Ismeretlen telefonos "zaklató" ellen mit lehet tenni?
Páromat hívogatja valaki ismeretlen számról,párom az ismeretleneket sosem veszi fel, ha nincsen hívószám kijelzés.Múltkor meguntam, és felvettem, de nem szólt bele senki, csak lecsapta.Gondolom, ha annyira életbevágót szeretett volna mondani bemutatkozik és elmondja kit keres.Azóta is hívogatja minden nap az ismeretlen,van, hogy többször is.Mit lehet tenni ilyen esetben?
T-mobilnál nem lehet kérni részletes számlát? Előfizetéses.
Vagy valahogy kideríteni ki lehet ez az idióta?Rendőrségen feljelentés, nem tudnak valamit tenni ez ellen?
Már nagyon unjuk.Mondtam páromnak, hogy legközelebb vegye csak fel,ne szóljon bele semmit és csak tegye le az asztalra, hagy menjen a pénze az illetőnek, majd megunja, ha sokat kell fizetnie.
"Mivel a telefontársaságok nem rögzítik a beszélgetések hanganyagát, csak az időpontokat"
Az a baj, hogy a hívás időtartamát rögzítik. Ha az illető azonnal lecsapja, akkor a nyomozóknak furcsa lesz, hogy hogyan fért bele 1 mp-be az életveszélyes fenyegetés?
Nehogy azt hazudd a rendőrségnek, hogy életveszélyesen megfenyegettek! Biztos, hogy kiderülne és máris hatóság félrevezetése miatt indulna ellened az eljárás.
De a sípos módszer szerintem is jó lehet. :)
"Mondtam páromnak, hogy legközelebb vegye csak fel,ne szóljon bele semmit és csak tegye le az asztalra, hagy menjen a pénze az illetőnek, majd megunja, ha sokat kell fizetnie."
Ezt ne tegyétek! Nekem is volt anno ilyen, és jó megoldásnak tűnt, hogy ezt csináljam, akkor mondta valaki, hogy a lehető legrosszabb, mert ha az illető komolyan "felkészült" és rossz szándékú, akár be is mérheti addig, hogy hol vagytok:-S
Rendőrség sajnos addig sz*rik az egészre, a barátnőmnek, akit egy bizonyos személy (akit ismert) hívogatta, életveszélyesen megfenyegette, azt mondták, amíg tetlegességre nem kerül sor, addig ők nem csinálnak semmit, és kiröhögték... Valószínűleg jelen esetben is ennyivel elintéznék.
(Nekem éjszaka kellős közepén, meg hajnalban voltak hívásaim, de azokról tudom, hogy úgy volt, mint írta valaki, véletlenszerűen ütötték be a számot, és mondtak mindenféle hülyeséget... Nem tudom, mire jó ez.)
Szia!
Sajnos tapasztalatból mondom, hiába komplikált, csak a számcsere segít!
Két éve úgy jártam, hogy eleinte ritkán, majd annál gyakrabban késő éjjel hívtak, egy erősen illuminált fazon mondott pár artikulálatlan szót, majd letette. Egy darabig azt hittem, random hívogat, addig csak bosszantó volt, majd mikor egyszer a nevemet és a címemet(!!!) bemondta, onnantól kezdve már ijesztő is! Apukám fel is hívta előbb a szolgáltatót, mert ők cellainformációkból ki tudják keresni a számot, csak ehhez rendőrségi utasítás kell. Nosza, hívta a rendőrséget is , ahol bunkón azt mondták, tettlegességig nem tehetnek semmit, apukám pedig rosszul teszi, hogy feltétel nélkül hisz nekem (!!!), mert biztos én osztogatom a számomat mindenhol.
Úgyhogy sajnos számot kellett cserélni, csak az hozott megnyugvást, de a mai napig alig merek rejtett számokat felvenni!
Remélem, megoldódik a helyzetetek!
Huszonéves lány!
Köszönöm szépen mindenkinek!
Valóban úgy volt, hogy felvettem, mondtam, hogy halló ez meg ez vagyok (mire kimondtam a nevemet leesett, hogy nem kellett volna) erre letette.Hát én még gyanakszok ilyen exbarátnő barátnőjére, meg ilyesmikre.De lehet csak a rosszindulat beszél belőlem.Már majdnem egy éve szakított párom,meg az exe, nem tudom miért most jutna eszükbe ilyesmi, meg az ex legjobb barátnője a Vodafone-nál dolgozik, múltkor bement párom lemondani a vodafonos előfizetését, meg megkérdezni, hogy le lehet-e tiltani egy bizonyos számot, hogy ne tudjon hívni.Erre a csaj nagy vidáman megkérdezte, hogy "mi van zaklatnak??" Párom egy ismerősét hívogatja egy nem kedvelt rokona, és azért szerette volna tudni.na, de lényeg, hogy ekkor még nálunk nem voltak ezek a hívások.
Mondom, lehet tényleg csak a rosszindulat beszél belőlem, de nem értem ez miért jó bárkinek is, és már ilyen hülyeségek jutnak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!