Lehet egy gyereknek pl.2 keresztapja?
Már nagyon régen megígértem valakinek, hogy ha egyszer gyerekem lesz, ő lehet az egyik keresztszülője. Ő külföldön él, de igen jó kapcsolatban vagyunk, és sokat jelentene számára ez a gesztus.
Én a magam részéről nem ragaszkodom semmiféle templomi ceremóniához, a gyerekeim nem lesznek vallásosak, viszont egy mellékes jelentése van ennek a pozíciónak: a keresztszülő vállalja, hogy afféle második szülőként törődik a gyerekkel, akár felneveli, ha úgy hozná a sors. Szerintem ez egy nagyon szép dolog, de ha így alakulna, akkor a testvéremre és házastársára bíznám a gyermekeimet.
Ez azt jelenti, hogy 2 jelentkező is van a keresztapa posztjára..
Létezik olyan, hogy valakinek 2 keresztapja legyen?:) Vagy pedig szokás úgy választani keresztszülőket, hogy azok nem házastársak? Egyáltalán van értelme az egésznek, ha úgysem vagyunk vallásosak? Nem elég, ha rájuk mutatok, és közlöm velük hogy innentől vegyék úgy, ők a keresztszülők?:)
Ha nem vagy vallásos, akkor mi a fenének keresztszülô. A Keresztszülôk legfontasabb feladata a vallásos nevelése a keresztgyereknek még akkor is ha a szülôk ezzel nem foglalkoznak.
Normális helyen nem vallásos ember nem is lehet keresztszülô!
Tudom, hogy már régi a poszt.
De, véleményem szerint a keresztszülő pont nem családon belüli személynek kell lennie.
Ha nekem gyerekem lesz mindenképp a barátaim közül szeretnék nekik keresztszülőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!