Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egykék! Tényleg olyan rossz,...

Egykék! Tényleg olyan rossz, ha nincs tetvére az embernek?

Figyelt kérdés

Van egy kislányom, egyelőre nem szeretnénk második babát, viszont mindenki azzal jön, hogy márpedig legalább két gyereket kell vállalnunk és igazságtalan, ha nem lesz kistesó...

Egykék, miként éltétek meg, hogy nincs testvéretek?

Tényleg annyira rossz lenne egykének lenni?

Egykék érzéseire lennék kíváncsi, hogy ők hogy élték meg ezt a dolgot, tényleg hiányzott-e nekik a testvér, érte-e őket hátrány emiatt.

Köszi előre is a válaszokat!

2011. ápr. 11. 11:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

"viszont mindenki azzal jön, hogy márpedig legalább két gyereket kell vállalnunk és igazságtalan, ha nem lesz kistesó... "

No itten van a qtya elföldelve! Magatoknak éltek, vagy a "mindenki azzal jön"-nek?

Szerintem ezt nektek kell jobban tudni, hogy nektek mi a jó. Ki lehet kérni a véleményt, de ne aszerint döntsetek, hogy mit mond a "fősodor"!

Véleményem: apám egyke volt, hiányzott a tesó mellőle, de felnőtt és semmi hátránya nem lett. Mi ketten vagyunk tesók, de végigveszekedtük a gyerekkorunkat és teljesen különböző értékrendű felnőttek lettünk. A húgomat zavarja a lobbanékonyságom és a szókimondáson engem meg zavar a frusztrált múltonrágódása. Na tegyél igazad :))

Az egyke vs testvérek verzó nem jobb vagy rosszabb csak más.

2011. ápr. 11. 11:41
 12/34 anonim ***** válasza:
80%

Inkább legyen egy gyerek, de annak mindene meglegyen. Ha két gyerekkel ez már necces lenne, akkor inkább maradjon egyke. Nevelés kérdése, hogy hogyan éli meg. De ha megtehetitek, "belefér a keretbe", akkor mindenképp vállaljatok még egy babát szerintem.

Én csak akkor nem vállalnék, ha egzisztenciális problémát jelentene.

2011. ápr. 11. 11:43
 13/34 anonim ***** válasza:
92%
Nincs testvérem, ezért van 2 gyerekem. Barátnőmnek testvére van, ezért van 1 gyereke. A döntés csak a Te dolgod.
2011. ápr. 11. 11:43
 14/34 anonim ***** válasza:

Szerintem felnőttkorban már gond egykének lenni, amikor már van saját családja, akár több gyereke, és hirtelen "rászakad" a szülők gondozása is emellé. Sok ilyet ismerek, ha ezzel egyedül marad valaki, az nagyon nehéz lehet. Persze egy tesó se garancia semmire, hiszen lehet köztük rossz a viszony, de azért elég nagy az esély arra, hogy nem csak az egyik gyerek segít majd a szülőknek. Szóval most nem olyan szempontból nézve mondom, hogy a szülő biztosítsa be magának gyerekek útján a később gondoskodást, hanem arra gondoljon, milyen nehéz lesz annak az egyetlen gyereknek akár mindkét szülő ügyeit intézni, az ápolásukról egyszerre gondoskodni a saját családja mellett!

(Élő példa: várandós szomszéd lány szüleinek autóbalesete volt nemrég, ő főzött, mosott rájuk, míg föl nem tudtak kelni, de még mindig nagyon sokat kell segítenie, és 1-2 héten belül szülni fog. Milyen jó lenne neki most egy tesó...)

2011. ápr. 11. 11:47
 15/34 anonim ***** válasza:

Én egyke vagyok és hát, jó lenne, ha lenne egy testvérem, rossz volt ugyanis mindig egyedül lenni, úgymond társ nélkül. Az alkalmazkodásban is van valami, párom mindig azt mondja, hogy biztos azért alkalmazkodok rosszul, mert nem volt tesóm.

Mi amúgy, ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, három gyermekünk lesz.

