Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvérem folyton elakarja...

A testvérem folyton elakarja vinni a babámat. Mit tegyek? Nagyon zavar.

Figyelt kérdés

Az lányom 8 hós,a nővérem fia 5.Kicsi a korkülönmbség,ezért rengeteget vagyunk velük.

De mostanában folyton mondja,hogy nekem milyen jó,hogy az én lányom sosem sír,bezzeg az övé ha leteszi sikít,nyilvános helyre nem tud vele menni,mert üvölt,stb...

Nem tehetek róla,hogy nyugodt babám van.De megtudom érteni,hogy miért sír szegény gyerek annyit...Semmi rendszer nincs az életében,ott alszik el,ahová éppen leteszi az anyja,meg ilyenek.

És folyton olyanokat mond,hogy egy napra/hétvégére cseréljünk babát.Én nem tudnám ott hagyni valahol még egy órára sem a lányomat,nem hogy egy napra!

Nem értem,miért mondja ezeket?

2011. ápr. 7. 20:48
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
21:56,nem ezek a legfontosabbak,de törődöm azzal,hogy nézek ki.
2011. ápr. 7. 22:03
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

nem csak nevelés kérdése, h sírós-e a baba. lehet, h pl. hasfájós szegényke.

a testvéred biztos ki van bukva, hónapok óta nem tudott rendesen pihenni, nem csodálom, ha vágyik 1-2 nyugodt napra.

sztem se az a jó megoldás, h kicserélitek a babákat..annak nincs is értelme a pihenés szempontjából...de azt megtehetnéd, v. vki más a családból, h 1-2 napig vigyáztok rá, amíg kipiheni magát.

utána vlsz nem fog ilyeneket mondani.

lehet az is, h depressziós lett, m mindig csak a 4 fal közt ül, és a haragját tudatalatt a babára vetíti ki, aki ezt érzi, és azért sír folyton.

2011. ápr. 7. 22:04
 13/21 anonim ***** válasza:
77%

"Fodrásznál,kozmetikusnál,manikűrösnél szerintem csak szülés előtt volt"

Én meg soha nem voltam, és mégis kihozom magamból a 100%-ot.

Nem ilyen helyekre kell mennie, ahol levágják a haját, aztán mehet vissza a 4 fal közé. Lehet, hogy kicsit emberek közé kéne mennie. Vagy segíthetnél neki a nevelésben. Lásd el tanácsokkal, hogy jobb legyen neki is meg a kicsinek is.

2011. ápr. 7. 22:04
 14/21 anonim ***** válasza:
8%
"kihozom magamból a 100%-ot"- mondta 76%-os.
2011. ápr. 7. 22:07
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
(á, csak vicceltem) NE add "oda" -melletted a helye.
2011. ápr. 7. 22:08
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
Alapból nyugisabbak a lányok.De ne add oda neki,mert ha félreneveli akkor te sem fogsz tudni bánni otthon vele.Ez amúgy sem normális,te vagy a lány anyja ő mega fiúé.A másik h. amúgy sem tesz jót egy gyereknek, főleg ilyen korán ha állandóan ingázik vagy más nevelgeti,mert össze fog zavarodni.Perszi vannak bölcsik meg ilyenek, de akkor is kell h. az anyját minden nap lássa, aztán idővel azon kapod magad, h. tesódat hívja anyunak.Mondd emg neki h. nem adod,mert nem azért szülted h. más nevelje, illetve te szeretnél minden pillanatban vele lenni és ott lenni ha pl. elöször megfordul, felül, mászik, megszólal stb.
2011. ápr. 8. 07:09
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

ekkora butaságot, hogy cserélni.

Az más kérdés, hogy pár órára szívesen vigyáznék a tesóm gyerekére bármilyen kicsi és az enyémet is bármikor rábíznam (persze ha totál bekatanna akkor nem).

Ajánld fel, hogy vigyázol rá pár órát amíg ő elmegy egyedül sétálni, fodrászhoz akárhova lehet jót tenne neki.

2011. ápr. 8. 08:04
 18/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, nem a kérdésre válaszolok, mert már a felvetés is abszurd, hanem a válaszokra.

Vannak nyugodtabb és sírósabb babák, és ez nem csak nevelés kérdése. Egy öthónapos nem feltétlenül azért nyűgösebb, mert hisztisnek nevelték, hanem mert ilyen alkat. Abszolút igazad van abban, hogy kell a kicsik életébe a rendszer, de ez nem garancia arra, hogy nyugisabbak lesznek tőle.

Mi is törekedtünk a rendszerre, amikor ilyen idős volt a kisfiunk: nem szoptattam minden nyikkanásra (igaz, azért a 3 órát sem vettem olyan szigorúan), minden este nyolckor fürdés, nagyjából ugyankkor a séta, alvás a kiságyában stb. Mégis sírt a babakocsiban. Mivel nem akartunk itthon ülni, elkezdtem inkább hordozni. Most egyéves, már szereti a babakocsit, a hordozót csak tömegközlekedéshez és kiránduláshoz használjuk.

Más: a rendszer ellenére sokat foglalkozom vele, nem hagyom sírni, kézben is sokat volt, sőt, ha úgy alakul, együtt is alszunk. A barátnőm ilyesmit soha nem csinált, nem azért, mert rossz anya, hanem mert nem igényli a kislánya. Az enyém eszméletlen közvetlen, barátságos, az övének több mint félóra kell, amíg lemászik az anyja öléből. És nem azért, mert én jól nevelek, ő meg rosszul, hanem mert más a gyerekeink temperamentuma!

Örülj a nyugodt babádnak, de azért legyél vele tisztában, hogy ez jórészt még nem nevelés, hanem szerencse kérdése. :)

2011. ápr. 8. 08:43
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha tudod h az a probléma h nincs rendszer az életében, akkor miért nem mondod ezt el neki? Lehet h megsértődne, de ha be tudnád vele láttatni, hogy nyugodtabb lenne a kicsi, akkor hajlana változtatásra. Még nem késő, rászokna a gyerek, de ha ezen nem lesz változtatva, később nagy gondok lesznek!
2011. ápr. 8. 08:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Esetleg vigyázhatsz a kisfiára, amig ő töltődik, baba nélkül. Egy nap v pár óra, amig pl a férjével lehet.
2011. ápr. 8. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!