nincs szex, mindkét szülő fáradt, a férj ilyenkor "szokta" elhagyni vagy megcsalni a feleségét.

Én ezért sem szeretnék gyereket szülni.

2011. ápr. 12. 18:44
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
Szerintem nem feltétlenül, de ha belegondolsz, sok esetben nem akar mindkét szülő egyformán gyereket vállalni, és ha valamelyiküknek "engednie" kell, azt lehet később megsínyli a házasság. (Különben én sem szeretnék gyereket, én pont attól félek, hogy lesz egy párom akit nagyon fogok szeretni de ő mindenképp gyerkőcöt akar, és emiatt fog tönkremenni a kapcsolat --> na ez meg a másik véglet)
2011. ápr. 12. 18:59
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Ha mind két fél egy formán szeretne gyereket és egy stabil kapcsolatról van szó,ott szerintem ez egyáltalán nem igaz.

Ha viszont egy alapból halálra ítélt kapcsolatról beszélünk akkor azon egy gyerek sem segít!

2011. ápr. 12. 19:09
 13/20 anonim ***** válasza:
32%

Ez az ösztön. A férfi nemz egy gyereket. Igen ám, de ő arra van kódolva, hogy minél több nőnek nemzzen gyereket, hiszen így a génjei nagyobb eséllyel élnek tovább. Tehát ezért van az, hogy miután a megszületett a pár közös gyereke, a férfi biológiai késztetése/gépezete beindul. Már nem olyan vonzó az asszony, már megtetszenek más nők, már nem olyan jó a szex stb., stb.

Most nem azt mondom, hogy ez feltétlenül bekövetkezik, de elég nagy esély van rá, hiszen bárki bármit mond, az ember mégis állat, és igenis sok esetben az ösztöneire hallgat. És bizony nem mindenki tud/akar ellenállni az ösztönei késztetésének.

Nekem ezt egy férfi mondta, bár én is sejtettem, hogy erről van szó.

27/L

2011. ápr. 12. 19:10
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a számot én is erős túlzásnak érzem. Olvastam valahol, hogy a házasságok jelentős része a gyerek születése utáni két évben megy tönkre, amit el tudok azonban képzelni.

A gyerekvállalás hatalmas, ellentmondásos változást hoz a pár életébe, amire senki nem készíti fel őket. Mindenhol csak azt hallják, hogy a világ legnagyobb örömét fogják megtapasztalni, ami igaz, viszont ezzel együtt hatalmas erőfeszítéseket is kell tenniük, hogy legyőzzék a fáradtságot és a bezártságot, és együtt tudjanak élni az immár beszűkült lehetőségekkel. Hiszem, tapasztalom, hogy ha ez lehetséges. Egyrészt időt kell szakítani egymásra, kettesben eltölthető programokra, másrészt pedig el kell fogadni, hogy immár nem csak szerelmespár, hanem apa-anya is, és meg kell tanulniuk élvezni a gyerekekkel együtt töltött időt is. Ha ez sikerül, azt gondolom, tartalmasabb életet élhetnek, mint a gyerek születése előtt.

És mindkét félnek meg kell tanulnia kompromisszumokat kötni. Hogy a puszta szexualitásnál maradjunk: a nő nem felejtheti el borotválni a lábát, kiszedni a szemöldökét, nem hivatkozhat állandóan fáradtságra, és nem azt mondom, hogy miniszoknyában és tűsarkúban kell otthon grasszálnia, de arra azért illik odafigyelnie, hogy ha a gyerek lebukja a pólóját, cserélje ki tisztára. A férjnek meg igenis tudomásul kell vennie, hogy a gyerek az övé is, foglalkozni és játszani vele, és azt is meg kell értenie, hogy az intenzív szoptatás időszaka alatt – ami sajnos átlagosan fél év – a nőnek kicsi a szexuális étvágya. Ez puszta biológia. Mi is túl léptünk ezen az időszakon, a férjem kivárta, most sokkal jobb a szexuális életünk, mint valaha!

27/F, 26/N, egyéves kisfiú szülei :)

2011. ápr. 12. 19:11
 15/20 anonim ***** válasza:

gyerek születése utáni 2 évben

Ha fáradtak is beszélgetni, kommunikálni kell, mert egyik félre sincs ráírva mit szeretne.

