A gyerekem is kettős állampolgár lesz?
14.04 Van kettős állampolgárság (nekem is, pedig már elmúltam 18) a családban van olyan is akinek 3 állampolgársága van.
Ha megszületett a gyerek és itt magyarországon, akkor kérvényezni kell a belga honosítását, ami csak adminisztratív dolog. Kérdezd meg a követséget.
Ezt pontosan a belga nagykovetsegen tudjak neked megmondani, akar egy telefonhivassal is megkerdezheted. Minden orszagban masok a jogok.
Kerdezd meg az euvonal.hu-n is, 3 nap alatt valaszolnak neked, irjal pontosan mindent le nekik.
Szia! Belgium is és Magyarország is engedi a kettős állampolgárságot. Külön kell kérvényeznetek a Belga Konzulátuson, hogy szeretnétek a gyermeket belga állampolgárságát kérni amennyiben Mo-n szültél, hisz akkor már magyar állampolgár lett általad. A te párod kettős állampolgársága nem befolyásolja a gyereketek kettős állampolgárságát. Már most kérhetitek, hogy a baba belga állampolgárrá váljon, hisz te magyar, az apa pedig belga állampolgár.
Egy szabályt kell betartani: mindig azzal az irattal kell ki és beutazni az országba, amelyiknek állampolgára vagy. Tehát minden országba olyan útlevéllel utazol, amilyennel akarsz kivéve Belgiumot, ahová a belga útlevéllel kell és kivéve Magyarországot, ahová pedig a magyar útlevéllel kell. Ez azért van, hogy a saját országod saját állampolgáraként kezeljen és törvényei úgy vonatkozzanak rád, mint egy állampolgárra, nem mint egy turistára.
A kettős állampolgárságnak 1 hátránya lehet: Ha valaki katona szolgálatot akar teljesíteni az egyik országban, valószínűleg a másik állampolgárságáról le kell majd mondania.
Egyébként meg nem igaz, hogy nem lehet vki egyszerre USA meg magyar állampolgár. Én is az vagyok meg a gyerekeim is. A magyar állampolgárságról le lehet mondani (Magyarország esetében ez választható, nem pedig kötelező), ha valaki akar amennyiben nincs Magyarország felé semmilyen tartozása. A magyar törvények kedveznek a kettős vagy többes állampolgárságnak.
Ha van kérdésed, nyugodtan írj. Én ismerek magyar-belga-holland hármas állampolgárokat is. Sima ügy lesz nektek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!