Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nincs gyerekünk ki örököl...

Ha nincs gyerekünk ki örököl a férjem után? 1 év házasság félek kitesznek a lakásból? én rendeztem be de erről nincs papir

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 10:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%
Ha nincs házassági szerződés akkor téged illet a vagyon. Mert így te vagy a legközelebbi hozzátartozó.
2011. márc. 31. 10:51
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
Eloszor is reszvetem. Masodszor pedig keress fel egy ugyvedet.
2011. márc. 31. 10:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem.

Nem tehetnek ki. Ha a férjednek nem volt/nincs gyereke, akkor te örökölsz (nemrég változott az öröklési jog)

"Ha az örökhagyónak leszármazója nincs, egyedüli törvényes örököse a házastársa . (Ebben az esetben a házastárs nem haszonélvezetet, hanem "állagot" örököl.) "

[link]

2011. márc. 31. 12:22
 14/15 anonim ***** válasza:
55%
Ha a férjed örökölte a lakást,csak 1/3 részt kapsz,a többi a rokonoké.(ági örökösödés).Ha viszont a lakás nem valamelyik felmenőjétől származik ,akkor te vagy az örökös.
2011. márc. 31. 13:25
 15/15 anonim ***** válasza:
78%
Részvétem, ha házzasok voltatok mindegy ki örököl téged haszonélvezet illet meg szóval nem tehetnek ki, özvegyi nyugdij is jár. Minden bíroságon van panasznap ahol adnak ingyenes jogi tanácsot ott mindent elmondanak. Az ex nem számit csak ha ott voltak gyerekek akkor ök örökölnek de nem rakhatnak ki.
2011. márc. 31. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!