24-hetes kismama vagyok! Anyukámnál lakunk a párommal! Közös kaja rezsi! Ti mennyivel szálnátok be? Ti hogyan oldanátok meg?
A legkorrektebb az lenne, ha kiszámolnátok 1 hónap átlagos kiadásait, majd annak a kétharmadát fizetnétek ti. Hisz ti ketten vagytok (hamarosan hárman), míg anyukád egyedül.
De fontos az is, hogy anyukád mennyit kér, én biztos nagyvonalú lennék a lányommal és a leendő unokámmal.
Nos Én 2,5 évig éltem Anyósékkal.A rezsit főre osztottuk,akkor is amikor megszületett a kicsi,ő is 1-nek számított.Jó is volt ez így.A kaját úgy oldottuk meg,hogy felváltva főztünk,és vásároltunk be hozzá.Mi igényesebb kajákat szerettük,nem várhattam el,hogy úgy főzzön Nekünk.Olyasmit mint zsák krumpli,hagyma,25 kg cukor 10 l olaj,felesbe fizettünk.
Sosem volt gondunk,még most is együttélnék vele bármikor..
Azt javaslom Neked,hogy sürgősen osszátok szét a rezsit,és a feladatokat is,mert a jövőben ebből tuti baj lesz.Akármilyen segítőkész is Anyu,nem várhatod el,hogy Ő viselje gondját a családodnak.Kezdj el tanulgatni főzi.
A hugom lakik Anyuval,ők egyfolytában vitáznak,mert nem tisztázzák le,hogy kinek mikor mi a feladata.Már unom hallgatni a panaszkodásukat,és egyre csak mérgesedik a helyzet közöttük.
Anyukaddal gondolom van olyan a kapcsolatod, hogy megbeszeljed vele, mi mennyibol jon ki, mennyibe kerul. Szerintem ezt mindenkepp beszeljetek meg, te is nezd meg a szamlakat, lathatod, hogy mennyi a rezsi, es mondd meg neki, hogy minden bevasarlaskor is vigye haza a szamlakat. Nezd meg te is, es akkor tisztan latod, hogy mennyibe kerul az "elet".
Ezt nem lehet igy eldonteni, hogy eleg-e ez az 50000 Ft, mert valaki pl. koltekezosebb, valaki viszont odatud figyelni minden fillerre. Lehet hogy anyukadnak boven jo ez a penz amit adtok, viszont mas nagyon keveselne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!