2011. ápr. 11. 11:48
 16/34 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy leginkább anyagi megfontolást érdemes végezni. Annyi gyereket vállalj, amennyinek mindent meg tudsz adni. Ha ez 1 darab, akkor egyet. Ha 10 gyereket is tudsz szeretni és kitaníttatni, akkor 10-et vállalj.

A gyerek szempontjából mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. De úgy gondolom alapvetően a szülői minták befolyásolják a gyerek személyiségét, nem a testvére.

2011. ápr. 11. 11:50
 17/34 anonim ***** válasza:
Nekem meg van tesóm, de képtelen vagyok alkalmazkodni. Többek között ezért is költöztem el otthonról mihamarabb, hogy végre úgy élhessem a mindennapjaim ahogy nekem jó, mert előbb-utóbb idegbajt kaptam volna otthon. Ez nem ettől függ.
2011. ápr. 11. 11:52
 18/34 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt csak te érzed, h. szeretnél e másik gyereket is.Mert mindenkinek mások a tapasztalata.Nekem van egy nővérem aki anyáskodott rajtam.De mi viszonylag jó testvérek voltunk és én sokat kaptam tőle.Ő okos és jó munkája van, bár mióta van gyereke én már háttérbe szorultam.De pl. a páromnak két nővére is van,de egyikkel sincs olyan jóban.Mindkét testvére inkább féltékeny volt rá mert ő fiú és több törődést kapott, náluk nem volt ez az anyáskodás,inkább állandóan veszekedtek és harcoltak egymás ellen.AAMúgy ez függ attól is h. te hoygan neveled a gyerekedet,mert ha nagyon elkényezteted akkor lehet nem biztos h. szeretne kistesót.Ha nagyobb a korkülönbség, minden féleképpen kérdezd ki a lányodat.Ha jó testvérek akkor idősebb korukban számíthatnak majd egymásra,ha viszont rossz tesók lesznek akkor viszont meg is nehezíthetik egymás életét.
2011. ápr. 11. 11:59
 19/34 anonim ***** válasza:
Én is csak egy gyereket akarok. Nekem van tesóm, de igazából sose éreztem annak, inkább egy második apukának. Többet paracsolgatott meg piszkált, mint a szüleim. Nem volt boldogabb a gyerekkorom attól, hogy volt testvérem. Talán ha nem lett volna nagy a korkülömbség. Nem tudom, de nekem biztos, csak egy gyerekem lesz, márcsak a külön szoba miatt is. Nálunk addig voltak igazán nagy gondok ameddig egy szobában voltunk. Hát az szürnyű volt. 6 év korkülömbség, egy fiú és egy lány...Miután lett külön szobánk már nem veszekedtünk annyit, de valószínüleg azért, mert már nem is igazán foglakoztunk egymással, sokszor egymáshoz se szóltunk. Én mindig úgy éreztem, hogy a bátyámat szeretik jobban a szüleim, sokszor a szememrevetettek, hogy bezzeg ő... Én nem akarom ezt a gyerekemnek. Legyen egy, és neki mindent megadok. És ezt nem azt jelenti, hogy elkényeztetett lesz. A férjem egyke és sokkal önzetlenebb mint én. Szerintem hülyeség, hogy az egykék onzőek. Én pl az vagyok, mert kiskoromban mindent meg kellett osztani és utáltam ezt, és ez még midnig bennem maradt. Pl a férjemmel sose veszünk egy csokit. Mert nem szeretem megosztani. Inkább veszek neki egyet külön és hagyjon engem békén megenni. Ilyen apró hülyeségek, de gyerekkorból maradtak. Meg az is, hogy most is szükségem van külön szobára, ahol az én gépen van, az én dolgaim, és sokszor elvonulok. Szóval, egy szó, mint száz, szerintem nem rosszabb semmivel egy egyke gyereknek, sőt..
2011. ápr. 11. 12:03
 20/34 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ilyen sokan írtatok!

Persze, én sem másokra hallgatok majd ez ügyben, csak érdekelt mások véleménye is.

Igazából csak az szúrt szemet, hogy bárkivel, akivel erről a témáról beszélgettem, senki sem mondta, hogy elég egy gyerek...valamiért mindig az van, hogy de hát egy az kevés...nem is értem. Nekem ez egy kicsit előítéletes dolog az egykékkel szemben.

2011. ápr. 11. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!