Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinaljak? Tanacsokra...

Mit csinaljak? Tanacsokra lenne szuksegem!

Figyelt kérdés

Helyzet: ferjem es en jo allasban dolgozunk, megbecsulnek, mind a ketten azt csinaljuk amit szeretunk, es jol keresunk. Mivel itt nincs GYES meg GYED igy en hamar visszatertem dolgozni. Anyut kiimportaltuk, mert ocsemek is kijottek,nem akartuk anyut egyedul hagyni, de ocsemek anyankkal nem akartak egyutt elni, igy maradt nalunk anyu. O vigyaz a kislanyomra. Eddig meg nem lenne gond, de anyam tipikus fius anyuka, amit ocsem csinal az jo, amit en az ugy ahogy van sz@r. Ocsem evvel a helyzettel visszael, mert naposak a telefonok, van olyan amikor egy nap 2 oran belul 3szor csorog a telefon. Multkor mikor koltoztek hajnali fel egykor akart hozzank pakolni doglokat a garazsba, amivel nem lett volna gond de nem hajnali fel egykor mikor a kislanyunk alszik. Ugyanis a garazs mogott van a szobaja. Persze ki be jarkalt anyam a gyerek felebredt. a valasz kibirom majd visszaalszik. Mi adtunk penzt h hazat vegyenek kolcsonbe, egy csomot segitettem neki, en targyaltam le az egesz vetelt, en inteztem a visa-jat is, amiert egy ugynok tobbe ezer dollart ker el, de ennek ellenere is egy undorito onzo szemet sz@r alak vagyok. es hasonlo fenyegetesek, erzelmi zsarolasok mindennaposak. Amikor a kislanyom szuletett, sajnos nekem nem volt sok tejem es a kicsi lanyom szereti a kis pocakjat, igy kb 6 hettol ki kellett potolni neki az anyatejet mert egesz ejjel sirt h ehes. Akkor is ahelyett h lelkileg tamogatott volna h sebaj, le lettem szolva milyen bena vagyok h nincs tejem, mert neki anno annyi volt h o eladta a korhznak, mert nem tudott vele mit kezdeni es h en rosszul csinalom h nincs tejem. Nem tamogatott akkor sem mikor visszamentem dolgozni, pedig nagyon sokaig depis voltam nem tudtam h jol cselekszem-e, mai napig nem vagyok teljesen jol e teren es teljesen meggyozve h ez igy jo. Egyetlen jo szot nem hallottam tole. Itt is fitymal mindenkit a ferjem utalja, mert elege van a kicsi fiacskajanak a telefonjaibol. Ha a ferjem nem lenne annyira turelmes es rugalmas mar reg elhagyott volna mert epp esszel nem lehet ezt kibirni. Annak ellenere mi midnig visszuk anyut mindenhova szinte nincs sajat privat eletunk. Szinte allando a cirkusz es en nem akarom egy ilyen negativ erzelem szegeny kornyezetben a kislanyomat felnevelni.

Mar anyamnak mondtam amikor fenyegetett h megy haza, es mondtam neki ok, veheti a repjegyet es addig koltozzon az ocsemhez. Persze ocsem nem akarja ot. Pontosan a dominanciaja miatt. Ha egy bab vagy es ugy pattogsz, ugy csinalsz dolgokat ahogy anyamnak tetszik akkor jo a hangulat csak NEHOGY ellent mondj, mert az bun. Pl en kulvarosban lakok, imaodm a csaladi hazas kornyezetet a csendet a zold ovezetet, anyam meg a belvarosi nyuzsit szereti. Allandoan nap nem telik el h lefitymazza a hazamat h milyen sz@r, ronda, h a kornyek olyan mint egy temeto mert egy lelek sincs az utcakon. persze hisz dolgoznak az emberek. De az o lecsuppadt Bp-i lakasa, amiben semmi sincs szinte es ugy nez ki mint egy butorraktar az a jo. Na mindegy tul sok van a szamlan es tul hosszura nem akarom huzni. Betelt a pohar.

a kerdes:

- maradjak a jo fizeto allasomban es adjam a kislanyunkat bolcsibe 4 napra? Ugyanis hetente egy napot otthonrol dolgozom. Ilyenkor elozo nap ejjel dolgozom es akkor az egesz napom szabad a kislanyommal. alkalmazzak bejaronot aki hetente egyszer kitakarit? Igy lehetosegunk lenne kozelebb koltozni a melohelyemhez es kb a min 1oras utazas egy oiranyba csak 20 perc lenne, de kozelebb dragabbak a hazak. Telket mar vettunk de epitkezni kellene ra, es nem tudom h bele merjek vagni.

- masik megoldas lenne: h kilepek a munkahelyemrol, eladjuk a telket es maradunk ott ahol vagyunk, es veszek egy kisebb uzletet, amiben dolgozok es termel egy kis mellekest. Igy az uzletet kp-re meg tudnank venni. Ha mar a fizum fele befolyna az uzletbol akkor mar jol elvagyunk.

A kislanyom most 19 honapos. Szeretnenk meg egy picit de lehetoleg kettot, de meg egyet mindenkepp. es nem tudom h mi lenne a megfelelo opcio.

Meg hozzajon h tenyleg jo fizut kapok, hisz felso vezetokent dolgozom, tobbet hozok haza mint a ferjem es nagyon jo jutalomrendszer van, ha jol megy a cegnek van olyan h nettoban megkapom tobb mint ket havi fizum jutalomban. ehhez jon meg egy ceges kocsi, amit a ceg fizet, a lease dijtol kezdve a biztositasig, benzin, meg magan utakra is, laptop es ceges telefon. Nyilvan ha ezeket osszeadom egy kicsi uzlet orulok ha ennek a felet kitermeli. DE legalabb anyamtol fuggetlenedek!!!!

