Van itt olyan kismama, anyuka, aki terhessége alatt dohányzott? Lett valami következménye, a babára nézve, mikor megszületett?
Barátnőm folyton szívta mindkét terhessége alatt, a fia folyton beteg, nagyon köhög, arról nem beszélve, hogy 3 évesen olyan büdös szegény a cigiszagtól, hogy iszonyat!
A lánya épp elmúlt 1 éves, lyukkal a szívén és asztmagyanúan született. Csodás érzés mikor felveszem és árad belőle a cigiszag. :(
Mikor én szültem, volt a kórterembe egy "anyuka", aki 830 g-os babát szült. Életveszélyes állapotban volt a pici az intenzíven, ő meg tök nyugisan mesélte, hogy napi 2 dobozzal szívott, volt, hogy többet is, ha haza tudja vinni a kicsit jó, ha nem, nem. Egyébként 42 éves 3 gyerekes nő volt. Nem sokat érdekelte, hogy a hülyesége miatt beteg a babája.
Hmm..a dohányzás káros.
Nos, én a terhességem a alatt végig dohányoztam (kb napi 1-1,5 dobozzal).Gyakran ittam sört is (heti 4-5 alkalommal, 2-3 uveggel). A babam makkegészségesen, 4750 Grammal született, mára már 6 éves, még meghülve sem volt a 6 év alatt.
Basszus, arra gondolok, talán a párom anyja is dohányzott, mikor őt várta. :S Neki nehezen ment a tanulás, mikor még iskolába járt, diszlexiás is volt. Gyenge az idegzete, stb... Holnap meg is kérdem tőle, cigizett-e az anyja.
Ő is dohányzik sajna, ahogy a szülei. :S
Én nem dohányzom, de ha babát várnék, akkor elvárnám, hogy ő se szívja. Mondtam is már neki, h addigra le kell szoknia.
Azért nem lehet sajnos mindent a dohányzásra fogni, nem dohányzó embereknek is ugyanúgy vannak gyengébb képességű gyerekeik, valamint sajnos nem egészségesek is.
A terhesség alatt felírt gyógyszerek például sokkal több kárt szoktak okozni, pedig azt orvosok rendelik el, vagy az idős korban való szülés
Szóval ez egy nagyon esetleges dolog.
Persze ne dohányozzon senki különösen ha terhes, de azért a világ összes baját nem lehet a dohányzásra fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!