Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki cigány származású,...

Ha valaki cigány származású, hogy lehet neki előadni?

Figyelt kérdés
Egyetemista fiam mentorál egy suliban, többszörösen hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozik. Az egyik fiú most ébredt rá arra, hogy ő cigány. A fiam picit sajnálja, mert látja rajta, hogy rosszul veszi ezt, pedig ezzel együtt kell élnie. Ti hogy adnátok elő neki, hogy ennek inkább... hogyismondjam... örüljön?
2011. ápr. 8. 13:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem miért veszi rosszul. Az ember igen is legyen büszke a származására. Attól mert cigány még nem jelenti azt hogy kevesebbet ér mint aki nem az.
2011. ápr. 8. 14:26
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
inkább húzzon vissza indiába, ne örüljön
2011. ápr. 8. 14:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem akarlak bántani kedves kérdező, de szerintem többet ne írj ki ilyen kérdést.

A fiad mentor és ezeket a dolgokat még neked sem mondhatná el.

Ha véletlenül az oldalon jár az a gyerek, akkor soha többé nem fog megbízni a fiadban. És a megbízhatatlanságát másnak is továbbadhatja.

Mindazonáltal nem hiszem, hogy az a cél, hogy örüljön annak, hogy az ami..hanem egyszerűen csak az, hogy elfogadja magát.

Én olvastatnék vele egy-két könyvet az igazi cigány kultúráról. Esetleg megpróbálnék szervezni egy olyan napot az iskolában, ami erről a kultúráról szól. Aznap pedig azokat az ételeket lehetne csinálni.. vagy különböző prezentációkkal készülhetnének a témában a gyerekek.

Ez mindenkinek hasznos, a fiú pedig nincs kiemelve.

Bár persze az sem mindegy, hogy az iskola vezetősége mennyire enged ilyesmit szervezni.

2011. ápr. 8. 18:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Senki se írt neveket, nem tudjuk, ki a kérdező, ki a fia és ki a gyerek. Ez az oldal pont azért van, hogy az ilyen kérdéseket fel lehessen tenni névtelenül.
2011. ápr. 8. 19:21
 15/16 A kérdező kommentje:
igen, pont ezért mertem kérdezni... itt mindenki anonim. A válaszok ritka hasznosak voltak, és kb. hasonlóan gondolkodunk erről. Mindenkinek köszönöm!
2011. ápr. 8. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Ritka értelmes darab lehet, ha most tudatosult benne, hogy ő micsoda.. előtte skinhead volt, vagy mi? :)
2011. ápr. 10. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!