Magunk alakítjuk a sorsunkat? Mit gondolsz erről?
persze hogy csak mi tehetünk magunkról.
Mi a nyugati világban élünk, tökk mindegy hogy magyarországon vagy németországban élsz, a körülmények amik nekünk léteznek, azokból sokkal többet tudnuk kihozni mint mondjuk egy kis néger a szahári sívatagban.
Mégis van sok példa ami mutatja, hogy aki rosszab körülményekböl születtet, sokat ért el.
Van a példa Puskás Ferencröl, hogy kommunizmusban nött fel, nem volt rendes labdája, csak ilyen harísnyákból csináltak egy kis labdát, és azt rugdálták, mégis ö az vílág történelem egyik legnagyobb focistái között tartózik ma!
Nézükk braziliában, kis négerek zacskókal játszanak, Robinho, meg mi a f.szom, mégis mennyit keres most a Robinho.
Persze lehet fordítani, hogy lehet nekik volt több esélyük, mert miközben a többiek labdákat rugdostak, ök zacskókat meg nem tudom mit rugdostak amik nem is mozognak mint egy rendes labda, de úgy látszik hogy nekünk is azt kéne rugni mert hát úgy lesszel jó.
Vagy lehet hogy nekik több akaratuk volt, és van, ahoz hogy csináljanak valamit abból ami van körülöttük!
Csinálhatsz bármit! Nem kerülheted el a sorsodat! Ami jön az jön, ami nem jön az nem jön! Predesztináció!!!!!
(Én csóró vagyok és sikertelen. Próbáltam tenni ellene, nem változott semmi. Most már nem is zavar, amióta rájöttem,hogy ez a sorsom. Sőt. Így teljesen elviselhető.Majdnem.)
"Csinálhatsz bármit! Nem kerülheted el a sorsodat! Ami jön az jön, ami nem jön az nem jön! Predesztináció!!!!!"
Minek az a sok felkiáltójel? Ennyire zavar hogy más nem hisz a predesztinációban? És/vagy ennyire nagyon be akarod magadnak magyarázni hogy igazad van?
"(Én csóró vagyok és sikertelen. Próbáltam tenni ellene, nem változott semmi. Most már nem is zavar, amióta rájöttem,hogy ez a sorsom. Sőt. Így teljesen elviselhető.Majdnem.)"
Majdnem. Szóval mégse viselhető el teljesen. De hát sokkal kellemesebb az "ez a sorsom" szöveget ürügyként használva nem csinálni semmit mint fel nem adni és addig próbálkozni amíg csak tud az ember.
Igen, elsősorban magunk alakítjuk sorsunkat, ezt tapasztalatból mondom.
A baj ott van, ha valaki nem talál munkát, nem keresi a lehetőséget, miből lehet a környéken megélni, méghozzá jól. Mezőgazdasági ország vagyunk, tele lehetőségekkel, amit sokszor mások használnak ki, Pl Hollandok. A vidék tele van kiaknázható lehetőségekkel. Huszonöt évig éltem ilyesmiből, Pesti létemre.
Csak egyet mondok a sok közül, a szarvasgomba. Majdnem aranyáron lehet értékesíteni. Szabadon terem, de termelni is lehet. Ha termelik egy hektár földből gazdagon, meglehet élni egy családnak.
Meglehet nézni a Neten az árakat, értékesítési lehetőségeket, termeléshez szükséges feltételeket.
Ez csak egy a sok közül, de csak akkor működik, ha az ember tud önállóan gondolkodni, cselekedni.
bizonyos határokon belül igen.
számít a környezet, családi háttér, ahonnan jössz, anyagi helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!