2011. ápr. 12. 19:14
 16/20 anonim ***** válasza:
88%

Elöttem mindent leírtam amit gondolok. Szerintem is a biztos érzelmi kapcsolatot nem rontja meg.

Nekünk ugyanolyan jó maradt minden. Most le lehet szólni, hogy milyen anya vagyok, de én a férjemmel ugyanannyit foglalkozom mint a lányunkkal. A szex is maradt napi szinten.

Ez abszolút két emberek múlik.

2011. ápr. 12. 19:19
 17/20 anonim ***** válasza:
szerintem nem... azok a házasságok, amik tönkre mennek a gyerekvállalás után, azok előbb vagy utóbb de gyerek nélkül is ugyanúgy tönkre mennének...
2011. ápr. 13. 06:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első év nagyon nehéz.

Hasfájós üvöltős gyerek aki 24 órás ügyeletet igényel.

Emiatt fáradt anyuka, akitől elvárják, hogy ugyanolyan csinimini szexi qrva legyen az ágyban, és konyhatündér, s persze "szegény" férj se legyen elhanyagolva, mert akkor már jogosnak érzi a megcsalást (a görény fajtája)

A sok veszekedés, a sok apró csipkelődés felhalmozódik. Ha túl sok a sérelem baromi nehéz visszacsinálni, újra kezdeni.

Nálunk is ez volt. Sokat voltam a gyerkőccel, kórházban is voltunk többször. Ugyanakkor próbáltam mindenben azuram kegyeit is keresni. Eredmény idegösszeomlás és megcsalatás. :( Nem kívánom senkinek amin átmentem, mikor azt hittem, hogy minden rendben és egyszer csak lebukott, hogy nőzik. :(

Könyörögve kért bocsánatot, valahogy belátta talán, hogy nekem is nehéz lehet. Leültünk megbeszélni, persze jó idő elteltével, hogy mit és hogyan tovább. Ő nyitott házasságot szorgalmazta erre én a válást. Ne nézzen madárnak. Később mikor már elköltöztem a gyerekkel és a nő is kitette a szűrét mert akkor már nem kellett ott sem rájött, hogy mit veszített.

Azóta próbálunk újra összerakosgatni a szilánkokat. De némelyik nagyon a szívembe szúrt. Megbocsátani talán majd idővel meg fogom tudni, de nem felejtek. Tisztában van vele, hogy még egy gyanús megmozdulás és repül mint a győzelmi zászló.

Sajnos sok férfi simán továbblép. Eszébe sem jutva, hogy bizony nem csak az asszony a hibás. Mert sokan szeretik ezt hangoztatni. Csak ép azt nem tudják, hogy mi történt valójában!

Ismerőseim közül nagyon nagyon sokan elváltak a gyerkőc 2 éves kora előtt. :(

2011. ápr. 13. 09:01
 19/20 anonim ***** válasza:
62%
Azok a házasságok mennek tönkre gyerekszülés után, amik előtte is ingatagok voltak. Tapasztalat. Ezért jól teszed, ha nagyon meggondolod kinek szülsz.
2011. ápr. 13. 13:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Utolsó: hány házasságban szültél gyereket? Tapasztalat?

Több gyerek könnyen tönkretehet egy jó kapcsolatot is, ha nincs segítség a közelben. Nincs nyaralás,kirándulások a haverokkal, mozi, színház, kellemes, 2-esben eltöltött idő,a mai főproblémává emelt szex sem lehet a régi: mire végre elalszanak a gyerekek, holtfáradtan esel az ágyba. Ha mégis kezdtek vmit, holt biztos, hogy egyik gyerek sírni kezd. Elszigetelődhettek, mert már nem vagytok olyan mobilisak, és nem ugorhattok el egy esti bulira, programra, nem mehettek kisgyermekekkel túrázni, sörözni, megszakadnak a kapcsolatok. Bele lehet fáradni, tartás, emberség, türelem kell, hogy túlélje a kapcsolat! Persze sok előnye is van: örök közös téma, lehet újra játszani, végre igazi karácsony, húsvét, mert valljuk be, magunknak kevésbé érdekes tojást festeni...

2011. ápr. 13. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!