Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Angliaban fogok szulni,...

Angliaban fogok szulni, milyen allampolgar lesz a gyerekem?

Figyelt kérdés
2008. okt. 18. 11:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
Az anya, azaz a Te állampolgárságodat fogja kapni a gyerek.
2008. okt. 18. 12:13
 2/13 anonim ***** válasza:
35%
kettős állampolgál lesz. automatikusan megkapja azt az állampolgárságot, ahol születik és ami a te állampolgárságotok is. szerencsés emberke lesz:-)
2008. okt. 18. 12:42
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
Szia. Kettős állampolgár lesz. Magyar-angol
2008. okt. 18. 13:10
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy tudom, hogy eltörölték ilyen esetben a kettős állampolgárságot, és már csak az anya állampolgárságát kapja. Sokan visszaéltek ezzel a helyzettel, és azért mentek ki külföldre szülni, hogy megkapják annak az országnak az állampolgárságát is, és akkor később élhettek annak az országnak a jogaival is. Ezért törölték el.
2008. okt. 18. 13:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm Franciaországban magyar állampolgárként szült (évek óta Franciaországban élnek), és a gyerek magyar állampolgár lett, NEM kettős állampolgár. Tehát a Te gyereked is magyar állampolgár lesz.
2008. okt. 18. 13:38
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
nem lesz kettos allampolgar! egyelore azt az allampolgarsagit fogja kapni ahol szuletik, es majd idovel mivel hogy te magyar vagy kerheted neki a magyarallampolgarsagot,de automatikusan o nem fogja megkapni a magyart csak ha te kered neki!en ugyan ebbe a cipobe jarok a gyerekem canadai allampolgar mert itt szuletett, de nem kertem meg neki meg a magyart majd azt is kerni fogom es ugy kapja meg!
2008. okt. 18. 14:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Mi itt elunk 3 eve, de ezzel meg nem vagyok tisztaban. :)
2008. okt. 18. 15:38
 8/13 anonim ***** válasza:
46%
Én lengyel állampolgár vagyok, és a gyermekem itt született Magyarországon, ő magyar állampolgár lett, és nem lengyel. Én is azt hittem, hogy utánam fogja megkapni az állampolgárságot, de ezek szerint itt mások a szabályok mint a többi EU-s országban.
2008. okt. 18. 18:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az en tudomasom szerint:

Ha mindket szulo magyar akkor a gyerek magyar allampolgar lesz de 10 eves koraban megkapja automatikusan az angol allampolgarsagot amennyiben Angliaba tartozkodott a 10 ev alatt.

Ha az anyuka magyar allampolgar es az apuka angol allampolgar de nincsenek osszehazasodva akkor a gyerek az anya allamplgarsagat. 10 eves koraba megkapja az angol allampolgarsagot. Ha idokozben a szulok osszehazasodnak akkor megkapja azonnal az angol allampolgarsagot.

Ha az anyuka magyar allampolgar az apuka angol es hazasok akkor a gyerek angol allampolgar lesz de lehet kerni neki a magyart is es igy kettos allampolgar lesz.

Ha egyedulallo az anya es magyar akkor a gyerek magyar allamplgar lesz

Ha az anyuka angol, apuka magyar akkor a gyerek angol allampolgar lesz.

Tehat ha a szulok nem hazasok akkor a gyerek minden esetbe az anya allampolgarsagat kapja Angliaba.

Itt utanna olvashatsz ha gondolod angolul:

[link]

2008. okt. 19. 15:08
 10/13 anonim ***** válasza:
96%

(Elég sok választ kaptál a kérdésedre, de a döntő többségének semmilyen realitás alapja nincs. Nem értem, hogy miért éreznek az emberek olyan témákban is hihetetlen válaszadási kényszert, amiben egyáltalán nem naprakészek, nem jártasak, csak egyszer réges-régen hallottak róla valamit, vagy olvastak talán... Mindegy, ez nem tartozik ide, csak fogom a fejem.)

A lényeg az, hogy az utolsó válaszoló írta jól le a dolgokat, neki hihetsz, a többi választ inkább felejtsd el...

Már nem jár automatikusan kettős állampolgárság a gyereknek csak amiatt, mert UK-ban születik, elsősorban azt veszik figyelembe, hogy a szülők milyen állampolgárságúak.

2008. okt. 23. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!