Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm, aki már közelít a...

Barátnőm, aki már közelít a 30. életévhez de még nem akar gyereket, mert úgy gondolja, hogy nem élt még eleget?

Figyelt kérdés
Ismeritek ezt az érzést?
2011. ápr. 8. 13:08
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
52%

Egyetértek a 13:15-ös hozzászólóval. Ez egy veszélyes dolog is lehet. Huszonéves kor után eléggé meredeken csökken a nők termékenysége. Ha e mellett még van valami probléma könnyen előfordulhat, hogy soha nem lesz gyereke, hisz elég későn fog kiderülni, hogy baj van és azt kedvezőtlenebb körülmények közt lehet orvosolni. Ezzel azért nem árt tisztában lenni.

Én korán szerettem volna gyereket, 23 évesen. Egy év volt mire rájöttünk, hogy gond van (ennyi védekezés nélküli házasélettel eltelt idő alatt amúgy se foglalkoznak veled)

Idő volt mire rászántuk magunkat, hogy orvoshoz menjünk, a vizsgálatok is belekerültek pár hónapba + a gyógyszerek hatását, sikerét megvárni mindig minimum egy hónap a ciklus miatt. Összesen 2,5 év múlva jött össze a baba pedig fiatal voltam és nem is volt nagyon nagy gond. Ismerősnek majd 10 év kellett hozzá. Ebből is látszik, hogy ha valaki túl sokat vár nagyon elronthatja.

2011. ápr. 8. 13:28
 12/33 anonim ***** válasza:
20%

Ez sztem attól is függ, hogy kinek mi az "élet".

Én hiszem, hogy az élet rendjében nem az az elsődleges feladatom nekem mint nőnek, hogy eleget pasizzak, bulizzak, utazzak, kiránduljak, igyak, szórakozzak a barátaimmal, stb. Ezek mind csak mulandó örömök, és egyik sem adja vissza azt az érzést, amikor a kórházban a hasadra teszik az épp megszületett gyereked, vagy amikor ártatlan szemekkel, selypítve elmondja neked az első anyáknapi versét, és őszinte szerezettel átölel.

Ezzel már tettél vmit a világban, alkottál egy olyan értéket, amit soha senki más. Egy új, önálló kis világot! Ennek van értelme az életben!

2011. ápr. 8. 13:28
 13/33 anonim ***** válasza:
13%

Ez a hülye modern liberális felfogás következménye. Egy egoista beteg felfogás. Ezért vagyunk 10 millió alatt, a cigányok meg szaporodnak, mint a nyulak.

30 évesen már pont ideje gyereket szülni. De valóban, nem a te dolgod a barátnőddel foglalkozni. (Jól értem, hogy te egy nő vagy, és a baráti körödből van szó valakiről? Mert úgy is lehet érteni a kérdést, hogy férfi vagy és a párodról írsz. Ha ez utóbbi a helyzet, akkor el kell gondolkodnod, jó-e ez neked.Ha ezen kiakad, akkor mondd neki, hogy nem szólhat bele, mert a te életed! :D)

2011. ápr. 8. 13:32
 14/33 anonim ***** válasza:
86%

Szíve joga! Lehet, hogy tényleg nem tenné boldoggá. Attól, hogy vannak, akiket boldoggá tesz (és a legtöbbjük mindent meg is tesz, hogy ezt a nézetét ráerőltesse mindenkire), még nem biztos, hogy ő is így érezne.

Inkább ne szüljön valaki, ha úgy érzi nem akar, mint hogy szüljön, csak mert mások azt mondják, hogy ez hűdejó, aztán meg legyen ő is boldogtalan és szegény gyerek is.

Lehet passzolgatni egymásnak a labdát, hogy mikor a legjobb szülni, vannak érvek és ellenérvek, viszont én úgy gondolom, aki nem akar, az ne szüljön. Főleg azért, mert mások mondják, mert azt a gyereket ő fogja felnevelni és nem mások, ezért az ő (és persze a párja) döntése és akármit dönt, mindenkinek kötelessége elfogadni (egyetérteni persze nem muszáj).

2011. ápr. 8. 13:35
 15/33 anonim ***** válasza:
72%

Azzal, hogy szülsz, nem csinálsz értékeset. Majd ha felnő a gyerek, akkor derül ki, hogy ki lesz, egy igazán jó ember, vagy a falu/város bolondja.

De már megint előkerült ez a dolog, hogy akik példálóznak gyerekkel, csak olyan teljesítményt mondanak, hogy selypítve beszél, meg miegymás. Idősebb korban már senki nem büszke a gyerekére? Például amikor megérti a két ismeretlenes egyenleteket. Na, az teljesítmény, nem a "maszatos puszi".

2011. ápr. 8. 13:38
 16/33 anonim ***** válasza:
79%

Ne avatkozz bele a csaj életébe. Elmondhatod neki a véleményedet, mint ahogy ő is ismertette veled a sajátját (még élni akar). DE! Vannak nők, akiknek nem is való a gyerek. Sok harmincas szingli ismerősöm jobb is, hogy nem szült, némelyiknek olyan "jó" természete van, hogy csak egy boldogtalan lelkileg satnya embert nevelne. Akkor inkább ne szüljön. Mindenki úgy él, ahogy neki jólesik.

A barátnőd meg esetleg később valóban megbánhatja a dolgot. Erre figyelmeztesd, de ne erőszakoskodj, hogy "milyen boldogságos érzés és összehasonlíthatatlan azzal, hogy úgymond kiéled magad blablabla". 20 L voltam.

2011. ápr. 8. 13:41
 17/33 anonim ***** válasza:
13%
Na cö, 0 %. Hehe. Azoktól a nőktől mentsen meg a sors, akik szerint 30 évesen még nincs ideje szülni. Egoista, önző nők.
2011. ápr. 8. 13:41
 18/33 anonim ***** válasza:
55%
0% fogadjunk, hogy te is ilyen önzetlen ősanya vagy, akinek élete teljesítménye, hogy szült egypár gyereket. Szereted is őket, vagy csak GYK_n vered a melled, hogy mekkora jó ember vagy, amiért kitoltál pár kölyköt?
2011. ápr. 8. 13:45
 19/33 anonim ***** válasza:
78%

Túl kellene már lépni ezen, hogy kinek mikor KELL gyereket szülni, férjhez menni.

Mindenkinek a saját dolga, hogy szül-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor, kinek, és hány gyereket.

Ebbe nem kell beleszólni, nem kell elképedni rajta, hanem el kell fogadni, mivel az illető nő, nem egy tenyészállat, hanem egy felnőtt EMBER!

Senki nem önző, azért mert nem szül még 30 évesen, és attól sem, ha egyáltalán nem szül.

Az az önzés, hogy valaki a saját akaratát és a saját világképét erőlteti rá egy másik emberre. "Szüljél, mert itt az ideje!"

Na ez az önzés és a bunkóság! Kotorászni egy másik ember életében, és megítélni olyasmiért ami egyes egyedül csak az ő dolga.

2011. ápr. 8. 13:49
 20/33 anonim ***** válasza:
14%
Én 28 évesen szültem, 3 gyerekem van, nagyon szeretem őket és undorodom azoktól, akik szerint az élet az élvezkedésről szól, a gyerekvállalás meg totál sokadlagos. Mondom! Egyre kevesebben vagyunk, és ez így csak folytatódni fog. Teljesen a feje tetejére állt a világ. Azért nem fogja fel senki, amit mondok. Elképesztő, amiket itt írnak.
2011. ápr. 8. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!