Meg annyi h az en hazamban lakunk, amit en vettem meg hazassagom elott, tehat anyunak a hazhoz semmi koze, egy centet sem adott bele. Beszelni anyammal felesleges mert vele nem lehet, hajtja az o huleysegeit es ordibalasba fordul mindig mert ha ellent mondasz az maga a bun. Es akkor erzelmi zsarolassal fejezi be. Ebbol nekem maximalisan elegem van, es nem akarok egy rideg kornyezetet sem teremteni a picinknek. azt hiszem en jobban ugy vagyok mint a ferjem nem tudok anyammal egyutt elni. Keptelen vagyok.

Ti melyik opciot valasztanatok??????

2011. ápr. 2. 04:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Legutobbi vitanknal anyamnak kiadtam az ultimatumot, h menjen az ocsemekhez lakni es menjen haza, a tobbit megoldjuk vhogy. Szerencsere munkahelyem rugalmas, es szeretnek, tehat belemennenek h atmenetileg otthonrol dolgozzak, meg ha nem is orulnenek. Ok nem tudjak mi megy a hatterben hisz sosem mutatom bent a csaladi problemaim es senkivel sem ereztetem. Vhogy mindig tudtam mosolyt faragni az arcomra es megerto fonok lenni, meg akkor is ha elozo nap volt egy botrany es egy rossz napom, ezt sosem szoktam masokon kitolteni hisz nem ok tehetnek rola. Igy nem is tudjak, h mi folyik, csak ket kollega akikkel bizalmasabb viszonyban vagyok.

Most anyam h tuntessen ocsemeknel alszik, mert takaritani kellett, es olyan jo ez a csend h iszonyat!!!! Erdekes a ferjem nem is mondja annyira h menjen haza, mint ahogy en szeretnem. De sajnos holnap jon haza.... Azt hiszem leulok vele beszelni es megmondom h menjen haza, mert igy jobb mindenkinek. es h tartom magam ehhez. Ocsemeknel sajnos nem fer el, mert egy egyszobas kis hazban laknak es jon ott is a baba, tehat oda mar anyam nem fer el. Viszont a masik unoka erkezesevel, foleg h babo fiu lesz es anyam fiu parti azt hiszem ez a viszony csak rosszabb lesz.

2011. ápr. 2. 16:08
 12/13 A kérdező kommentje:

Anyam nem akarja eladni a Bp-i lakast. Mar felvetettuk neki. abbol itt ugyan nem kap semmit, DE egy egyszobas kis unit-nak tobb mint a fele megvan. A masik felet meg mi hitelt fel tudnank venni, es torleszteni, de ebbe o nem megy bele.

Ha lenne ugy anyagi keretem es mi nem torlesztenenk a kemeny dollarokat a banknak hidd el vennek neki egy kis egyszobasat h lakjon kulon ott. De o kulon lakni sem akarna, mert ugy engem nem tudna befolyasolni h ocsem megjobban szipolyozna.

2011. ápr. 2. 16:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Nézz szét az ingatlanpiacon, hol, milyen állapotú, minőségű lakásokat, mennyiért lehet bérelni. Gondolatban válassz ki egyet-kettőt, ami jó lehetne a mamádnak. Utána nagyon gyorsan ülj le vele és lehetőleg békésen "beszéljétek meg" a dolgokat. De ennek a végére mindenképpen mielőbb pontot tennék. Egyelőre ingatlan-vásárlásba ne menj bele, mert ha a mama megharagszik, és mégis hazajön a saját lakásába, akkor viszont felesleges volt elkölteni a megtakarításotokat. De a mamával ezt a dolgot le kell rendezni, még mielőtt valóban tönkremegy a családi életed!

Ezt az állást egyelőre ne add fel, kell a bevétel, különösen, ha építkezni akartok.

Másrészt a gyermekednek is jobb lesz, ha már kiskorában hozzászokik a közösséghez, tehát beadod óvodába amikor már lehet, akkor viszont te fogod otthonülőkén értelmetlennek tartani a minden-napjaidat. Felfoghatod ezt úgy is, hogy te megmutatod a kinti anyukáknak, hogy egy magyar nő, aki dolgozik és mellette feleség és családanya, hogyan tudja mindezt össze-egyeztetni.

Nehogy azt hidd, hogy ha nyitsz egy kis üzletet, akkor több szabadidőd lesz! Mert ugye ott lesz a nyitvatartási idő, azok után (vagy előtt) még rohanhatsz új áruért, menni kell a könyvelőhöz, a különböző hivatalokhoz stb. És még ez mellett kell majd elintézned a konyhára a bevásárlást, ellátni a családodat, foglalkoznod a gyermekeddel és a férjeddel. És mindezt a jelenleginek fele bevételéért. Ha pedig úgy alakul, hogy jön a következő baba, addig mi lesz a bolttal, az árukészlettel. Ha bezárod, akkor mi értelme lenne most nyitni, ha alkalmazottal viszed tovább, akkor pedig egyáltalán marad-e belőle valami.

1. Mamát lerendezni

2. Maradni a munkahelyen és pénzt gyűjteni

3. Ha elkezdtek építkezni, ott kellene kialakítani egy olyan területet, ami esetleg megfelelő lehet egy saját üzlet megnyitásához a későbbiekben.

2011. ápr. 3. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!