Mit tegyek, hogy legyen kistesóm? Nagy szükségem lenne rá
anyuék régen mondták, hogy lehet, hogy majd egyszer lesz kistesóm. aztán nem lett, most pedig azért nem lesz, mert nővéremnek kell pénz az egyetemre meg mert vettek neki lakást. én viszont egyedül fogok maradni ha a nővérem elmegy messzire. nincs senkim..kutyám se, barátaim is alig vannak. anyuék azt mondták, h nem lesz tesóm, mert a nővéremet kell támogatni, engem meg felnevelni. de akkor régen miért mondták? nővérem is olyan izé, azt mondja, h reméli nem lesz, meg h őt nem szeretem, ezért akarok:( de ez nem igaz! csak egyedül fogok maradni. mit tegyek? légyszí segítsetek
14/L
Tartsd minél intenzívebb kapcsolatot a nővéreddel.
E-mailben, msn-ben is el tudod neki mondani minden örömöd, bánatod, hétvégente el tudtok menni együtt valahová, és minél idősebbek lesztek, annál több közös programot tudtok csinálni.
Nem maradsz egyedül, sőt ahogy nősz, egyre többször lesz a nővérednek is szüksége a te testvéri szeretetedre.
Abba nem lesz beleszólásod, hogy legyen kistestvéred, és sajnos teljesen reális, hogy a szüleid jelen körülmények között nem akarnak még egy gyereket vállalni.
Nem sokára kezdődik az életedben a barátkozós, fiúzós korszak, és nagyon fogsz örülni neki 16 évesen, hogy mehetsz moziba, és nem kell a kistesódra vigyázni. :)
Gondolj bele! Megszületne a kistesó, a szüleid még ennél is kevesebbet tudnának veled foglalkozni, mert a babára menne rá szinte minden percük (ahogy annakidején a nővéredre is és terád is). Ez így menne minimum 3-4 évig, betyárul háttérbe szorítottnak éreznéd magad. Akkorra már te 17-18 éves leszel, és abba betegednél bele lelkileg, hogy a szüleid teveled semmit sem foglalkoznak.
Keress barátokat, járj el sportolni, kirándulni, menj kerékpár-túrákra, stb. Hidd el, ez a kistesó-kérdés téged már úgyis csak 1-2 évig izgatna, de minél előbb megtalálod a helyed a korban hozzádillőek között, annál kevésbé fog zavarni, hogy szüleid így döntöttek.
Olyan jó ilyen kedves kis leveleket olvasni a mai világban!:)
Egyébként tényleg,úgy tűnik nagyon jó a kapcsolatod a nővéreddel,igyekezzetek minél többször beszélgetni!Biztos vagyok benne,hogy lesznek barátaid,talán csak rossz helyen keresed őket!Egy kistesóval eleinte még úgyse csinálhatnál lényegében semmit,hiszen egy kicsi baba egész nap alszik és eszik,mire felnő annyira,hogy játszani,beszélgetni lehessen vele,addigra már te is a saját életedet élnéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!