Ki "kapná" a gyereket? Mostanában megromlott a kapcsolatunk, valószínűleg két felé megyünk.
23 éves egyetemista vagyok, még nem dolgoztam ( kioktatást nem kérek köszi) és védekezés MELLETT becsúszott egy baba. Megtartottuk, összeköltöztünk, minden szép és jó volt. De megromlott a kapcsolatunk, mindketten hibásak vagyunk, neki van is valakije. Így nyilván már nem akarok semmit tenni az ügy érdekében. Nos a lényeg, hogy ő nagyon jó apa, van munkája de saját lakása nincs. Nekem sincs lakásom, szüleimnél lakhatnék, mert a tanulmányi ösztöndíjból (szociálist nem kapok), gyesből és családi pótlékból nem tudok fenntartani egy albérletet. Apasági nyilatkozat van, a kisfiú az ő nevén van és ő is magánál szeretné tudni a babát ( 8 hónapos).
Ha perre vinné az ügyet kinek ítélnék valószínűleg?
Nagy valószínűséggel te.
Egyrészt 3 éven aluli gyereket szinte soha nem ítélnek az apának, másrészt ahhoz, hogy elvegyék tőled, minimum az kéne, hogy igyál, drogozz, ne gondozd a fiadat. Hidd el, az anyagiak számítanak legkevésbé, törvény mondja ki, hogy a gyereket csupán anyagi okok miatt nem lehet kiszakítani a családjából, az anyjától. Amíg nem éhezik, nem fázik, tudsz róla gondoskodni (mindegy, hogy kinek a házában), addig a bíróság nem fogja elvenni tőled.
Nem kell aggódnod.
Én nem akarnám elvenni tőle. Mondom, nagyon jó apa. Ez a kisfiú a mindene...
Hát én neki adnám,mert neked csak teher szegény baba.Sajnálom de ezt érzem ki a kommentekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!