Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magunk alakítjuk a sorsunkat?...

Magunk alakítjuk a sorsunkat? Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 10. 14:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

persze hogy csak mi tehetünk magunkról.

Mi a nyugati világban élünk, tökk mindegy hogy magyarországon vagy németországban élsz, a körülmények amik nekünk léteznek, azokból sokkal többet tudnuk kihozni mint mondjuk egy kis néger a szahári sívatagban.

Mégis van sok példa ami mutatja, hogy aki rosszab körülményekböl születtet, sokat ért el.

Van a példa Puskás Ferencröl, hogy kommunizmusban nött fel, nem volt rendes labdája, csak ilyen harísnyákból csináltak egy kis labdát, és azt rugdálták, mégis ö az vílág történelem egyik legnagyobb focistái között tartózik ma!

Nézükk braziliában, kis négerek zacskókal játszanak, Robinho, meg mi a f.szom, mégis mennyit keres most a Robinho.

Persze lehet fordítani, hogy lehet nekik volt több esélyük, mert miközben a többiek labdákat rugdostak, ök zacskókat meg nem tudom mit rugdostak amik nem is mozognak mint egy rendes labda, de úgy látszik hogy nekünk is azt kéne rugni mert hát úgy lesszel jó.

Vagy lehet hogy nekik több akaratuk volt, és van, ahoz hogy csináljanak valamit abból ami van körülöttük!

2011. ápr. 10. 15:00
 12/23 anonim ***** válasza:
64%
Elgondolkodtató kérdés, és szerintem attól függ, mit tekintünk szabad akaratnak, ha tágabb értelemben, azt hogy bármit megtehetek amihez csak kedvem van, akkor nyilván ez korlátokba ütközik mert ilyen nincs, tehát ebből a szempontból nemcsak én alakítom a sorsom, hanem adott körülmények között más tényezők is közrejátszanak, gyakorlatilag megszámlálhatatlan olyan dolog van, ami határt szabad. Viszont, ha ezek a dolgok adottak, akkor ezen belül szűkebb értelemben nyilván én döntöm el mit csinálok, soha nem más, még ha befolyásolnak akkor is én döntök. De olyan nincs, hogy csak mi magunk alakítjuk a sorsunkat, maximum nagyvonalakban.
2011. ápr. 10. 15:06
 13/23 anonim ***** válasza:
27%
És akinek nincs veleszületett tehetsége?
2011. ápr. 10. 15:06
 14/23 anonim ***** válasza:
35%

Csinálhatsz bármit! Nem kerülheted el a sorsodat! Ami jön az jön, ami nem jön az nem jön! Predesztináció!!!!!

(Én csóró vagyok és sikertelen. Próbáltam tenni ellene, nem változott semmi. Most már nem is zavar, amióta rájöttem,hogy ez a sorsom. Sőt. Így teljesen elviselhető.Majdnem.)

2011. ápr. 10. 15:15
 15/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem csak mi. Szerintem (igaz még fiatal vagyok) nagyrészt a saját döntéseink miatt történnek a dolgok úgy, ahogy, de azért a környezetünkben élő emberek is hatással vannak ránk, és az életünkre. E lehet egyszerű példa de ott van az, hogy ha valakivel megbeszéled hogy találkozol, de munka miatt pl el kell halasztanotok, viszont amíg találkoztatok volna lemész a boltba és találkozol egy olyan személlyel, aki új lehetőségeket mutat számodra, legyen ez pl munkalehetőség, barátság vagy esetleg szerelem. És ez ha úgy vesszük a sorsunk csak kis része.
2011. ápr. 10. 15:17
 16/23 anonim ***** válasza:

"Csinálhatsz bármit! Nem kerülheted el a sorsodat! Ami jön az jön, ami nem jön az nem jön! Predesztináció!!!!!"

Minek az a sok felkiáltójel? Ennyire zavar hogy más nem hisz a predesztinációban? És/vagy ennyire nagyon be akarod magadnak magyarázni hogy igazad van?

"(Én csóró vagyok és sikertelen. Próbáltam tenni ellene, nem változott semmi. Most már nem is zavar, amióta rájöttem,hogy ez a sorsom. Sőt. Így teljesen elviselhető.Majdnem.)"

Majdnem. Szóval mégse viselhető el teljesen. De hát sokkal kellemesebb az "ez a sorsom" szöveget ürügyként használva nem csinálni semmit mint fel nem adni és addig próbálkozni amíg csak tud az ember.

2011. ápr. 10. 15:44
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
Részben igen, de sok tényező van, amit nem uralhatunk és így megbukik az elmélet egy része. Lehet azt mondani, hogy akinek nem megy, az nyafogós, tehetetlen ember, de pl. én (is), aki beteg vagyok, baromira nem tudom teljes mértékben uralni a sorsom, az életem, mert sok embertől függök, lesz-e munkám, kapcsolatom, stb. Ha teszek érte, akkor is rosszra fordulhat, hisz nem én akartam a betegségemet, nem én intéztem úgy, hogy beteg legyek. (megjegyezném, hogy amit tudok megteszel ellene, de az is kevés...)
2011. ápr. 10. 15:53
 18/23 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés, és érdekes válaszok ( szeretem az ilyeneket) 14. 50-esnek csak annyt, hogy igen, 10 találkoztam vele, de a döntés, hogy IGENT mondok e pl egy kapecsolatra ( nem szerelmire mindenképp) vagy NEM-et, ÉLEK-e a lehetőséggel, amit a sors elém vet, az az én döntésem (jó esetben) Szóval mindenképp nagyon izgalmas a dolog
2011. ápr. 10. 17:03
 19/23 anonim ***** válasza:

Igen, elsősorban magunk alakítjuk sorsunkat, ezt tapasztalatból mondom.

A baj ott van, ha valaki nem talál munkát, nem keresi a lehetőséget, miből lehet a környéken megélni, méghozzá jól. Mezőgazdasági ország vagyunk, tele lehetőségekkel, amit sokszor mások használnak ki, Pl Hollandok. A vidék tele van kiaknázható lehetőségekkel. Huszonöt évig éltem ilyesmiből, Pesti létemre.

Csak egyet mondok a sok közül, a szarvasgomba. Majdnem aranyáron lehet értékesíteni. Szabadon terem, de termelni is lehet. Ha termelik egy hektár földből gazdagon, meglehet élni egy családnak.

Meglehet nézni a Neten az árakat, értékesítési lehetőségeket, termeléshez szükséges feltételeket.

Ez csak egy a sok közül, de csak akkor működik, ha az ember tud önállóan gondolkodni, cselekedni.

2011. ápr. 10. 17:07
 20/23 anonim ***** válasza:

bizonyos határokon belül igen.

számít a környezet, családi háttér, ahonnan jössz, anyagi helyzet.

2011. ápr. 10. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!