Mi a véleményed arról, ha a tizenéves terhes lány anyja kényszeríti őt a gyerek megszülésére vagy épp elvetetésére?
Régi korokban, körülbelül 13 évesen kezdtek szülni a nők. Szerintem semmiféle testi/lelki problémája nem lenne belőle, maximum egzisztencálisan kerülne hátrányos helyzetbe egy mai fiatal nő.
Szerintem a kérdésnek inkább annak kéne lennie, joga van-e az embernek beleavatkoznia a természet törvényeibe? ... Sok esetben látjuk milyen következményekkel jár...
Szerintem, ha az anya tisztában van azzal mi jó és mi rossz: azaz az abortusz gyilkosság. Akkor helyes döntést fog hozni. Amit viszont nem kényszeríthet rá a lányára, mert bár kiskorú, de annyi esze volt, hogy lefeküdjön egy fiúval, akkor tud dönteni jó és rossz között. Tehát a döntést neki kell meghozni, mert az ő élete. Az anyja tanácsot adhat és támogathatja, bármit is dönt.
Más eset, ha a lányt megerőszakolták...
"De mindenképpen óriási felelőtlenségnek tartom,hogy egy tízenakáhány éves lány eleve szexuális életet él!"
Atyaég, miért mégis mikor kezdjen el nemi életet élni, huszonévesen? Tisztában vagy azzal hogy a nemi vágy ilyen hosszantartó elfojtása komoly szexualpszichológiai, és egyébb lelki problémákhoz vezethet?
Ilyen felfogással jól vigyázz, mert ha a gyerekedhez is így fogsz hozzáállni, akkor majd úgy jársz, illetve úgy jár a gyereked, mint az a lány, aki nem mert fogamzásgátlót szedni, nehogy az anyja megtudja. Terhes is lett...
"És a másik felére nézve: ha arra kényszeríti,hogy megszülje?(ergo nem ad pénzt ab-ra)"
Ez nem pénzkérdés, ha nem ad pénzt, hát akkor adnak a fiú szülei, ha ők sem, akkor kölcsönkér, stb.
WEllenben ha a szülő nem írja alá a beleegyező nyilatkozatot, akkor nem végzik el a műtétet.
"Szerintem, ha az anya tisztában van azzal mi jó és mi rossz: azaz az abortusz gyilkosság... Más eset, ha a lányt megerőszakolták..."
Miért, akkor nem "gyilkosság"? Vagy bizonyos esetekben azért megengedhető az a "gyilkosság"? És miért ne lehetne ez a bizonyos eset az, ha az "anya" 16 éves, magyarán valószínüsíthetően alkalmatlan az anyaságra, nincsenek biztosítva az anyagi körülmények, az "apa" nem akarja a gyereket, ergo: alkalmatlanok a gyereknek normális életkörülményeket biztosítani?
Inkább nőjjön fel a gyerek úgy hogy soha nem is akarták, a szívük mélyén nem szeretik, az szülei tapasztalatlanok, türelmetlenek, a hátuk közepére kívánják, ráadásul még pénzük sincs, és nyomorban élnek? Ez jó a gyereknek szerinted?
Kicsit tovább kéne gondolkozni, ezen az "jaj de az abortusz gyilkosság" gyilkosság!!!" baromságon...
"És akkor még az abortusznak a lelki válságairól, depresszióról nem is beszéltünk..."
Én nem tapasztaltam ilyet.
nem szabad kenyszeriteni arra hogy szulje meg es arra se hogy menjen abortuszra.Ezt a dontes eggyut kell meghozniuk es nem csak az anyanak es a lanyanak hanem a gyerek apjat is meg kell kerdezni hogy o mit gondol.mert ha a lany megtartsa a gyereket nem csak a maga eletet teszi tonkre hanem a fiuet is,mert nemhiszem hogy valaki tizen akarhany evesen gyerek uvoltsre es szaros pelenkakra vagyik....
meg kell ertetni a lannyal hogy ne csak a magat hozza elonybe a dontesnel....a legmegfelelobb megoldas ilyen fiatalon az abortusz lenne.....
ha nekem becsuszna a gyerek most 21evesen is elvetetnem/nem tartom gyilkossagnak hisz nem veletlenul van megszabva ehy bizonyos hatar amig el lehet vetetni,ami azt jelenti hogy meg nem szamithato elo leleknek-gyereknek/
Én 17 éves voltam mikor terhes lettem. Tanultam. Anyám egyedül nevelt a tesómmal. A párom 8 évvel idősebb volt, dolgozott. Anyu azt akarta hogy elvetessem a gyereket. Mi meg szerettük volna megtartani. Ha anyám nagyon erőszakoskodott volna leléptem volna amíg eltelik az idő hogy abortuszt lehessen csinálni. Szerencsére nem fajultak ide a dolgok. Gyors házasság, egészséges baba. Ennek már 18 éve. Szerencsések voltunk, de leverne a víz, ha most a fiam bejelentené, hogy a barátnője babát vár:-)
Azért akkor még más világ volt, nem volt ennyire nehéz megélni. Ezt nem lehet kívülállóként megítélni, ki mennyire érett, mi a háttere. Szóval ebbe így nem lehet beleszólni.
Régi korokban, körülbelül 13 évesen kezdtek szülni a nők. Szerintem semmiféle testi/lelki problémája nem lenne belőle, maximum egzisztencálisan kerülne hátrányos helyzetbe egy mai fiatal nő.
Régi korokban nem nagyon volt lehetőség védekezni, és a nőnek nagyon nem is volt más választása, mint szülni. Ma már szerencsére változott a helyzet. Egy nőnek igenis lehet testi/lelki problémája abból, ha szül, főleg, ha nem is akar szülni, csak rákényszerítik.
Én teljesen jogosnak tartom, ha egy anya azt akarja, hogy a tini lánya, aki teherbe esett, vetesse el a magzatát. Kivéve, ha a tini lány önerőből vagy az apuka segítségével el tudja látni a kisbabát. Mert van ilyen is. Akkor tartsa meg, ha azt akarja. Bár nem tudja, mire vállalkozik, de majd rájön. Csak nehogy megbánja. Mert ismerek olyat is, aki bizony megbánta, hogy olyan korán szült, aztán meg hajtja a vére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!