Eltartási szerződést köthetek e úgy öreg nénivel, bácsival, hogy nem tartok igényt ingatlanra, és nem szól örökre a szerződés?
Megértem a helyzetedet,hogy menekülni szeretnél otthonról,de nem hinném,hogy ez lenne a megoldás.Akkor menj kollégiumba vagy albérletbe,kivehetsz egy szobát is akár.Egyetem mellett sokan dolgoznak,próbáld meg Te is.
Az eltartási szerződés nem egyoldalú dolog.És leginkább arról szól,hogy idős emberek szeretnék életük utolsó részét nyugalomban biztonságban eltölteni,ezért cserébe az eltartónak adják az ingatlanukat,vagy egyebet.
Nem hiszem,hogy az tisztességes lenne,hogy amíg neked kellene a segítség addig biztosítanád számukra a feltételeket,utána pedig csináljanak amit akarnak.Gondolj bele,idős,esetleg beteg emberekről lenne szó,akiknek nem átmeneti megoldás kellene.Egy ilyen szerződés amit leírsz,eléggé önző dolog lenne.
Sok sikert a problémád megoldásához.
Előző válaszoló! Azért nem megyek kollégiumba, és nem keresek albérletet, mert:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
Ezt a kérdést is én tettem fel, ha elolvasod, megérted miért gondolkozok eltartási szerződésen.
Abban nem értek veled egyet, hogy önző dolog részemről ilyen szerződést kötni, mert ez nem erőszak, akinek hosszútávú megoldás kell, úgysem fog velem szerződést kötni, hanem keres olyan embert aki élete végéig tudja vállalni ezt a dolgot.
És azt hiszem hogy én minden vagyok, csak önző nem, és ez legyen a legnagyobb bűnöm hogy szabadulni akarok azoktól az emberektől akik fasírtot csináltak belőlem, mindenszempontból :(
Mifelénk a az illető valamelyik gyereke szokott, vagy közeli hozzátartozója idősekkel szerződést kötni, ingatlanért cserébe, de ez "örök életre" szól, szóval van, amikor 20 évig kell ápolni a nénit/bácsit. Nem hiszem, hogy ez az 1-2 évre ápolás itthon működőképes, de azért érdeklődd meg.
Szerintem jobban járnál, ha az egyetem mellett megpróbálnál valami melót keríteni, max 2 év helyett 3 lesz belőle, de annyit megér, hogy ne kelljen az otthoniakat elviselni...legalábbis szerintem.
Szerintem is jó ötlet, de nem eltartási szerződés a neve. Ezt ne mondd, mert félrevezeted vele a hallgatót. Ez áplás, gondozás lakásért.
Adj fel egy hirdetést, keress meg egyházakat, vagy egyházi karitatív szervezeteket, vigyél egy levelet magadról, önéletrajzfélét. Írd le az adataidat, meg hogy mit szeretnél, miért, mit tudnál nyújtani.És mondd is el! Szerintem fogsz ilyet találni.Írj a Nők Lapjának is, ott szoktak ilyesmit megjelentetni. Idősek napközijébe is bemehetsz, beszélsz a vezetővel, hátha tud ajánlani valakit.
Sokan vannak, akik nem szeretnek vagy félnek egyedül.
Lehet, hogy kérhetnél az egyetemen lakhatási támogatást.
A saját jogodon kérhetsz az önkormányzattól szociális támogatást.
Az orvosi rendelőkben a védőnőnél is érdeklődhetsz.
Van olyan ismerősöm akinek megoldhatatannak tűnő lakásgondja egyszerre megoldódott: Egy egyház üdülőjében gondnok.Ott lakik, füvet nyír, ügyel, hogy ne törjenek be.
(Ha nem megy, egy közös albérletben egy részt s kis kaját szerényen diákmunkából és szoc öszt.-díjból is meg lehet oldani. Érdeklődj szegényebb diáktársaidnál. Nyáron dolgozhatnál, gyűjthetnél.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!