Külföld egyedül, vagy a férjemmel itthon?
Segítsetek kérlek, ti hogyan döntenétek?
Nagyon nehéz választanom.
Van egy munkalehetőségem Írországban ahol havi 200ezer nettot félre tudnék tenni.
Viszont a férjem nem tud velem jönni, én pedig csak 2-3 havonta jöhetnék haza.
Itthon nem találok régóta állást, albérletben lakunk, nehezen jövünk ki a férjem keresetéből.
Írországban vár az anyagi biztonság, gyűjthetnék valamennyit amiből itthon rendezni tudnánk az anyagi helyzetünk.
Itthon viszont vár a lelki biztonság, nevetés, közös örömök, míg kint minden nap a sírás kerülget annyira rossz egyedül és a szorongás testi tüneteket is produkál nálam szédüléssel, szívritmuszavarral ( már éltünk így egy fél évet, így tudom mi vár rám ).
Férjem rám bízta a döntést, de én csak habozok, hisz ha kimegyek, a pénz mellett lelki halál vár rám.
Itthon viszont a boldogság mellett anyagi nyomorgás, hisz ki tudja mikor találok állást? ( Nógrád megye...)
Én márpedig egyetértek a "sok okoskával"! Itt most nem lehet nyavajogni, határozottnak kell lenni. Ez a pénznélküliség nem megy a kapcsolat rovására? Lelki biztonság, oké, az igenis fontos. De pénz nélkül mi lesz veletek? Attól nincs szívritmuszavarod?
Ne érts félre, nem bántani akarlak, elhiszem, hogy ez egy rettentő nehéz döntés, de egy páran már írtuk, hogy ebből az országból, akinek lehetősége van, el kell menni!!!
Én vagyok az a 3 gyerekes anyuka, aki már írt. Mi sem leszünk könnyű helyzetben. A férjemnek kell először kimenni, megalapozni mindent és mi megyünk utána a gyerekekkel. Van egy gyönyörű 3 szobás házunk (építkeztünk), amit imádunk, de készek vagyunk mindent itthagyni egy jobb élet reményében. Nehéz lesz, nagyon, de én már alig várom, hogy ott tartsunk, hogy pakolunk.
Az élet elédrakta ez a csodás lehetőséget. Ne szalaszd el!
Teljesen meg tudlak érteni, mert már én is gondolkoztam hasonló megoldáson a munkát illetően. Én sem találok már lassan 2 éve itthon munkát. Csak én középkorú, családos nő vagyok és sajnos semmi nyelvtudással, ami nem sok külföldi munkára ad lehetőséget. Tartósan én sem voltam még távol a családtól, de ha lenne biztos lehetőségem, hogy legalább egy évig tartó külföldi munkával és fizetéssel megerősítsem az anyagi helyzetünket, valószínű belevágnék. Arra viszont szükségem lenne, hogy legalább egy, itthon megismert emberrel együtt mehessek, akivel összetartva, minden problémánkat megbeszélve tölthetnénk le ezt az időszakot, mert az óriási segítséget jelenthet. Szerintem.
Amit még szintén nagyon megértek, az a vezetéssel kapcsolatos félelmed, mert bár nekem is lassan 30 éve van jogsim, gyakorlatom alig, és már itthon sem igazán mernék a volán mögé ülni, nem hogy külföldön. Nem tudom milyen jellegű a munka és mennyire forgalmas környezetben kellene belejönnöd a vezetésbe? Azért fiatal vagy, és talán csak több önbizalom kell ahhoz is, hogy abba is bátrabban belevágj.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Amúgy ez otthoni betegápolás mozgássérültekkel és sokukat napi szinten kell fuvarozni.
Sosem vezettem egyedül, utoljára az oktatóm mellett mikor vizsgáztam sok-sok éve, így ez hatalmas felelősség, hogy még 1 ember életéért is felelek aki ráadásul még mozogni sem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!