Lehet egy gyereknek pl.2 keresztapja?
Már nagyon régen megígértem valakinek, hogy ha egyszer gyerekem lesz, ő lehet az egyik keresztszülője. Ő külföldön él, de igen jó kapcsolatban vagyunk, és sokat jelentene számára ez a gesztus.
Én a magam részéről nem ragaszkodom semmiféle templomi ceremóniához, a gyerekeim nem lesznek vallásosak, viszont egy mellékes jelentése van ennek a pozíciónak: a keresztszülő vállalja, hogy afféle második szülőként törődik a gyerekkel, akár felneveli, ha úgy hozná a sors. Szerintem ez egy nagyon szép dolog, de ha így alakulna, akkor a testvéremre és házastársára bíznám a gyermekeimet.
Ez azt jelenti, hogy 2 jelentkező is van a keresztapa posztjára..
Létezik olyan, hogy valakinek 2 keresztapja legyen?:) Vagy pedig szokás úgy választani keresztszülőket, hogy azok nem házastársak? Egyáltalán van értelme az egésznek, ha úgysem vagyunk vallásosak? Nem elég, ha rájuk mutatok, és közlöm velük hogy innentől vegyék úgy, ők a keresztszülők?:)
Nekem pl. 2 keresztapám és 3 keresztanyám van. Ez nem vicc
31/F
Na, majd én megmondom a tutit :)
Szóval, a külföldi hapsit hívd keresztszülőnek, akár a templomban is :) Ha meghalsz, de a párod, él akkor úgysem adják a keresztszülőnek, hisz él az egyik igazi szülője, ha mindketten meghaltok, akkor a nagyszülők veszik gondozásba :)
Nekem is 2 pár keresztszülöm van /2 keresztany +2 keresztapa/
1 pár aki papíron van nekem azok kinn élnek külföldön ott dolgoznak ezért aki tesomnak keresztszülei azokra is azt mondom hogy keresztszüleim mert hát amolyan "pot"keresztszüleim
unokatesomnak is kettő pár van mert aki volt ereditleg kinevezve hogy keresztanyja meg keresztapja azoknak akkor nem volt még férje/felesége és azota persze lett nekik és azota neki is ugy van...
ez tök természetes dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!