Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, ha a...

Mi a véleményed arról, ha a tizenéves terhes lány anyja kényszeríti őt a gyerek megszülésére vagy épp elvetetésére?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdés. Kinek is a döntése ez? Ha a lány el akarja vetetni,kényszeríthetik-e a szülésre? A másik oldal valahol jogos,hiszen egy tizenpár éves nem tudna eltartani egy gyereket,lévén nem tud dolgozni,szinte biztos,hogy a nagyi nyakára menne.
2011. márc. 31. 05:52
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Láttam a Néma Sikolyt, és ettől függetlenül ugyanúgy pártolom az abortuszt. Addig nem önálló lény a magzat, amíg az anya testében van. Lehet, hogy nem a leghelyesebb az abortusz, de van, hogy az embernek 2 rossz döntés közül az egyiket meg kell hoznia. A világ nem fekete és fehér, jó és rossz, ennél jóval bonyolultabb. Tényleg borzasztóan konzervatív ez a felfogás, hogy az ember csak akkor szeretkezzen, ha gyereket akar. Akkor te biztos alig élsz szexuális életet, borzalmas, így már értem a frusztrációd. Egyébként igen, én is attól félek, hogy egy abortált lélek áll elém a következő életemben, és megbüntet. De látod te csak a magadét hajtogatod, a sok kérdésre, amit írtak a válaszodra, egyre nem bírtál választ adni. Szép napot Neked!
2011. ápr. 1. 09:29
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

A 12. hetet nem viccből találták ki, hanem komoly oka van, méghozzá a következő:

A 12. hét előtt még nincs kifejlődve se az agy, se a gerincvelő, ezáltal az embrió nincs tudatánál, nem érző lény, csupán egy szövetcsoport. A mozgásai ilyenkor még NEM AKARATLAGOSAK, akkor sem ha egy pszichológus (akinek nem sok köze van egyébként a témához, de mindegy) épp mást is nyilatkozik, ilyen-olyan meggyőződésből.

Az hogy csak akkor éljenek az emberek, ha gyermeket akarnak, egyszerűen abszurdum... A nemi vágyak hosszantartó elnyomása ugyanis (ami már a serdülőkorban megkezdődik) komoly pszichés problémákat, és nemi zavarokat okozhat. Először talán ezt a konzervatív szemléletet kéne megszűntetni, főleg a szülőknél, hogy a fiatal lányok bizalommal fordulhassanak a szüleikhez, és támogatást, megértést, felvilágosítást kapjanak, ne pedig dühödt tiltást és szexellenes nevelést, amiből aztán szexuális zavarok, és nem kívánt terhességek lesznek.

Ha összetalálkoznék egy megölt embrió lelkével (???) elmesélném neki hogy borzasztó élete lett volna, mert se az anyja, se az apja nem voltak felkészülve a gyerekvállalásra, lehet hogy a lelkük mélyén soha nem szerették volna, szörnyű gyerekkora lett volna, ezáltal eleve hátránnyal kezdené a felnőttkort, az anyagi nehézségek miatt valószínűleg továbbtanulni se tudott volna, húzhatott volna 18 évesen melózni a tescoba, tele lelki sérülésekkel az elbaltázott gyerekkora miatt. Mutatnék neki pár képet a putrikban nyomorgó szakadt, koszos ruhájú éhező gyerekekről, a defektes, nyomorgó, alkoholba menekülő felnőttekről, akik belerokkantak a nincstelenségbe, az utcán a saját hugyukban fekvő hajléktalanokról. Sztem megköszönné, hogy megkímélték ettől az "élettől".

Ismerek jó pár "becsúszott" gyereket, és a 90%uk már 3-4 évesen magatartászavaros volt, pszichológushoz kellett járatni.

2011. ápr. 1. 12:46
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a "néma sikoly" című filmről meg csak annyit hogy behaltam a röhögéstől... Próbálják belemagyarázni az emberbe hogy "látod, menekül" meg "uristen, látod, sikít!"

Én nem láttam semmi ilyesmit. Ez az a jelenség, amikor öreg nénik jézus krisztus képmását látják bele a konyhaasztalon a koszfoltba, vagy hogy az emberek hajlamosak arcokat látni mindenhol. Le merném fogadni, hogy ha nem mondanák el már az elején hogy mit kell látnod, akkor az emberek nem látnának semmi különöset a felvételen. A fantázia határtalan... no meg pszichológia, ugye...

2011. ápr. 1. 12:50
 34/34 anonim ***** válasza:
32%
Amikor anyukám 18 éves volt, járt egy pasival, teherbe esett tőle, és miután a pasi megtudta, hogy anyu terhes lett, elhagyta. Anyu nem akarta megszülni a babát, mert tanult még, nem volt se munkahelye, se saját lakása, se semmi. Nagymamám, az ő anyukája könyörgött neki, hogy segít felnevelni, támogatja mindenben, csak ne vetesse el a babát, és anyu beleegyezett. Így jöhettem én a világra. Nem mondom, hogy könnyű gyerekkorom volt, amíg más gyerekek a szüleikkel éltek és mindenük megvolt, addig mi sokáig elég szegények voltunk, a nagyszüleim házában laktunk, anyuval közösen laktunk egy pici szobában. Most már anyukám férjhez ment, van saját házunk, van két féltesóm. Nagyon szeretek élni, és nagyon hálás vagyok anyunak, hogy végül mégse ölt meg magzat koromban, a nagyinak meg még inkább, hogy erre rábeszélte őt. Lehet, hogy mi szerencsésnek számítunk, de elfog a szomorúság mindig, ha belegondolok azoknak a kisbabáknak a helyzetébe, akik nem születhettek meg.
2011. ápr. 1. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!