Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátnőm 15 évesen terhes...

A barátnőm 15 évesen terhes és a gyámhatóság elveteti?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és barátnőm terhes elveteti a gyámhatóság annak ellenére is ha én megtartanám és a szülő is és a lány is megakarja tartani?És a barátnöm védelembe van véve!
2011. márc. 31. 17:04
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
97%
Nem házasodhat 16 év alatt, akár terhes, akár nem és a házasságkötéstől sem lesz felnőtt, de nem baj, te biztosan jobban tudod.
2011. márc. 31. 21:07
 32/40 anonim ***** válasza:
46%
Ennyi idősen gyereket? Inkább örökbe kellene adni, rengeteg házaspár örülne, ha örökbe tudná fogadni..ilyen fiatalon tönkretenni életeket..hát nem tudom.
2011. márc. 31. 21:32
 33/40 anonim ***** válasza:
59%
Ú, milyen lenne már a gyereknek. 15 évesen a 30 - at töltené be az anyja.
2011. márc. 31. 22:34
 34/40 anonim ***** válasza:
Utolsó: Persze, durva lenne, de annyira már nem meglepő, life.hu-n most volt egy cikk, csaj 23 évesen lett nagymama (11 évesen lett terhes, a lánya meg 11 évesen szült...)
2011. márc. 31. 23:06
 35/40 anonim ***** válasza:
33%

most már muszáj felelősségteljesen döntenetek, bármi is lesz az, de egy életért feleltek!

Véleményem szerint az ilyen szituációban a legjobb döntés, ha megszüli a lány a babát és örökbeadja szerető családnak.

én is anya vagyok, tisztában vagyok vele, hogy ez egy borzasztó nehéz döntés! De a körülményeket nézve, kevés az esély arra, hogy boldog családként tudjátok felnevelni a babátokat. sajnálom!

2011. márc. 31. 23:35
 36/40 anonim ***** válasza:
93%
Ha a lány gyámság alatt ál a nagyszülök véleménye nem igen számit, a gyereknek a lány képviselője lesz a gyámja te mint az apa láthatási jogot fogsz kapni, se a lányt se a gyerek nem élhet veled mivel kiskorúak és nincs bíró aki 2 kiskorút egy 19 éves fiúra bizna. Nem veszik el a gyereket ha a lány gondoskodik róla.
2011. márc. 31. 23:50
 37/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat de most tegyünk pontot végére én kérdeztem és nem kritikát kértem.Kritizálni könnyű a másikat!Elmondom hogy ha vége lenne ennek kapcsolatnak a gyerek fontos marad nekem.Én nem a lányokat váltogatom mint sok férfi nekem elég egy ki szeret.Lényegre térve mindenki mond mindent pontos választ szeretnék.Az anyja neveli a barátnőmet és ő mellettünk áll.És a barátnőm akarta gyereket magától nem kényszerítettem és nem azért mert babázni akarna!!!!Amit elszeretnénk érni az az lenne hogy össze költözünk és a gyerek erre nem indok!kérdéseim:

1.Szeretném ha én lennék a gyerekem gyámja lehetséges?

2.Ha külön albérletben lakok és eltartanám őket hozzám költözhetnének?Persze össze is házasodnánk.

És az a barátnőm anyja mindenbe beleegyezik.

2011. ápr. 1. 18:56
 38/40 anonim ***** válasza:
41%

Lehetsz a gyermek gyámja,és ha a szülei megengedik akkor persze,hogy hozzád költözhet.

Egyébként nekem az egyik ismerősöm 17 évesen lett anyuka, a barátja akkor 19 volt. Feleségül ment a barátjához, ehhez persze kellett a szülei beleegyezése is, és ők is összeköltöztek albérletbe, azóta együtt nevelik a babájukat, aki már 3 éves múlt.

Kitartást nektek, és remélem boldogok lesztek.:)

2011. ápr. 1. 20:19
 39/40 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem ha a barátnöd védelembe van véve hogy lakhat az anyánál amúgy te mint az apa nem lehetsz a gyám mivel szülő vagy, a gyámügy nem fogják támogatni hogy összeköltözetek, ha ök nem problémáznak összeköltözhetek de 19 évesen miből fogsz eltartani egy babát egy gyesen lévő anyukát meg egy albérletet hát te tudod.
2011. ápr. 1. 20:21
 40/40 anonim ***** válasza:
94%
Javítsatok ki, ha tévedek, de mintha 18 év alatt gyes sem járna. Ha mégis, akkor azt nem a kiskorú anyuka, hanem a gyámja kapja.
2011. ápr. 1. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!